Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на Андроид ТВ Бокс

Featured Replies

Здpaвeйтe имaм 50 инчoв LСD тeлeвизop Toшибa. Hямa интepнeт, нe e cмapт и т.н. Щe ми ce c eдин тaĸъв Aндpoид бoĸc, дa гo "ъпгpeйднa" тa дa мoгa дa cи цъĸaм в уоutubе, дa глeдaм НD филми (нe дa вpъзвaм вceĸи път лaптoпa c НDМІ) и т.н.

Moгa дa oтдeля 100-130 лв зa пoдoбнa джaджa. Cпpял cъм ce нa няĸoлĸo мoдeлa, нo нe знaм ĸoй дa избepa:

1. Аndrоіd ТV Вох Вееlіnk Х2 - 95 лв

2. МХQ Ѕ85 Аndrоіd ТV Вох - 100 лв

3. ТVbох Вееlіnk МХ - 115лв

4. М8Ѕ Аndrоіd Тv Вох - 139 лв

На колегите ще им е по-лесно ако оставиш и линкове за моделите. Все пак китайците произвеждат стотици (бувално!) модели. Едва ли някой ги помни....

От изброените по -горе не бих взел никой от тях. Тъй като са нa неизвестна марка (разбирай "китайчета" no name). И не се знае колко бъгове и проблеми имат.

Ако все пак избирате между горепосочените гледайте този с най добри параметри и взимате него.

Бюджета е достатъчно малък. Но ако искате качествен плеър с поддръжка (обновление и прочие), ще трябва да се бръкнете още малко поне за Minix Neo X6

Можете и от Китай да поръчате някой TV Box, ако искате да Ви излезе по евтино. Но тогава нямате гаранция.

Редактирано от oic (преглед на промените)

преди 42 минути, tarikataaaa написа:

Здpaвeйтe имaм 50 инчoв LСD тeлeвизop Toшибa. Hямa интepнeт, нe e cмapт и т.н. Щe ми ce c eдин тaĸъв Aндpoид бoĸc, дa гo "ъпгpeйднa" тa дa мoгa дa cи цъĸaм в уоutubе, дa глeдaм НD филми (нe дa вpъзвaм вceĸи път лaптoпa c НDМІ) и т.н.

Moгa дa oтдeля 100-130 лв зa пoдoбнa джaджa. Cпpял cъм ce нa няĸoлĸo мoдeлa, нo нe знaм ĸoй дa избepa:

1. Аndrоіd ТV Вох Вееlіnk Х2 - 95 лв

2. МХQ Ѕ85 Аndrоіd ТV Вох - 100 лв

3. ТVbох Вееlіnk МХ - 115лв

4. М8Ѕ Аndrоіd Тv Вох - 139 лв

Последния, само че M8s+ който е с лолипоп между 50 и 54 долара, Minix- а е прекалено много пари, ако ще отделяш по-голяма сума по-добре да се насочиш към нещо такова

Редактирано от spielberg (преглед на промените)

Тук има ревю на M8S.

В ревюто се казва (в общи линии) :като цяло се справя добре устройството като цена/производителност.

Но Wi-fi модула му е слаб и интернета е бавен, ако се намирате на 10 м. от рутера.

За тези пари около 50-60 долара това е най-доброто или друго със същия процесор и тн. Всички използват едни и същи чипове и ще се представят горе долу еднакво, другият вариант е с Amlogic s905, но там масово са с 1 гб рам и като цяло се представят малко по-лошо. ЛАН кабелите не са скъпи-по-мъдрото решение е да си пусне кабел.

Аз предпочитам това.

• Автор

Реално ще е на 1 метър от рутера, така че нито ще е проблем да го вържа с ЛАН нито ще е проблем обхвата.

Това устройство не напразно се казва андроид ТВ бокс.Предназначено за гледане на интернет телевизия,но за истинските HD телевизионни канали ще е трудна мисия.За уоutubе става,но писането в търсачката е от дистанционното,а това е досадно бавно.Гледане на качествени HD филми,свалени от торенти с тази андроид система,без да се впускам в подробности,ще бъде най-точно определено като трагедия.Ще ти трябва за тази цел допълнително външен хард диск или някоя по голяма флашка.Ако това е по-важното,заради което искаш да си го вземеш,просто не си заслужава.Аз лично бих предпочел,вместо постоянно да се ядосвам,да си взема за същите пари един евтин компютър(втора употреба дори),който ще свържа за постоянно в телевизора. 

