Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ относно избор на усилвател "Респром".

Featured Replies

Колко са ме прецакали с тези колони? ""

Толкова, колкото си платил за колоните + доставката. Тя също си влиза в цената на прецакания. Хората разправят така: "Габровец - все глада да не се мине" Теб яко са те минали и ако продължаваш в същият дух с питането за усилвателите - и там ще те минат.

• Отговори 57
  • Прегледи 8,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 7 минути, AGD написа:

Много си се прецакал е ясно, дай поне обща външна снимка на изделието. Казах ти, че колоните са по-важни от усилвателя и за тях трябва да се заделят повече пари.

Въх въх... Аз как да знам като човечеца дал едно инфо на обявата, пък то друго в реалност... 
Снимка

П.П.: Ееемии, габровска му работа. То за свиренето свирят, той ми прати клипче как свирят. Ъпгрейд са на текущите ми за 42 лева дето ги купих преди години. Просто очаквах нещо уж кадърно, пък то взеха, че ме минаха.

Редактирано от Светозар (преглед на промените)

"Просто очаквах нещо уж кадърно, пък то взеха, че ме минаха. "

Важното е да се въртят парите. Все някой ще е пре*бан. Имаш дървен материал за половин ден отопление с печката на дърва. Като помислим, че е и зимен сезон и в Габрово е по студено от много други градове, не си се минал много. Търпи се. Само не продължавай.

Като събереш 10 по 42 лева може да говориш за елементарни колони. Това засега са експерименти с звукови бръмчалки.

• Автор
преди 1 минута, * СТЕФАН * написа:

"Просто очаквах нещо уж кадърно, пък то взеха, че ме минаха. "

Важното е да се въртят парите. Все някой ще е пре*бан. Имаш дървен материал за половин ден отопление с печката на дърва. Като помислим, че е и зимен сезон и в Габрово е по студено от много други градове, не си се минал много. Търпи се. Само не продължавай.

Усилвател за тях ще взема и ще ги използвам това е ясно, взел съм ги, няма да ги хвърлям. По добре да имам нещо, макар и да съм се минал с някой друг лев, от колкото да хвърлям парите на коша. Само се надявам да имате желанието и нервите да ме съветвате какво устройство да закупя. 

преди 5 минути, Светозар написа:

Усилвател за тях ще взема и ще ги използвам това е ясно, взел съм ги, няма да ги хвърлям. По добре да имам нещо, макар и да съм се минал с някой друг лев, от колкото да хвърлям парите на коша. Само се надявам да имате желанието и нервите да ме съветвате какво устройство да закупя. 

Като ги гледаш двата усилвателя само на външен вид, можеш ли да кажеш поне дали работят? Аз не се наемам след толкова години стаж. Как да те посъветваме? Има два варианта: Първият  - да го купиш и да работи добре, което ще е за предпочитане. Вторият - не работи и го добавяш към цената на тонколоните. Стават не 40, а 80 лева. Ти сам не можеш ли да прецениш какво трябва да направиш? Мисля, че не си на 12 години. А това дето казват хората - "мерак с пари се гаси"  си е вярно, но в случая не те съветвам да ги купуваш.

• Автор
преди 10 минути, AGD написа:

Като събереш 10 по 42 лева може да говориш за елементарни колони. Това засега са експерименти с звукови бръмчалки.

Да, искам просто бръмчалки, не очаквам да имам кой знае какво. Ама има бръмчалка на телефон, има и бръмчалка 10W. Има бръмчалки за 400лв, има и за 4 400лв. Аз реших да инвестирам малко повече от обичайното за компютърна периферия и то втора ръка с цел да имам малко по-силно и малко по-качествено думкане.

преди 2 минути, * СТЕФАН * написа:

Като ги гледаш двата усилвателя само на външен вид, можеш ли да кажеш поне дали работят? Аз не се наемам след толкова години стаж. Как да те посъветваме? Има два варианта: Първият  - да го купиш и да работи добре, което ще е за предпочитане. Вторият - не работи и го добавяш към цената на тонколоните. Стават не 40, а 80 лева. Ти сам не можеш ли да прецениш какво трябва да направиш? Мисля, че не си на 12 години. А това дето казват хората - "мерак с пари се гаси"  си е вярно, но в случая не те съветвам да ги купуваш.

