Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на бюджетен смартфон до 150 лева.

Featured Replies

Здравейте, трябва ми да закупя телефон за подарък. Устройва ме и втора употреба, в перфектно състояние с документи и всичко останало без да е и покътнато. Телефона няма да се ползва за кой знае какви неща, важното е да не забива 24/7. Ще се използва за най-обикновенни неща като facebook, messanger, viber браузуване и такива. Китайските също са вариант, но да са по-утвърдени и да има положителни мнения относно модела и марката. Не държа да е на известна марка, само да е над 4.5 инча.

Ако бързаш Китайските сайтове отпадат, заради празниците доставките ще се забавят поне с месец над обичайното. 

Добър вариант е от оператор с препотписване на договор. Втора ръка от бг. Сайт е много рисковано заради зачестилите случай на измами.

Не бързам особено, трябва ми за Март. Харесах един, ама той все още е preorder и излиза на 29-ти Януари а и не знам колко струва. Ето този е.

Ти уж по темите за телефони си пръв експерт и съветник а сега пускаш тема !!!

Lg Bello втора ръка, онзи ден един колега си взе такова за 140 кинта от продавалника.

преди 8 минути, BMW Маниак написа:

Ти уж по темите за телефони си пръв експерт и съветник а сега пускаш тема !!!

За марки и модели които са над 300 лева. ;)

преди 2 минути, WhiteHart написа:

Lg Bello втора ръка, онзи ден един колега си взе такова за 140 кинта от продавалника.

Тоя модел го имаше един приятел. Наблягам на имаше. Не е особено добър и не попълва изискването за забиването.

Но иначе, какво мислите за този от banggood ? Струва ли си да го pre-order-на ?

Това ти е апарата и с леко пазарене можеш да го вземеш за 160.
Да беше казал 2 седмици по-рано и щеше да го имаш без проблем.
Сега малко дебнене и ще се уредиш, щом имаш време и не бързаш.

Забравих да спомена, че задължително трябва да е с Android. Просто човека за който е телефона знае само Android и нищо друго. Харесах Xiaomi-то което до седмица ще поръчам. Също съм загледал и това от banggood, но не съм много сигурен за него. А също успях да спазара един перфектен Nexus 4 за 140, добре ли е ?

преди 6 минути, algor написа:

...

Пак е по-добре, че се сетих на време, от колкото автора на другата трема която трупа вече 4-та страница. ;)

Я погледни Nexus 4, 

Няколко нексус 4-ки

1

2

3

4

Предполагам се досещаш, че с тези параметри и чистия андроид забивания няма да има. Получаваш : Хубав дисплей, сравнително хубава камера, бърз процесор, достатъчно рам...

Другия вариант, който мога да ти предложа е HTC Desire 610, какъвто имам аз, стабилен телефон, но понякога забива наистина. Няма да ти предлагам моя, защото е виждал толкова изпускания, че не можеш да броиш до толкова. Естествено параметрите са му доста по-ниски. Ако решиш евентуално, можеш и към iPhone 4S да се насочиш, там нещата са доста добре, тъй като забивания не би трябвало да има.

Iphone 4S в никакъв случай. Най-вече заради малкия дисплей и изтеклата подръжка. Както и, че бъдещия собственик няма да го хареса.

OFF

Скоро ще излезе лумия 650 това ще е последната лумия.

Не се знае до кога ще има софтуерна поддръжка, майкрософт ще разработва нова серия смартфони.

Вероятно нашите търговци ще предлагат лумии поне още една две години но марката вече е изпята песен. Та лумия втора ръка ми се струва много лоша идея.

Току що, niki292002 написа:

Iphone 4S в никакъв случай. Най-вече заради малкия дисплей и изтеклата подръжка. Както и, че бъдещия собственик няма да го хареса.

Добре, погледни Nexus, Motorola Moto G2, който има по-добра поддръжка от Nexus 4, но по-слаби параметри, имам два Moto E от Мтел харизани, доста са бързички за скромните им параметри, бих казал, че работят по-добре от HTC-то, но орязаните камера, дисплей и памет са голям минус, за разлика от G 2-рата генерация.

Ето един

Може още да потърсиш, не са никак лоши. Друг вариант, който е доста добър е S4 Mini, майка ми ползва такъв и работи доста добре за точно нещата, които си описал.

Взимай редми 2-ката. Поне ще имаш още дълга поддръжка.

Жалко, че няма да стигнат паричките за 2+16 памет.