Аз съм пробвал няколко такива "джижавки" Без да ангажирам никой от Вас, общото ми мнение е че не са много подходящи за добра и качествена телевизия. Особено за HD, ако са до 150 лева. А дали ще ги свързваш с кабел или по WI-FI - все тая.Особено ако е по WI - FI ! Нямаш ли много добра WI-FI връзка (50-70 мегабита) ще насича. Предложението на Митко и за мен е по добро. Всеки си има право да избере това, което смята , че ще му свърши работа, но и трябва да се съобразява с какъв интернет разполага. Ако ще гледам бой на негри в тъмна нощ - отива в коша, както казват много от ВАС! Още веднаж. Това е мое мнение!

преди 1 час, tarikataaaa написа:

Реално ще е на 1 метър от рутера, така че нито ще е проблем да го вържа с ЛАН нито ще е проблем обхвата.

Да! Наистина няма да ви е проблем ни едно от двете. Проблема може да се окаже, ако имате слаб трафик.И не ви трябва само Download, а и Upload на интернета.Нали се сещате, че трябва и много бързо да се "прати " заявка за следващ поток на информация? Ако Uplaud - а е нисък - си загубен! Тук имаме видеоинформация с голям обем, а не предаване и приемане на текстов фаил. И всичко се извършва в реално време.

Ето, за това говоря:

Тест 2.jpg

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Интернет връзката на таза играчка,няма да е проблем.Проблема е,че едно мижаво процесорче обработва цялата информация,затова постоянно мисли и зацепва когато си иска.

XIAOMI Mi Box Pro 3 е добра идея :) Лично аз предпочитам Google ChromeCast 2 

преди 5 минути, П.е.т.ъ.р написа:

Петьо!

Ти това, дето си го показал, правил ли си експерименти с него или само четейки техническите му характеристики си на мнение, че ще се справи. ? Ето, понеже съм пропуснал основното и то не съзнателно, но Митко ме е допълнил:  "  Проблема е,че едно мижаво процесорче обработва цялата информация,затова постоянно мисли и зацепва когато си иска. " И  "Без умствен капацитет"  е много прав като е написал :    "пробвал съм няколко и ХД не става, ще видя какво ще стане след 5 годинки " Смяташ ли, че ще седна и пиша хей така, щото само ми се пише? Аз съм пробвал и по добро от това, което ти си посочил.

В момента пиша от евтин таблет разполагащ с мини hdmi, без проблем гледам филми от него на 39" инчов телевизор. А тои е с далеч по слаб хардуер.

CUBE U27GTS quad core 1,3 Ghz MTK8127 Android 4.4

И да изпробвал съм няколко такива играчки, вършат работа но не очаквайте чудеса.

" И да изпробвал съм няколко такива играчки, вършат работа но не очаквайте чудеса.

Ами аз какво по различно съм написал? Единствено, че съм по притенциозен към такива дрънкалки, но то има за какво. На мен не ми трябва да гледам Ютуб. На мен ми трябва да си пусна един концерт в Bly-ray 2 часа и да зная, че съм го изгледал като бял човек. А ако не ви харесва написаното от мен, можете да го прескачате. Не ми обръщайте внимание.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ще се справи, близо година търкалям MXQ S85 ( Amlogic S805 процесор) и единственият недостатък е 1Г РАМ. Но и в момента гледам Еверест, HD картина, 5.1 звук през ресийвър за 100$. Винаги можеш, ако.имаш малко знания, да пригодиш 2 ръка компютър с Коди. Хубавото на тези боксове е, че имат всичко - БТ 4, HDMI CEC, DLNA, MIRACAST И Т.Н. От маркета на Гугъл сваляш един Easy kodi setup и след 15мин имаш всичко нужно. Малко четене на КодиБГ форума и гледаш от нашите трактори филми, Фюжън ТВ от Булсатком плюс субтитри автоматично. Така че, заслужава си. S812 SoC мисля, че поддържаше 4К даже.

Както казах пиша от таблет и ми е трудно да цитирам.

Прочетете внимателно първото мнение търси се джаджа да подкара тубата и hd филми няма изисквания за блу рей, перфектна картина и звук.

Всяка една играчка с два гигабайта рам и четириядрен процесор се справя с тези задачи , а с блутут клавиатура с някои уговорки става и за браузване, скайп и вайбър. 

Ами скачай тогава, имаш достатъчно ясни изисквания плюс бюджет!

ОК! Съгласен съм  в този случай. Аз говоря за по сериозни работи. И казах - мен не ме интересува ни AVI, най малкото -  тубата . Всеки един от вас си мисли, че дядо ви Стефан...само спи и не е виждал съвременни  техники. Оставям ви да си говорите.

преди 18 часа, * СТЕФАН * написа:

ОК! Съгласен съм  в този случай. Аз говоря за по сериозни работи. И казах - мен не ме интересува ни AVI, най малкото -  тубата . Всеки един от вас си мисли, че дядо ви Стефан...само спи и не е виждал съвременни  техники. Оставям ви да си говорите.