А колоните да си ми стоят под бюрото? Прав сте, че не сте вие виновен за моите решения ама нали все пак трябва да ги правя нещо..
Като трябва и по слаб усилвател ще взема, пък като се прецакам и с усилвателя поне с по малко да се мина.

"Аз реших да инвестирам малко повече от обичайното за компютърна периферия и то втора ръка с цел да имам малко по-силно и малко по-качествено думкане. "

И те думнаха, нали? Още ли ти се иска?

• Автор
преди 6 минути, * СТЕФАН * написа:

"Аз реших да инвестирам малко повече от обичайното за компютърна периферия и то втора ръка с цел да имам малко по-силно и малко по-качествено думкане. "

И те думнаха, нали? Още ли ти се иска?

Ами те работят предполагам и то по добре от текущите ми. Защо да не ги използвам.. Или не разсъждавам правилно..? Това, че не са това което се надявах да получа не ги прави негодни за употреба..

Мога да предложа 100% работещ и в добро състояние Респром 221 2х10 вата. Давам го / заменям го за 5 л. домашна ракия или 15 л. домашно вино, може и за 5 кила суджук :). Предложението подлежи на коментар :)!

• Автор
преди 3 минути, AGD написа:

Мога да предложа 100% работещ и в добро състояние Респром 221 2х10 вата. Давам го / заменям го за 5 л. домашна ракия или 15 л. домашно вино, може и за 5 кила суджук :). Предложението подлежи на коментар :)!

2 литра ракия и 5 литра вино, Скръндзи сме ний габровците, вярно е!

преди 4 минути, Светозар написа:

Този чичко , ако му приемеш офертата, няма да си минат. Но ти забравяш суджука, а в офертата има и 5 килограма суджук. В случая си на кяр!

• Автор
преди 1 минута, * СТЕФАН * написа:

Този чичко , ако му приемеш офертата, няма да си минат. Но ти забравяш суджука, а в офертата има и 5 килограма суджук. В случая си на кяр!

Е суджук няма. Той ми предложи едно от трите. Аз комбинирах 2 и ще му платя доставката и той със спестените пари ще си купи суджук.

преди 13 часа, Светозар написа:

Светльо - ако си бях в Габрово - можеше да ти подаря една системка Prolux

407fa60753f3179b1881df5a79991bed.jpg като тази, даже си има и субуфер. Няма обаче вход . Но не съм наблизо.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

преди 11 часа, Светозар написа:

Усилвателя Тошиба  2x50W ,ще е по-добър.Това е японска марка все пак,изработката ще е по добра.

• Автор
преди 11 часа, jhoro написа:

Сватльо - ако си бях в Габрово - можеше да ти подаря една системка Prolux

407fa60753f3179b1881df5a79991bed.jpg като тази, даже си има и субуфер. Няма обаче вход . Но не съм наблизо.

Почти намазах... Въх въх... :D  Нищо нищо, другия път!

• Автор

samsung-pleomax-s2-300b-1.jpg

В момента съм с такова чудо, така че с каквито и колони да са ме прекарали със сигурност ще са по-добри.

преди 3 часа, Светозар написа:

В момента съм с такова чудо, така че с каквито и колони да са ме прекарали със сигурност ще са по-добри.

Преди 15 години,правих ъпгрейд на едни колони,същите като тези,които си купил.Направих от талашит една допълнителна кутия,с широчина и дължина(назад),като на колоните.Височина,колкото да събера още един бас говорител,същия като този в колоните.Монтирах я отдолу,така колоните станаха по високи.Между допълнително поставената кутия и старата колона,пробих кръгъл отвор с диаметър,колкото половината от диаметъра на баса,за да се получи общ въздушен обем между двете кутии.Така стана колона,с два еднакви бас говорителя.Свързах ги успоредно,за да се получи за 4 ома,като усилвателя който имаха.Средните и високите оставих така,както си бяха.Разликата беше значителна.По добър бас,без да изкривява и  мощноста се усещаше,че е доста по голяма от преди.Момчето,на което бяха тези колони,след време,постоянно ми се хвалеше че много е доволен.

