Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla се обновява сама

Featured Replies

преди 2 часа, П.Петров написа:

Аз пък си мисля, че по-бърз браузър е Google Chrome, особенно на по-стари компютри.

Естествено,че всеки си има своите предпочитания. Аз например ползвам  Cyberfox и ESR версиите на Mozilla FF , които не са набутани с какво ли не. Но както казах горе всеки има своите предпочитания.

Пак се заформи май някаква дискусия/дебат/по скоро спор Firefox vs. Chrome.Личното ми предпочитание е гугълското изчадие да няма място на моите машини,всеки сам си избира с какво да работи,но не бива да си натрапва мнението...

Редактирано от DrHAUZ (преглед на промените)

преди 4 часа, П.Петров написа:

Аз пък си мисля, че по-бърз браузър е Google Chrome, особенно на по-стари компютри.

Аз няма да казвам, какво мисля за теб, че пак ще ме накажат за обиди.

Току що, П.Петров написа:

Само с мислене не става! Въобще не е по - бърз,нито пък на по - стари машини!

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

преди 58 минути, _I_ написа:

Ти като интелигентен човек - кажи го така, че да не е обида.

Някой шеги ... Една част от слушателите ще се обидят, защото не се разбрали шегата. Останалите - защото са я разбрали.

преди 10 минути, Eternal Life написа:

Само с мислене не става! Въобще не е по бърз,нито пък на по - стари машини!

Дали е по-бърз (само браузъра или в комплект с машината / останалия софтуер в момента) - не знам.
Преди време казах (ще повторя) - Моля, не слагайте думите "лек" и "Chrome" в едно изречение.

Току що, jhoro написа:

Дали е по-бърз (само браузъра или в комплект с машината / останалия софтуер в момента) - не знам.
Преди време казах (ще повторя) - Моля, не слагайте думите "лек" и "Chrome" в едно изречение.

Къде съм "сложил" такива думи?! Аз защитавам позицията,че Mozilla Firefox е по - добър от скапания хром (хамелеон),явно нещо си се объркал! ;)

Както спомена и DrHAUZ,аз съм на същото мнение :

Цитат

Личното ми предпочитание е гугълското изчадие да няма място на моите машини!!!

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

преди 1 час, _I_ написа:

преди 42 минути, Eternal Life написа:

Само с мислене не става! Въобще не е по - бърз,нито пък на по - стари машини!

Вижте сега, аз казах нещата така, защото имам стара машина и там съм видял, пипнал, прочел, почуствал и т.н. за какво иде реч. Вие си решавайте какво си правите на вашите си машини. Просто съм се изказал, дал съм лично мнение по този въпрос. Аз не обиждам никой, за да каже някой (типично по български), че искал да ме обижда. Начи толкова ти стига акъла.

Току що, П.Петров написа:

...

Виж сега,тук говорим за Mozilla Firefox,а не за хром!

Значи на вас толкова ви стига акъла! ;)

преди 49 минути, Eternal Life написа:

Къде съм "сложил" такива думи?! Аз защитавам позицията,че Mozilla Firefox е по - добър от скапания хром (хамелеон),явно нещо си се объркал! ;)

:speak: А аз нещо противореча ли ти?  :cant believe:

Току що, jhoro написа:

:speak: А аз нещо противореча ли ти?  :cant believe:

Явно нещо не се разбрахме!

Но може би заради това че ме цитира и тези твои думи :

Цитат

Помислих,че ме упрекваш,че аз съм споменал (казал) това по - горе!

Но сега те разбрах,добре,нека да забравим и сори! ;)

на 6.01.2016 г. at 1:45, nikssi написа:

Я пак

И ти също! Я пак! И не ми давайте връзка към калдейта за инфо то остана на нея да чакам. :)

За справка и на двама Ви https://www.mozilla.org/en-US/firefox/organizations/faq/

release-overview.2ba45c58671a.png

Ако не знаете за какво става въпрос прочетете и после се изхвърляйте.

Силно Ви препоръчвам да ползвате стабилните версии на Mozilla ESR

https://www.mozilla.org/en-US/firefox/organizations/all/

Стабилни версии на български няма. Сега инсталирах старата версия, но заедно с поддръжката след което я изключих от настройките и Мозилата все още не се е обновила. Или пък ако се изтрият всички добавки на последната версия, тя ще може да запали, щото на нея не й стигат и 992MB рам памет.

