Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютъра ми рязко започна да забива

Featured Replies

Здравейте , настолния ми компютър доста рязко започна да става бавен и да забива. Ето какво имам в предвид - бавно отваря някой програми, екрана ми замръзна днес близо 5 секунди ( нито мишката можех да мърдам, нито нищо ), пусна ли някоя игрица от сорта на цс 1.6 започва лага ( все едно играя с 20 фпс ама е 100 фпс ) , фейса до вчера по минута някъде мъчеше да отвори; снимките като ги отворя в първите 5 секунди са черни, когато пиша нещо и цъкна спаце забива за половин секунда . Забелязах също, че след няколко часа ползване на компютъра започва повече и повече да забива и да става бавен . Ето какви мерки сам предприех първо - най напред проверих компютъра с antimalwarebytes намери някакви вирусчета и ги изтрих . Промяна нямаше . След това преинсталирах уиндоуса ми ( + аз съм с уиндоус 10 от сайта на Microsoft  ) и нямаше капка промяна . Изчистих компютъра от прах , сложих нова термо паста на процесора и пак никаква промяна . След това за 2ри път преинсталирах уиндоуса, обаче на 7 (помислих си, че проблема е в 10 ) . Ефект отново нямаше . Направих в този форум една тема и ме посъветваха да пиша тук, въпреки че не съм сигурен дали е вирус или хардуера . Четох в нета, че може да е хард диск и проверих с TuneHD за лоши сектори, но не откри . Нищо друго не съм правил , сега съм с уиндоус 10 .

Информация за компютъра -  http://imgur.com/a/FJdvd (7 снимки)

Файловете от  Farbar Recovery Scan Tool 

Мерси предварително :)

П.П В другата тема един пич ми каза да изтегля някой програми и да кача лог файловете ( все пак да се знае ) програмите са  

Spoiler

Microsoft .NET Framework Repair Tool ; Microsoft .NET Framework 4.6.1 (Web Installer);Flash Player 20 Beta;Adobe Air;JDK™ 9,Rkill ,adwcleaner;Junkware Removal Tool

Addition.txt

FRST.txt

Здравейте,

Как преинсталирахте всичките пъти досега? С Формат на системния дял или? Да разбирам ли, че това са логовете след последната преинсталация на Windows?

Тези неща, които са в цитата ви сте ги направили преди или след последната преинсталация?

Дори в момента забелязвам зловредна активност...на пресен Windows това е направо абсурдно.

Цитат

HKU\S-1-5-21-1948330499-2291051786-1592281779-1000\...\StartupApproved\StartupFolder: => "7d90eb55103af71bb828bb4575ddde9b.exe"
HKU\S-1-5-21-1948330499-2291051786-1592281779-1000\...\StartupApproved\Run: => "7d90eb55103af71bb828bb4575ddde9b"

Направете нова проверка с FRST като изтеглите последната версия на инструмента и сложете отметка пред Addition.txt преди да натиснете бутона SCAN.

Прикачете новите лог файлове за да видя има ли раздвижване в Event Viewer логовете за грешките в Windows.

Поздрави!

• Автор
преди 57 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Здравейте,

Как преинсталирахте всичките пъти досега? С Формат на системния дял или? Да разбирам ли, че това са логовете след последната преинсталация на Windows?

Тези неща, които са в цитата ви сте ги направили преди или след последната преинсталация?

Дори в момента забелязвам зловредна активност...на пресен Windows това е направо абсурдно.

Направете нова проверка с FRST като изтеглите последната версия на инструмента и сложете отметка пред Addition.txt преди да натиснете бутона SCAN.

Прикачете новите лог файлове за да видя има ли раздвижване в Event Viewer логовете за грешките в Windows.

Поздрави!

Здравей! Да, когато преинсталирах уиндоуса форматирах двата дяла (C  и D) . Логовете от програмата FRST  са от последната преинсталация. Утре по обед ще направя ново сканиране с програмата и ще прикача файла в същия пост.

Само не споменахте за почистването с програмите използвани на ваша глава дали е било преди или след преинсталацията.

А иначе дано новите логове покажат промени в EventViewer-a и къде точно трябва да се наблегне.

