Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с компютар

Featured Replies

Здравейте имам проблем с компютара ми!
Когато цъкна на старт менюто и избирам да го хибридизирам вместо да го изключвам!
След известно време натискам Power-бутона зарежда Bios-а след това зарежда Windows-a влиза на десктопа и забива!?
След това рестартирам защото е забил и нищо не става около 10 мин съм чакал да видя дали ще стане нещо и дали ще се оправи. След рестарта зарежда биоса до  монета в който трябва да стартира Windows-а се ресва на ново и така все едно няма записан Windows?

Поставям DVD с Windows, Boot-вам и след това цъкам да го поправя, сканира за Recovery съответно не намира точка за връщане и рестартирам след това успява да стартира като явно изчита windows файлове от DVD-то!

Машината е старичка
Дъно: gigabyte ga-ma68vm-s2
Ram: DDR2 1GB
Процесор: AMD Athlon(tm) 3500+  2.20Ghz

Видео процесор: ATI Radeon X1200 
Става въпрос за Windows 7 SP1

Преди това бях слагал Windows 10 само за да го тествам и го върнах на W7

преди 2 часа, Niksanae написа:

Здравейте имам проблем с компютара ми!
Когато цъкна на старт менюто и избирам да го хибридизирам вместо да го изключвам!
....Поставям DVD с Windows, Boot-вам и след това цъкам да го поправя, сканира за Recovery съответно не намира точка за връщане и рестартирам след това успява да стартира ...Преди това бях слагал Windows 10 само за да го тествам и го върнах на W7

Проблема е малката RAM памет,която има компютъра-1 гб.!Чудно е дори,как въобще работи тази система,защото това е под минимума за У7.При хибернация,се използва много повече памет,така че повече не опитвай никога тази опция,защото е невъзможна за тази конфигурация.

• Автор
преди 16 минути, Димитър 59 написа:

Проблема е малката RAM памет,която има компютъра-1 гб.!Чудно е дори,как въобще работи тази система,защото това е под минимума за У7.При хибернация,се използва много повече памет,така че повече не опитвай никога тази опция,защото е невъзможна за тази конфигурация.

Хах нали знаеш че за 32бита е 1гб рам  а за 64 е 2гб! 
Но за хибернация не знаех че се изисква рам, Благодаря !

Редактирано от Niksanae (преглед на промените)

преди 6 минути, Niksanae написа:

Хах нали знаеш че за 32бита е 1гб рам  а за 64 е 2гб! 

Aз знам,а ти знаеш ли че това е минимума,необходимо само за да зареди системата?После е просто мъка с приложенията,които напоследък използват все повече памет.

@Димитър 59 от кога хибернация изисква рам?

@Niksanae Какво се случва когато го поставите в режима и го събудите веднага без да чакате?

преди 31 минути, Zealar написа:

@Димитър 59 от кога хибернация изисква рам?

@Niksanae Какво се случва когато го поставите в режима и го събудите веднага без да чакате?

Компютърът използва един файл Hiberfil.sys за съхранение на копие на системната памет на твърдия диск,при хибридно заспиване.Размерът на този файл е приблизително равен на размера на инсталираната на компютъра памет с произволен достъп (RAM).При включване,този файл трябва да се зареди обратно в оперативната памет.Когато наличната RAM памет(както е в случая)е малко,трябва да има някакъв резерв памет,за да успее да се зареди самата система,плюс този файл.А ако той е голям,колкото инсталираната памет,се получава нагледния тук случай.

• Автор

Хъм, Благодаря ти много Митак!
Доста компетентно мнение с пълна в него информация! :03:

преди 22 минути, Димитър 59 написа:

Компютърът използва един файл Hiberfil.sys за съхранение на копие на системната памет на твърдия диск,при хибридно заспиване.Размерът на този файл е приблизително равен на размера на инсталираната на компютъра памет с произволен достъп (RAM).При включване,този файл трябва да се зареди обратно в оперативната памет.Когато наличната RAM памет(както е в случая)е малко,трябва да има някакъв резерв памет,за да успее да се зареди самата система,плюс този файл.А ако той е голям,колкото инсталираната памет,се получава нагледния тук случай.

Този файл се създава от самата система и е точно толкова голям, колкото е и RAM паметта.
Според теб винаги би трябвало да се получава такъв проблем, независимо колко RAM има машината.

преди 2 часа, Ken написа:

Този файл се създава от самата система и е точно толкова голям, колкото е и RAM паметта.
Според теб винаги би трябвало да се получава такъв проблем, независимо колко RAM има машината.

На теб,не би трябвало да отговоря,защото това което умееш е само да се заяждаш с всеки от форума.Според мен така се получава на всички системи,които са с минимална RAM памет,защото това не е единичен случай.Освен това съм писал,че файла е „приблизително“ равен,което ти си го тълкуваш по своя начин.А къде споменавам,че независимо колко RAM памет има,ще направи същия проблем?Пак твои измишльотини ли ми пробутваш,за да си увеличаваш безсмисленото количество постове,които имаш?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.