Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Парола за рутер

Featured Replies

Здравейте! Проблема ми е следния. Как да разбера паролата на рутер. На работата ми има настолен компютър с рутер и рутера има парола която не я знам и шефа не иска да каже. Карам нощни смени и полудявам и мобилния ми свършва. Имам достъп до компютъра но не знам паролите. Пробвах през IP но и там ударих на камък сменили са Username и паролата. Та въпроса ми е няма ли и друг начин без да се reset-ва рутера? Въпросния рутер е TP-LINK но не знам точния модел.

Редактирано от bulio911 (преглед на промените)

Е нормално и аз ако съм шеф на фирма и аз ще направя същите неща .Този ли е рутера < https://www.google.bg/search?tbm=isch&hl=bg&source=hp&biw=&bih=&q=tp+link+wr740n&gbv=2&oq=tp+lin&gs_l=img.3.0.0l10.1457.2314.0.3396.6.4.0.2.2.0.225.720.0j2j2.4.0....0...1ac.1.34.img..0.6.777._TfJDL6A8E8

Ами питате шефа си, да каже паролата на рутера, за да може да използвате интернета. А може пък умишлено да не я дава, защото няма да си вършите работата.

• Автор

Ние си я вършим но той си мисли че няма да я вършим ако имаме интернет, а не се сеща че имаме и мобилен.

На външен вид е същия рутер

• Автор
преди 1 минута, дръндю написа:

за какво ти е рутер, ползвай си ip с жива флашка на Линукс дистрибуция

например тази:

http://www.downloadwireless.net/?dir=isos

Нещо не схванах. Не съм много запознат с тия неща

1. След като имате мобилен интернет може спокойно да обясните на вашия работодател, че няма от какво да се притеснява. Може дори да го помолите да направи един тест, за да види че тази забрана е безмислена.

2. След като нямате на идея за какво става на въпрос не пипайте рутера и не се занимавайте с глупости. Сегашните безжични пароли не се разбиват толкоз лесно. Освен това, този който е настройвал рутера мисля, че знае за какво става на въпрос.

3. Има вероятност да си изгубите работата ако шефа ви разбере.

Няколко разсъждения по принцип, не по същество. Писали сте "Парола за рутер" - коя парола? Всеки рутер има (поне) 3 пароли

1. тази, за свързване с доставчика,
  2. тази за wifi-я и
  3. тази, за достъп до админ панела. Последната може да има и под-вариант за user достъп.
преди 20 минути, bulio911 написа:

Нещо не схванах. Не съм много запознат с тия неща

При това положение - виж

преди 15 минути, Емил Костов написа:

2. След като нямате на идея за какво става на въпрос не пипайте рутера и не се занимавайте с глупости. Сегашните безжични пароли не се разбиват толкоз лесно. Освен това, този който е настройвал рутера мисля, че знае за какво става на въпрос.

3. Има вероятност да си изгубите работата ако шефа ви разбере.

Яко ще те опапкат ако разбере шефа ти какви искаш да ги вързиш зад гърба му . Ако те изгони веднага ти се пише в досието и ако искаш някъде да почнеш подобна нова работа то новия шеф първо ще види по какъв начин са те натирили от старата работа . Така че бачкай си спокойно и тези работи при прави на твоя рутер .

• Автор
преди 2 часа, дръндю написа:
преди 2 часа, jhoro написа:

Няколко разсъждения по принцип, не по същество. Писали сте "Парола за рутер" - коя парола? Всеки рутер има (поне) 3 пароли

1. тази, за свързване с доставчика,
  2. тази за wifi-я и
  3. тази, за достъп до админ панела. Последната може да има и под-вариант за user достъп.

При това положение - виж

тази дистрибуция ти конфигурира нета

с гугъл хром е

при първоначално стартиране избираш между английски и испански

на следващият прозорец е избор на ядро

а, след това следва избор на графична среда ...ъ-ъ-ъ... за предпочитане кде

На мен ми трябва тази за wifi-то или пък тази за админ панела която пък пак ще ме доведе до тази за wifi-то. По принцип по подразбиране е Username:admin, pass:admin. Да но и те са сменени

преди 10 минути, bulio911 написа:

На мен ми трябва тази за wifi-то или пък тази за админ панела която пък пак ще ме доведе до тази за wifi-то. По принцип по подразбиране е Username:admin, pass:admin. Да но и те са сменени

Ся ... ти за да отвориш админ панела тряа си в една мрежа с рутера - начи по wifi не става (не знаеш и тази парола).

Ако имаш връзка по лан - може да направиш друго. Слагаш си един wifi адаптер и си правиш твоя мрежа. С мост.

Идеята е, че достъпът по LAN става без парола.

Купи си собствен рутер. Свържи единият LAN порт на служебният рутер с LAN порт на твоят рутер. Задай на твоят рутер адрес различен от този на служебният рутер. Спри DHCP на твоят рутер и си конфигурирай WiFi мрежата. Ползвай  със здраве !

Забележка: Ако аз съм шефът, ти си безработен от момента в който разбера за изпълнението ти !

преди 23 минути, Mitov написа:

Идеята е, че достъпът по LAN става без парола.

Купи си собствен рутер. Свържи единият LAN порт на служебният рутер с LAN порт на твоят рутер. Задай на твоят рутер адрес различен от този на служебният рутер. Спри DHCP на твоят рутер и си конфигурирай WiFi мрежата. Ползвай  със здраве !

Забележка: Ако аз съм шефът, ти си безработен от момента в който разбера за изпълнението ти !

И това става - не забравяй също да си спреш firewall-а на втория рутер (повторителя)

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

Има и още един вариант. Ако сте няколко човека на смяна през нощта може да си купите интернет на Макс Телеком ( стига да имат обхват)  и за 20-30 лв. на месец ще си имате интернет спокойно за вашите нужди. ( да се знае, че не правя реклама на тази фирма).

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Има и още един вариант. Ако сте няколко човека на смяна през нощта може да си купите интернет на Макс Телеком ( стига да имат обхват)  и за 20-30 лв. на месец ще си имате интернет спокойно за вашите нужди. ( да се знае, че не правя реклама на тази фирма).

Емо - то ... с пари всеки знае. Човека си каза, че има мобилен. Достатъчно е да си направи плана за повече мегабайти (левчета) и ... готово

преди 1 минута, jhoro написа:

Емо - то ... с пари всеки знае. Човека си каза, че има мобилен. Достатъчно е да си направи плана за повече мегабайти (левчета) и ... готово

Да, но ако примерно са няколко човека ще им излезе по 5 лв на месец например ползването и всичко ще е наред. А иначе си прав, че възможности има. А и не говорим за колосални суми. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.