• Автор

Здравей ! От посочените програми не съм пускал никоя освен Rkill и ADWcleaner след преинсталациите . Новите логове ги качвам . Отблелязвам, че новите лог файлове са с отмектка на Addition.txt 

П.П Забравих да спомена един симптом - във фейса отворя ли някое видео първо е черно и чак след 3-4 секунди е нормалната картина . Снимки : http://imgur.com/PCSra0M ( бъгнато ) ; http://imgur.com/gqi18cJ (нормално ; след 5 секунди бъгнато :D )

FRST.txt

Addition.txt

Редактирано от Bluffy (преглед на промените)

• Автор

За съжаление съм изтрил логовете .... Имам само един от друга програма - MiniToolBox . Ще кача файла ако все пак ви върши работа . 

MTB.txt

Здравейте,

СТЪПКА 1

Стартирайте инструмента Disk Cleanup за да почистите папката останала от предишната инсталация => C:\Windows.old

В търсачката на Windows въведете cleanmgr.exe => кликнете с десен бутон върху файла и изберете Run as administrator.

Изберете YES на диалоговия прозорец => посочете дял C:\ => сложете всички отметки и натиснете бутона ОК => след това натиснете бутона Delete Files.

СТЪПКА 2

Изтеглете edit-text.giffixlist.txt и го запазете на десктопа.
Стартирайте FRST.exe и натиснете бутона Fix веднъж!
След като приключи, ако ви поиска рестарт - съгласете се. След рестарта публикувайте лог файла - fixlog.txt, който ще се създаде след работата на програмата.

Внимание: Скрипта е създаден за текущата система. Да не се ползва за други системи с подобни проблеми!

СТЪПКА 3

Проверете дяла и за грешки и лоши сектори и да поправим някои от проблемите с файловата система.

В полето за търсене CMD => кликнете върху файла CMD.exe и изберете Run as administrator => въведете командата: chkdsk c: /x /f /r => натиснете Enter

Съгласете се с Y на диалоговия прозорец. Рестартирайте компютъра и би трябвало проверката да започне.След това вижте какви са били резултатите.

Рапорта от проверката ще намерите тук: В полето за търсене въведете eventvwr.msc => Аpplications => събитие WinInit Event ID 1001. Kопирайте рапорта в следващия си пост.

Ето как да намерите лог файла.

Ако с командата ви е трудно просто отворете My Computer => кликнете с десен бутон на дял C:\ и изберете Properties => отидете на Tools => Check Now... => сложете двете отметки и натиснете бутона Start. Рестартирайте системата и изчакайте проверката да приключи (може да мине над час). След това проверете отново и публикувайте лог файла от последната дата.

СТЪПКА 4

Тъй като видях и системни файлове, които не минават цифровата проверка нека да видим какво е положението и при тях:

В полето за търсене на Windows въведете CMD => кликнете с десен бутон върху CMD.exe и изберете Run as administrator.

След това с копи/пейст изпълнете една по една командите и след всяка натиснете Enter

sfc /scannow

findstr /c:"[SR]" %windir%\Logs\CBS\CBS.log >"%userprofile%\Desktop\sfcdetails.txt"

Сега трябва да се появи sfcdetails.txt на десктопа. Прикачете файла, който ще се появи на десктопа - sfcdetails.txt в следващия си коментар и пишете дали има промяна.

След това пишете как е положението! ;)

Поздрави!

• Автор

Изпълних стъпките и има няква разлика, обаче като пиша и цъкна спаце забива , видеата още започват в черно и просто си забива .. Иначе пробвах с цс и е нормално вече там .

Ето текста от стъпка 3 

Spoiler

Log Name:      Application
Source:        Microsoft-Windows-LoadPerf
Date:          28.1.2016 г. 15:32:32
Event ID:      1001
Task Category: None
Level:         Information
Keywords:      
User:          SYSTEM
Computer:      Marko-PC
Description:
Performance counters for the WmiApRpl (WmiApRpl) service were removed successfully. The Record Data contains the new values of the system Last Counter and Last Help registry entries.
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
  <System>
    <Provider Name="Microsoft-Windows-LoadPerf" Guid="{122EE297-BB47-41AE-B265-1CA8D1886D40}" />
    <EventID>1001</EventID>
    <Version>0</Version>
    <Level>4</Level>
    <Task>0</Task>
    <Opcode>0</Opcode>
    <Keywords>0x8000000000000000</Keywords>
    <TimeCreated SystemTime="2016-01-28T13:32:32.435756100Z" />
    <EventRecordID>1196</EventRecordID>
    <Correlation />
    <Execution ProcessID="6048" ThreadID="5932" />
    <Channel>Application</Channel>
    <Computer>Marko-PC</Computer>
    <Security UserID="S-1-5-18" />
  </System>
  <UserData>
    <EventXML xmlns="LoadPerf">
      <param1>WmiApRpl</param1>
      <param2>WmiApRpl</param2>
      <binaryDataSize>12</binaryDataSize>
      <binaryData>5227000053270000D6050000</binaryData>
    </EventXML>
  </UserData>
</Event>

