Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Слаб Wi-Fi сигнал

Featured Replies

Здравейте,досега не съм го забелязвал защото съм вързан директно към рутера,но реших да тествам мрежата понеже мисля да разположа лаптопа на друго място в стаята.Но и тук започват проблемите сигнала е слаб,понякога безжичната мрежа ми бяга а съм на няма и 3 метра от рутера,сестра ми си ползва нейният лаптоп,настолният също и нямат такива проблеми.Някакви идеи какъв може да е проблемът и как да го реша?

Като за начало преместете рутера по на високо (колкото е възможно).  На секция, мебел и т.н.

Ако е забутан в някой шкаф или на земята, сигнала се губи.

• Автор
преди 6 минути, oic написа:

Като за начало преместете рутера по на високо (колкото е възможно).  На секция, мебел и т.н.

Ако е забутан в някой шкаф или на земята, сигнала се губи.

Така е малко по-добре,но интересното е че преди време даже бях в друга стая и интернета беше на прилично ниво а сега там дори и сигнал няма.И това е само на моят лаптоп,преди няколко месеца го носих в JarComputers за почистване и се чудя дали те нещо не са разбърникали.

преди 20 минути, BAZZINGA написа:

Здравейте,досега не съм го забелязвал защото съм вързан директно към рутера,но реших да тествам мрежата понеже мисля да разположа лаптопа на друго място в стаята.Но и тук започват проблемите сигнала е слаб,понякога безжичната мрежа ми бяга а съм на няма и 3 метра от рутера,сестра ми си ползва нейният лаптоп,настолният също и нямат такива проблеми.Някакви идеи какъв може да е проблемът и как да го реша?

Здравей. Като начало може да кажеш модела на рутера.

Пробвай как е, ако няма други потребители - когато сестра ти и десктопа не работят.

Вярно е, че сигнала е най-силен в равнината , перпендикулярна на главната ос на антената. Но при 3 метра - това не може да е причина.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

• Автор
преди 16 минути, jhoro написа:

Здравей. Като начало може да кажеш модела на рутера.

Пробвай как е, ако няма други потребители - когато сестра ти и десктопа не работят.

Вярно е, че сигнала е най-силен в равнината , перпендикулярна на главната ос на антената. Но при 3 метра - това не може да е причина.

Значи рутера е Tenda W316R,в момента никой не ползва мрежата освен аз и от както го преместих на по-високо е малко по-добре.Но при положение че сега е на няма и 1 от мен пак само 2 или 3 черти,а AIDA64 показва че сигнала е Low.

преди 41 минути, BAZZINGA написа:

Преди няколко месеца го носих в JarComputers за почистване и се чудя дали те нещо не са разбърникали.

Възможно е,но няма как да се разбере,като не казваш нито модела на лаптопа или поне модел на мрежова карта.А системата каква е?Може също драйвъра да се е бъгнал,при „почистването“.Направи и тест,за да се види каква скорост има в момента:speedtest 

преди 14 минути, BAZZINGA написа:

Значи рутера е Tenda W316R,в момента никой не ползва мрежата освен аз и от както го преместих на по-високо е малко по-добре.Но при положение че сега е на няма и 1 от мен пак само 2 или 3 черти,а AIDA64 показва че сигнала е Low.

Така - това беше като начало. Може нещо по хардуера да не ти е ок, но може просто рутера да излъчва в пренаселен канал.

След като си направиш спеед-теста - ще разгледаме насройсите на рутера.

• Автор

преди 22 минути, Димитър 59 написа:

Възможно е,но няма как да се разбере,като не казваш нито модела на лаптопа или поне модел на мрежова карта.А системата каква е?Може също драйвъра да се е бъгнал,при „почистването“.Направи и тест,за да се види каква скорост има в момента:speedtest 

Това е от speed test-a,ползвам Windows 7 Ultimate 32 битов,лаптопа е PackardBell EasyNote TM85 и май вече е малко старичък след като не намирам драйвъри за новите ОС в сайта на производителят.

преди 7 минути, BAZZINGA написа:

Това е от speed test-a,ползвам Windows 7 Ultimate 32 битов,лаптопа е PackardBell EasyNote TM85 и май вече е малко старичък след като не намирам драйвъри за новите ОС в сайта на производителят.

Резултата никак не е лош - 48,66 down и 27,03 up.

Колкото до драйвери - има и за Win 10. Виж тук - http://www.driverscape.com/manufacturers/packard+bell/laptops-desktops/easynote-tm85/1681

• Автор
преди 26 минути, jhoro написа:

Резултата никак не е лош - 48,66 down и 27,03 up.

Колкото до драйвери - има и за Win 10. Виж тук - http://www.driverscape.com/manufacturers/packard+bell/laptops-desktops/easynote-tm85/1681

Ще погледна,иначе това е като се вържа директно към рутера.

преди 34 минути, BAZZINGA написа:

Ще погледна,иначе това е като се вържа директно към рутера.

Е, през wifi-я ти пада (чувствително) up-а. Ти щом от това се оплакваш - аз какво да кажа?

Този тест за скорост е отличен!Нали не губи интернет връзката?Три чертички на силата на сигнала,са достатъчни.Проблем щеше да бъде,ако не се свързва въобще.

• Автор
преди 23 минути, Димитър 59 написа:

Този тест за скорост е отличен!Нали не губи интернет връзката?Три чертички на силата на сигнала,са достатъчни.Проблем щеше да бъде,ако не се свързва въобще.

Ами забелязах и че като играя няма промяна в пинг-а така че май така ще е,пък като реша да преместя лаптопа там за постоянно като не ме мързи ще си пусна един по-дълъг кабел от рутера и готово.

Теста ти е отличен за да имаш такава скорост на wi fi по мой наблюдения по кабела ти трябва да тече 100mbps Ето и моя тест на wi fi TP LINK 740 N .Имаш ли възможност да покажеш тест от кабел ?

Заснемане.PNG

• Автор
преди 6 часа, adersa написа:

Теста ти е отличен за да имаш такава скорост на wi fi по мой наблюдения по кабела ти трябва да тече 100mbps Ето и моя тест на wi fi TP LINK 740 N .Имаш ли възможност да покажеш тест от кабел ?

Заснемане.PNG

Това тече по кабела.

Ммм странно на 50 mbps пакети ли си ? скоростта по кабел и WI FI е почти равна аз по кабел получавам това / Това е о офис скорост но и в къщи е толкова по кабел на един с същ доставчик /

Заснемане.PNG

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.