Да, към него съм се насочил основно за сега. Но и за момента един приятел си продава Motorola Moto G2 и ще ми го даде за 170 лева. Перфектен е, а аз знам, че си пази нещата ? Дали да го взема ?

преди 13 минути, VipKokata написа:

Взимай редми 2-ката. Поне ще имаш още дълга поддръжка.

Жалко, че няма да стигнат паричките за 2+16 памет.

Ползвал ли си телефон с процесор Snapdragon 410 ? Не ви го препоръчвам, точно това забиване, което той каза, че не трябва да го има го има при него. Насочи се към Nexus 4, по-бърз е от всичките, които ти се предложиха досега.

Току що, niki292002 написа:

Да, към него съм се насочил основно за сега. Но и за момента един приятел си продава Motorola Moto G2 и ще ми го даде за 170 лева. Перфектен е, а аз знам, че си пази нещата ? Дали да го взема ?

Г2 е по-добре от Redmi Note, защото имаш чиста поддръжка директно от гугъл, а както казах новите чисти андроид работят на двуядрен Snapdragon 200 перфектно, имам Мото Е, първата генерация с 5.1 и е много бърз.

преди 3 часа, ЛЕВСКИ ВЕКОВЕНЪ написа:

Ползвал ли си телефон с процесор Snapdragon 410 ? Не ви го препоръчвам, точно това забиване, което той каза, че не трябва да го има го има при него. Насочи се към Nexus 4, по-бърз е от всичките, които ти се предложиха досега.

Да ползвал съм 410 на Lenovo A6000, за фейсбук и браузване става. 

А ти ползвал ли си MIUI ? 

преди 2 часа, VipKokata написа:

Да ползвал съм 410 на Lenovo A6000, за фейсбук и браузване става. 

А ти ползвал ли си MIUI ? 

Не, но ползвам телефона си за фейсбук и Messenger единствено и забива.

Като излезе редми 2 поръчах един за жената на колега. Ползва го  основно за снимки, фейсбук, вайбър, скайп и т.н 

Според нея работи идеално, няма забиване, замисляне или рестарти.  Батерията държи ден и половина, казва че го зарежда през вечер.

За 20 евро и купих външна батерия, пет скриин протектора и десетина силиконови калъфчета.

За 160лв взимаш чисто нов апарат, със сигурност ще знаеш че не е изпускан, блъскан, мокрен, рутван, или тормозен с игри.

И поне две години ще има софтуерна подръжка.

Той и според баща ми HTC Desire 500 работи перфектно, а аз със следващия модел-610 се чудя кое приложение да икономисам, за да работи равномерно. Истината е, че той ползва неговия и за по-тежки неща, като навигация и следене на онлайн камери...

От кога навигацията и приложението за следене/гледане на онлайн камери се считат за натоварващи ми че те вървят съвсем прилично на самсунг галакси мини модел от 2011г.

Сега сериозно редми 2 не е върха но за цената си е идеален избор, бонус е отличната софтуерна подръжка. Коя друга марка може да се похвали със седмични ъпдейти? 

Да има и по добри модели но са или втора ръка или с преподписване на договор или ако е на свободна продажба на двоина, че дори и троина цена.

преди 1 минута, П.е.т.ъ.р написа:

От кога навигацията и приложението за следене/гледане на онлайн камери се считат за натоварващи ми че те вървят съвсем прилично на самсунг галакси мини модел от 2011г.

Сега сериозно редми 2 не е върха но за цената си е идеален избор, бонус е отличната софтуерна подръжка. Коя друга марка може да се похвали със седмични ъпдейти? 

Да има и по добри модели но са или втора ръка или с преподписване на договор или ако е на свободна продажба на двоина, че дори и троина цена.

Прав си, за парите си е добър телефон, но лично аз бих предпочел позната марка, тествана. Ако търсех задължително нов телефон избора ми щеше да е Redmi note 2 или някой Doogee.

преди 18 часа, ЛЕВСКИ ВЕКОВЕНЪ написа:

Прав си, за парите си е добър телефон, но лично аз бих предпочел позната марка, тествана. Ако търсех задължително нов телефон избора ми щеше да е Redmi note 2 или някой Doogee.

Търси се апарат до 150лв. Редми ноут 2 е около 130евро.

Додж каква софтуерна подръжка предлага? Моделите популярни ли са у нас? Марката имали бг форум в които да има теми обсъждащи евентуални проблеми? А има ли българско меню? 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.