• Автор
преди 32 минути, Димитър 59 написа:

Преди 15 години,правих ъпгрейд на едни колони,същите като тези,които си купил.Направих от талашит една допълнителна кутия,с широчина и дължина(назад),като на колоните.Височина,колкото да събера още един бас говорител,същия като този в колоните.Монтирах я отдолу,така колоните станаха по високи.Между допълнително поставената кутия и старата колона,пробих кръгъл отвор с диаметър,колкото половината от диаметъра на баса,за да се получи общ въздушен обем между двете кутии.Така стана колона,с два еднакви бас говорителя.Свързах ги успоредно,за да се получи за 4 ома,като усилвателя който имаха.Средните и високите оставих така,както си бяха.Разликата беше значителна.По добър бас,без да изкривява и  мощноста се усещаше,че е доста по голяма от преди.Момчето,на което бяха тези колони,след време,постоянно ми се хвалеше че много е доволен.

Нещо такова?
JMxF9Tg.png
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
IAY7yh6.png

Или говореше за тези там дето съм пратил картинка, на "PLEOMAX"? Щото на тея по-големите малко абсурдно ми се струва :Д

преди 9 минути, Светозар написа:

Нещо такова?
JMxF9Tg.png

Да,като на тази схема бяха.

• Автор
преди 1 минута, Димитър 59 написа:

Да,като на тази схема бяха.

Може може, ама то с говорителите които са сложени вътре не знам какво ще стане. Аз останах с впечатлението, че съм купил пълни л@йна от писалите по-рано в темата. Със сигурност не съм купил злато, но след втори поглед мисля, че съм получил това което съм очаквал да получа. Сигурно по-малко ама аз и аз толкова разбирам, че... очакванията ми не са "компетентни".

Хъм! Качеството струва пари! Т.е. нисък бюджет и естествено ниско качество! И златно правило - тонколони никога не се купуват на старо защото не се знае колко са подритвани,  как са ъпгредвани и колко са издувани! Още едно златно правило - винаги се прослушват преди покупка. Забрави за разни импровизации! Инак относно усилвателите, то все на дръгели налиташ и по - добре да беше реализирал първоначалният си замисъл ,та било той наречен дори "Респром"

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

• Автор
преди 3 минути, Black Power написа:

Хъм! Качеството струва пари! Т.е. нисък бюджет и естествено ниско качество! И златно правило - тонколони никога не се купуват на старо защото не се знае колко са подритвани,  как са ъпгредвани и колко са издувани! Още едно златно правило - винаги се прослушват преди покупка. Забрави за разни импровизации! Инак относно усилвателите, то все на дръгели налиташ и по - добре да беше реализирал първоначалният си замисъл ,та било той наречен дори "Респром"

Тоест стига да свирят добре - не съм се минал и съм получил каквото съм очаквал. ( не броим оставащия им живот )

преди 8 минути, Светозар написа:

Може може, ама то с говорителите които са сложени вътре не знам какво ще стане. 

Идеята е да си купиш още два бас говорителя,същите като тези които са вътре в сегашните и да ги вградиш в кутия отдолу на всяка колона.

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

• Автор
Току що, Димитър 59 написа:

Идеята е да си купиш още два говорителя,същите като тези които са вътре в сегашните и да ги вградиш в кутия отдолу на всяка колона.

Ех, непредвидено в бюджета обаче. Те тея говорители дето ще да ги купя за ъпгрейд ще струват по 15-20 лева всеки (най-вероятно и повече). Дай първо да ги подкарам и да си ми свирят, пък тогава ще му мисля да ги преназобвам.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.