Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla се обновява сама

Featured Replies

Здравейте, свалих от вашия сайт Mozilla Frefox 30.0 BG и по време на инсталацията премахнах отметката за поддръжката на обновяване на заден план, както и след инсталацията в менюто избрах никога да не проверява за обновявания, както и премахнах отметката на обновяване на търсачки. И след всичко това на следващия ден тя сама се подновила и ми бъгна компютъра, а в менюто се появила нова отметка за услугата за поддръжка. Да няма някакъв вирус в тая тъпа Мозила, щото на друг компютър съм инсталирал версия 41 и на него не се обновява?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Току що, peppone1 написа:

Здравейте, свалих от вашия сайт Mozilla Frefox 30.0 BG и по време на инсталацията премахнах отметката за поддръжката на обновяване на заден план, както и след инсталацията в менюто избрах никога да не проверява за обновявания и премахнах отметката на обновяване на търсачки. И след всичко това на следващия ден тя сама се подновила и ми бъгна компютъра, а в менюто се появила нова отметка за услугата за поддръжка. Да няма някакъв вирус в тая тъпа Мозила, щото на друг компютър съм инсталирал версия 41 и на него не се обновява?

може би не си направил нещо настройките както трябва,затова се е получило така!

Може ли снимков материал,къде и какво си пипал по настройките?!

Всичко съм сторил така както написах. Как да направя снимки, след като програмата се е обновила? Но все пак ще направя от друг пробен компютър, където все още не се е подновила.

8559425m.jpg

преди 48 минути, peppone1 написа:

Здравейте, свалих от вашия сайт Mozilla Frefox 30.0 BG и по време на инсталацията премахнах отметката за поддръжката на обновяване на заден план, както и след инсталацията в менюто избрах никога да не проверява за обновявания и премахнах отметката на обновяване на търсачки. И след всичко това на следващия ден тя сама се подновила и ми бъгна компютъра, а в менюто се появила нова отметка за услугата за поддръжка. Да няма някакъв вирус в тая тъпа Мозила, щото на друг компютър съм инсталирал версия 41 и на него не се обновява?

А бе пич: каква "Mozilla Frefox 30.0 BG" те гони?!? Тук има само "Mozilla Firefox 43.0.3 Final" !!! В смисъл, какъв "30.0" си свалил; как си я свалил??? - Версията е една, и тя е "43.0.3" !!! Много си зле. Иначе, да предлага се на EN/BG, както и в x86/x64! Мале... ХАХАХАХАХА... оправи се!

Оф, тоя и той чел недочел. Сега трябва ти обяснявам как и защо съм я свалил ли? Видяло се е че ползваш Google Chrome и не си в час, но поне не ми губи времето с безсмислени глупости.

преди 2 минути, peppone1 написа:

Оф, тоя и той чел недочел. Сега трябва ти обяснявам как и защо съм я свалил ли? Видяло се е че ползваш Google Chrome и не си в час, но поне не ми губи времето с безсмислени глупости.

С "Mozilla Firefox 43.0.3 Final 64-bit за Windows на български (43.0 MB)" съм - споко - от (28.12.2015)! ;)

преди 1 час, peppone1 написа:

Здравейте, свалих от вашия сайт Mozilla Frefox 30.0 BG и по време на инсталацията премахнах отметката за поддръжката на обновяване на заден план, както и след инсталацията в менюто избрах никога да не проверява за обновявания, както и премахнах отметката на обновяване на търсачки. И след всичко това на следващия ден тя сама се подновила и ми бъгна компютъра, а в менюто се появила нова отметка за услугата за поддръжка. Да няма някакъв вирус в тая тъпа Мозила, щото на друг компютър съм инсталирал версия 41 и на него не се обновява?

Така е защото версията не ти се поддържа вече. Можеш да видиш тук https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_Firefox

Ето, Мозила https://www.kaldata.com/comments.php?catid=1&id=51239

Току що, borkata91 написа:

каква "Mozilla Frefox 30.0 BG" ?

Има я ето тук!

Току що, peppone1 написа:

Оф, тоя и той чел недочел.

А,ти след като търсиш помощ бъди малко по - коректен в изказванията си! ;)

Попитах те дали "може" снимков материал,за да разбера по - подробно къде,какво си направил (не съм те обидил),защото тук в сайта попадам/е на какви ли не потребители!

-------------------------------------------------------------------------

Щом си направил всичко "както трябва" ънинсталирай си сегашната Мозила и си изтегли отново версия 30 от сайта,спираш нета и инсталираш!

След това направи следното :

You can set these prefs in about:config to disable automatic updating:

app.update.auto - false
app.update.enabled - false
app.update.silent - false

После пак си пусни нета! ;)

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

преди 19 минути, borkata91 написа:

Така е защото версията не ти се поддържа вече. Можеш да видиш тук https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_Firefox

Ами аз нали точно поддръжката искам да изключа и нямам нужда от новата бъгясала версия?

Не разбрах онези другите настройки къде да ги въведа, но така ли трябва да бъде, поддръжката сама да се инсталира зад гърба ми? Или пък трябва да я инсталирам и после да премахна отметката?

преди 33 минути, peppone1 написа:

Не разбрах онези другите настройки къде да ги въведа

пишеш в адрес бара about:config->enter ,търсиш онези ключове и им сменяш стойността с двоен клик.

преди 59 минути, emil644466 написа:

пишеш в адрес бара about:config->enter ,търсиш онези ключове и им сменяш стойността с двоен клик.