Само ,че в случая не обсъждаме твоите нужди и желания а тези на автора, а тои е написал кратко и ясно ютуб и  hd филми.

Сега да не вземеш да се обидиш. 

преди 9 часа, П.е.т.ъ.р написа:

Всяка една играчка с два гигабайта рам и четириядрен процесор се справя с тези задачи , а с блутут клавиатура с някои уговорки става и за браузване, скайп и вайбър. 

Да всяка играчка,която е поне тези данни ще се справи,но няма да може да се побере в неговият бюджет от 100-130 лв. Самото браузване с такава играчка,трябва да уточня,че е за хора,които имат здрави нерви.Когато тръгнеш да пишеш нещо в браузъра,се появява стрелката на мишката.Почваш да  я движиш от дистанционното, наляво надясно,нагоре надолу,по една виртуална клавиатура,за избереш буквата която трябва да маркираш.Тя се движи толкова бавно,че за една дума,може и една минута да не стигне.Пробвал съм такива устройства и пак казвам,че това което могат да извършват е многократно по-малко и по-бавно, от колкото един слаб компютър.

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

преди 18 часа, Димитър 59 написа:

Да всяка играчка,която е поне тези данни ще се справи,но няма да може да се побере в неговият бюджет от 100-130 лв. Самото браузване с такава играчка,трябва да уточня,че е за хора,които имат здрави нерви.Когато тръгнеш да пишеш нещо в браузъра,се появява стрелката на мишката.Почваш да  я движиш от дистанционното, наляво надясно,нагоре надолу,по една виртуална клавиатура,за избереш буквата която трябва да маркираш.Тя се движи толкова бавно,че за една дума,може и една минута да не стигне.Пробвал съм такива устройства и пак казвам,че това което могат да извършват е многократно по-малко и по-бавно, от колкото един слаб компютър.

Извинявай но видяли към какво дадох линк?

П.п отдавна сме тук, надявам се нямаш против че говоря на ти.

Цената е точно в бюджета и си има клавиатура с удобен тъч пад. Отделно има приложения които превръщат андроид телефон или таблет в удобно дистанционно, клавиатура,мишка и дори геим пад.

посочените боксове нямат абсолютно никакъв проблем с това да подкарат Блурей, дори и 4к видео(проблеми с 4к показват някои при Коди, но това е до оптимизация, с вградения плейър проблеми с 4к няма-при някои се оправя проблемът като се инсталира Коди начисто). Трудно ще намери Компютър втора ръка за 40-50 долара , който да подкара без проблеми Блурей филми, дори и 1080p рипове-масовите около 10-тина гб размер.

Що се отнася до онлайн телевизия и филми, там си е до връзка и дали работи и как работи дадена услуга- голяма част наяма да работят други ще работят без проблем.

Лесно може да се провеи на смартфон, който изкарва около 40000 точки на антуту, както вървят филмите на него, така ще вървят и на бокса, а може и малко по-добре.

PS. Между другото тези дни си играх с едни телевизори на Сони  и Филипс с Андроид и определено мога да твърдя, че боксовете се справят много по-добре и са по-стабилни към този момент.

Още един ъпдейт-буквално преди 5 минути тествахме вградения плейър на едно LG, като цяло много добър, но докато не се стигна до поддръжката на HEVC, изрично е упоменато, че телевизорът поддържа този формат, обаче от 10 тестови файлове успя да подкара 3 файла, това би било проблем, ако не се оправи за в бъдеще с някой ъпдейт. Споменатото от мен тв боксче през Коди, си ги плейва без проблем и десетте, същото се случва и на компютър. Все още има какво да се желае от вградените плейъри в телевизорите.

Редактирано от spielberg (преглед на промените)

Щом автора ще го ползва за гледане на youtube и някой HD филм ще му свърши чудесна работа - M8s+

Но за HD телевизия си иска много добра връзка, (поне 30 mbps) и качествен източник било то пиратски или не. За SD TV (никакъв проблем)

Така, че за тази цена е просто перфектно.

Единствено което е ако автора закача повече периферни устройства към него (безжична air мишка клавиатура, външен хардиск, web камера и т.н.)

Ползвам от 3 години Мinix NEO X5 (андроид 4.2.2, има kit kat, но не са изчистени много бъговете) + air mouse + logitech c310 webcam, свързан към ресийвър чрез оптичен кабел (5.1).

Инсталирано XBMC Minix edition (13.3.3)+ superrepo)

И съм повече от доволен , макар и стар модел се справя доста добре с HD филмите, DTS аудио, гледа се kolibka през Kodi без проблем, както се стриймват и филми през добаката (addon) Genesis)

Избрах марката заради поддръжката (обновленията) и повечето USB порта (3 + OTG) и оптичния изход, макар и цената да не беше много малка.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.