Съмнявам се проблема да е в лисицата. Сега съм с последната версия, компютъра ми е 10-годишен с 1ГБ памет. В момента съм отворил 5 таба и заетата памет е 330-340МБ. Залагам на проблем със ЗКУ-то, но и както казаха - всеки си има акъл.

В техническите раздели има двама юнака  - единият peppone1, а другият - ignorant, които по всяко време на денонощието могат да разсмеят публиката с опитите си и техниката, извадена от мазето.Единият накрая я обяви за масова разпродажба. Сега чакаме и вторият и сериалът приключва благополучно!

преди 7 минути, ncl написа:

Съмнявам се проблема да е в лисицата. Сега съм с последната версия, компютъра ми е 10-годишен с 1ГБ памет. В момента съм отворил 5 таба и заетата памет е 330-340МБ. Залагам на проблем със ЗКУ-то, но и както казаха - всеки си има акъл.

Няма какво да залагаш. То си се вижда. Прочети му и другата тема и ще разбереш. Ненапразно съм написал горният пост!

преди 51 минути, peppone1 написа:

Стабилни версии на български няма.

Каква връзка има локализацията?

преди 51 минути, peppone1 написа:

Сега инсталирах старата версия, но заедно с поддръжката след което я изключих от настройките и Мозилата все още не се е обновила.

И защо е необходимо да се инсталира поддръжката? Имаш разширено меню при инсталиране и можеш да махнеш отметката. Дори е препоръчително.

Ама кой съм аз да Ви давам съвети нЪл ми трябва обучение по компютърна грамотност. Впрочем това какво ли е? :D

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

преди 6 часа, nikssi написа:

И защо е необходимо да се инсталира поддръжката? Имаш разширено меню при инсталиране и можеш да махнеш отметката. Дори е препоръчително.

Ама кой съм аз да Ви давам съвети нЪл ми трябва обучение по компютърна грамотност. Впрочем това какво ли е? :D

Отново никой не е прочел темата. Точно това е уловката- когато не инсталираш поддръжката за невидимо обновяване, тогава програмата ще се обнови невидимо. За да не става така очевидно тази поддръжка трябва да се инсталира и после от менюто тя да се изключи. Нали затова пуснах темата?

преди 7 часа, ПОТРЕБИТЕЛ 65 написа:

В техническите раздели има двама юнака  - единият peppone1, а другият - ignorant, които по всяко време на денонощието могат да разсмеят публиката с опитите си и техниката, извадена от мазето.Единият накрая я обяви за масова разпродажба. Сега чакаме и вторият и сериалът приключва благополучно!

Няма какво да залагаш. То си се вижда. Прочети му и другата тема и ще разбереш. Ненапразно съм написал горният пост!

Аз пък не харесах това мнение. Безброй пъти съм повтарял в този форум че съм стар новобранец в компютърната техника и не ме влече особено, именно защото не подлежи на ремонт. Коя е другата тема? Дето всеки чете както дявола тълкува евангелието.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 4 часа, peppone1 написа:

Отново никой не е прочел темата. Точно това е уловката- когато не инсталираш поддръжката за невидимо обновяване, тогава програмата ще се обнови невидимо. За да не става така очевидно тази поддръжка трябва да се инсталира и после от менюто тя да се изключи. Нали затова пуснах темата?

При мене услугата са поддръжка не е инсталирана , обновяването е спряно и нямам никакъв проблем. И така са седем машини работещи в момента. Три в къщи и четири на работа. На единият компютър дори е версия 14 на лисицата. :)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

преди 19 часа, nikssi написа:

Има, както в по-горната тема за антивирусната обясних каква е връзката, като българската версия казва че има чужди антивирусни програми, а английската версия твърди че няма. BG версиите са съвсем отделна програма, сглобена от всезнаещи наши професори по копие на английската версия и нещо са се издънили. Но темата се отнасяше конкретно за версия 30.0 BG, за по-новите или по-старите може да няма проблем.

А ти кои версии ползваш, щото в системните изисквания пише че трябва процесора да поддържа SSE2, а на единият ми компютър процесора няма такава поддръжка и въпреки това Мозилата работи добре, но на него пък не може да се инсталира Opera, която има същите изисквания.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.