sfcdetails.txt

Fixlog up.txt

Това не е правилния лог от стъпка 3. Моля вижте пак инструкциите как да го намерите и публикувайте правилния лог файл!

Също така пратете следния файл на VirusTotal за проверка и публикувайте линка с резултатите:

C:\Users\Marko\AppData\Roaming\GOLEM.EXE

Също така съм изтървал едни кавички и затова двата записа в регистрите не са се изтрили. Да опитаме отново. В полето за търсене на Windows въведете CMD => кликнете с десен бутон върху CMD.exe и изберете Run as administrator.

След това с копи/пейст изпълнете всяка една от командите и натиснете Enter след всяка:

reg delete "HKU\S-1-5-21-1948330499-2291051786-1592281779-1000\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\StartupApproved\StartupFolder" /v "7d90eb55103af71bb828bb4575ddde9b.exe" /f

reg delete "HKU\S-1-5-21-1948330499-2291051786-1592281779-1000\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\StartupApproved\Run" /v "7d90eb55103af71bb828bb4575ddde9b" /f

• Автор

От стъпка 3 не намирам този лог файл . Търсех с търсачката, но не намира . Ето резултатите от този файл GOLEM.exe https://www.virustotal.com/en/file/af4decd8cdca77d5be1b014e8ff9bd71add607c6c39be8e56570f1c9f8bae69e/analysis/1454063966/ .

Да попитам тук само това ли трябва да направя или да го съчетая с друга стъпка от по-горния ви пост ?

Spoiler

Също така съм изтървал едни кавички и затова двата записа в регистрите не са се изтрили. Да опитаме отново. В полето за търсене на Windows въведете CMD => кликнете с десен бутон върху CMD.exe и изберете Run as administrator.

След това с копи/пейст изпълнете всяка една от командите и натиснете Enter след всяка:

reg delete "HKU\S-1-5-21-1948330499-2291051786-1592281779-1000\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\StartupApproved\StartupFolder" /v "7d90eb55103af71bb828bb4575ddde9b.exe" /f

reg delete "HKU\S-1-5-21-1948330499-2291051786-1592281779-1000\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\StartupApproved\Run" /v "7d90eb55103af71bb828bb4575ddde9b" /f

Проверете пак. Ако сте изпълнили инструкциите правилно и сте сканирали дял C:\ такъв би трябвало да се е създал ако не като chkdsk събитие в търсачката то поне като Wininit събитие с ID номер 1001

Ето как да намерите лог файла.

Цитат

Да попитам тук само това ли трябва да направя или да го съчетая с друга стъпка от по-горния ви пост ?

Направете го без значение от последователността на инструкциите ми.

• Автор

Съжелявам, но нямам възможност сега да направя това което сте казал . В петък се прибирам вкъщи и ще пиша .

• Автор

Здрасти, търсех този файл, но не го намирам ..... Ако може нови инструкции , незнам защо но не намирам тоя файл :@

Повторете проверката направо на диска за грешки...има два метода за такава - от Command Prompt и от десен бутон на дяла => Properties => Error-Checking => двете отметки и Start и след това потърсете пак за лог файла. Няма други инструкции...

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Здрасти , нямам време да се занимавам, ще го закарам при специалистите . Само да попитам сигурно ли е, че е софтуерен проблем? Да не се окаже хардуерен .. ?

Няма как да кажа след като не изпълнихте доста от инструкциите. Не можем да гадаем. А и никога нищо не е сигурно особено при компютрите. Хардуерните проблеми се решават по метода на изключването. Щом ще го носите на специалисти те би трябвало да могат да тестват и хардуера...ако са само софтуерни специалисти такива тогава не виждам смисъл да го носите освен от мързел, защото в този раздел точно софтуерни проблеми решаваме, но вие си знаете.

Поздрави и успех!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.