:wink12:

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

преди 14 минути, jhoro написа:

Това - в адрес бара на Windows Explorer, не на Frefox - нали ?

Естествено на мозилата. ИЕ как ще достъпи до настройките на ФФ?

Редактирано от mir4a (преглед на промените)

Току що, jhoro написа:

Това - в адрес бара на Windows Explorer,нали ?

Не,на Firefox!

Току що, mir4a написа:

ИЕ как ще достъпи до настройките на ФФ?

Всъщност jhoro не споменава IE(ИЕ),а Windows Explorer!

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

Ами хайде напиши в таба на Windows Explorer  Google.com и да видим с какво ще ти го отвори. Двете програми са интегрирани. Освен ако Мозилата не е браузер по подразбиране.

Редактирано от mir4a (преглед на промените)

преди 15 минути, emil644466 написа:

ама нали става въпрос за Firefox !

:wink12: Това не беше сериозно, ама някой може и там да го напише (или в ИЕ)

Здравейте,

Мога да потвърдя, че при мен се получава същата грешка както при потребителя peppone1.

Firefox се актуализира сам, когато опцията да не проверява за нови версии е отбелязана.

Съответно вчера на всеки час си инсталирах ръчно старата версия, за да ми работят правилно addon-ите.

След процес на проба-грешка , сложих опцията да проверя за нови версии, но да ме пита дали да ги сваля. Сега получавам постоянно въпрос дали да актуализира, но поне не актуализира автоматично.

Поздрави :)

преди 52 минути, borkata91 написа:

Щото мисли, че като е по-стара версията на браузъра ще работи по-бързо, особенно на бавен компютър. 

преди 9 часа, borkata91 написа:

А бе пич: каква "Mozilla Frefox 30.0 BG" те гони?!? Тук има само "Mozilla Firefox 43.0.3 Final" !!! В смисъл, какъв "30.0" си свалил; как си я свалил??? - Версията е една, и тя е "43.0.3" !!! Много си зле. Иначе, да предлага се на EN/BG, както и в x86/x64! Мале... ХАХАХАХАХА... оправи се!

Свалил си я е както си иска. Впрочем ето линк да се ограмотиш.

https://ftp.mozilla.org/pub/firefox/releases/

Аз като не съм с 43.0.3 какво да не би да не съм с актуална  версия :D

2016-01-06_22h32_53.jpg

преди 4 часа, П.Петров написа:

Щото мисли, че като е по-стара версията на браузъра ще работи по-бързо, особенно на бавен компютър. 

Не само си мисли ами си е точно така.

Я ги премерете тук лисиците!

button-go.png

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 1 час, nikssi написа:

2016-01-06_22h32_53.jpg

А тази стара версия как не се е подновила до сега? Да не би да си инсталирал поддръжката за невидимо обновяване и после да си я изключил?

Тоя тест е несериозна работа, на версия 41.0.2 успя да отвори само 2 колони от картинките, на компютър с рам памет 512MB, докато на лаптопа със същата памет, но с 64MB по-малко заради видеокартата, новата  версия на браузъра се бъгва нацяло, докато по-старите работят идеално.

Пичове моля ви, стига  спорове за глупости. Последната версия на Мозила е 43.0.4 моля, инсталирайте си я всички спокойно и хайде лека вечер. Няма бъгове, няма място за притеснения!

преди 12 минути, peppone1 написа:

2016-01-06_22h32_53.jpg

А тази стара версия как не се е подновила до сега? Да не би да си инсталирал поддръжката за невидимо обновяване и после да си я изключил?

Тоя тест е несериозна работа, на версия 41.0.2 успя да отвори само 2 колони от картинките, на компютър с рам памет 512MB, докато на лаптопа със същата памет, но с 64MB по-малко заради видеокартата, новата  версия на браузъра се бъгва нацяло, докато по-старите работят идеално.

НаСвалил си я е както си иска. Впрочем ето линк да се ограмотиш.

2016-01-06_22h32_53.jpg

На тебе някои трябва да ти дава уроци по компютърна грамотност, честно! Firefox ESR 38.5.2 е нестабилна версия; докато Firefox 43.0.4 стабилна!!! :)

Mozilla Firefox 43.0.4 Final

https://www.kaldata.com/comments.php?catid=1&id=51239

преди 1 час, peppone1 написа:

Я пак

преди 1 час, borkata91 написа:

Пичове моля ви, стига  спорове за глупости. Последната версия на Мозила е 43.0.4 моля, инсталирайте си я всички спокойно и хайде лека вечер. Няма бъгове, няма място за притеснения!

На тебе някои трябва да ти дава уроци по компютърна грамотност, честно! Firefox ESR 38.5.2 е нестабилна версия; докато Firefox 43.0.4 стабилна!!! :)

Mozilla Firefox 43.0.4 Final

https://www.kaldata.com/comments.php?catid=1&id=51239

И ти също! Я пак! И не ми давайте връзка към калдейта за инфо то остана на нея да чакам. :)

За справка и на двама Ви https://www.mozilla.org/en-US/firefox/organizations/faq/

release-overview.2ba45c58671a.png

Ако не знаете за какво става въпрос прочетете и после се изхвърляйте.

Силно Ви препоръчвам да ползвате стабилните версии на Mozilla ESR

https://www.mozilla.org/en-US/firefox/organizations/all/

преди 9 часа, nikssi написа:

Аз пък си мисля, че по-бърз браузър е Google Chrome, особенно на по-стари компютри.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.