Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на домашни тонколони

Featured Replies

Здравейте!

Бих искал да попитам дали някой може да ми даде препоръка за нови тонколони?Ресивъра ми е Sony STR-DE197.Сегашните ми колони са  Sony MF 450H,но при усилване над 70 процента,горят високите и средните пищялки.Свързах се с човек,който пренави изгорелите говорители.Каза също,че 150 вата е пиковата им мощност и затова горели като се усили над 70 процента.Та пак изгоряха и не ми се занимава повече с пренавиване и реших да си купя нови.Но хич ме няма с тези работи.Та ако може някой да помогне - нямам си идея колко струват що годе качествени колони.Ще купя 2 за първо време.Притеснява ме,че на него пише мощност 4 X 100W,а сегашните бяха уж 150W пък не можаха да издържат.Бихте ли дали няколко предложения оптимални за ресивъра? Най-удобно ми е да ги купя от Техномаркет/Технополис. За цена примерно към 500 лв
Благодаря!

преди 1 час, PaCiTo написа:

Здравейте!

Бих искал да попитам дали някой може да ми даде препоръка за нови тонколони?Ресивъра ми е Sony STR-DE197.Сегашните ми колони са  Sony MF 450H,...За цена примерно към 500 лв

Ето едно добро предложение.По-голяма мощност и по-добри данни.За цената са супер.Pioneer CS-7070

• Автор
преди 1 час, Димитър 59 написа:

Ето едно добро предложение.По-голяма мощност и по-добри данни.За цената са супер.Pioneer CS-7070

А за тези какво ще кажеш като качество сравнени с Pioneer CS-7070?

преди 1 час, PaCiTo написа:

А за тези какво ще кажеш като качество сравнени с Pioneer CS-7070?

Характеристиките им са малко по-добри,но пък цената е повече.Pioneer е японска мултинационална корпорация,повече от половин век.Този модел колони,ги слушах наскоро и ми допаднаха.Другата марка не ми е известна,затова мога да гадая по характеристика и дизайн.Но пък не ми изглежда никак за подценяване!

• Автор
преди 9 минути, Димитър 59 написа:

Характеристиките им са малко по-добри,но пък цената е повече.Pioneer е японска мултинационална корпорация,повече от половин век.Този модел колони,ги слушах наскоро и ми допаднаха.Другата марка не ми е известна,затова мога да гадая по характеристика и дизайн.Но пък не ми изглежда никак за подценяване!

Току що, PaCiTo написа:

Цената е точно на границата на бюджета.За тези пари има ли по-добри или това е макса?

Редактирано от PaCiTo (преглед на промените)

Не са ти виновни нито усилвателя нито колоните дето си съсипал на два пъти. Просто се научи да използваш и да усещаш/уважаваш тази техника. Не може да се усилва до 70-100% след като колоните изнемогват и кривят на умирачка. Резултата е унищожени драйвери. Аз съм слушал 10 ватови колони със 150 ватов усилвател и не е имало проблеми. На тебе и 300 вата колони няма да ти устоят с този калпав усилвател, кой знае и какъв сигнал подаваш. Ако пък искаш високи децибели може да минеш на профи и да не съсипваш техниката /не че и там не трябва да имаш усет за добрия двук/.

• Автор
преди 14 минути, AGD написа:

Не са ти виновни нито усилвателя нито колоните дето си съсипал на два пъти. Просто се научи да използваш и да усещаш/уважаваш тази техника. Не може да се усилва до 70-100% след като колоните изнемогват и кривят на умирачка. Резултата е унищожени драйвери. Аз съм слушал 10 ватови колони със 150 ватов усилвател и не е имало проблеми. На тебе и 300 вата колони няма да ти устоят с този калпав усилвател, кой знае и какъв сигнал подаваш. Ако пък искаш високи децибели може да минеш на профи и да не съсипваш техниката /не че и там не трябва да имаш усет за добрия двук/.

Аналогов сигнал подавам.Усилвателя няма S/PDIF. Кое му е калпаво на усилвателя?

С 200 вата захранване не може да се очакват чудеса, този усилвател е пълен т..шак. Поразгледай други модели и ще видиш, че за мощности от рода на 2х100 вата се ползва захранване 400-600 вата /справка ширпотребни усилватели Техникс например/. Аз ползвам 150 вата захранване за 2х20 вата усилвател.

• Автор
преди 37 минути, AGD написа:

С 200 вата захранване не може да се очакват чудеса, този усилвател е пълен т..шак. Поразгледай други модели и ще видиш, че за мощности от рода на 2х100 вата се ползва захранване 400-600 вата /справка ширпотребни усилватели Техникс например/. Аз ползвам 150 вата захранване за 2х20 вата усилвател.

преди 37 минути, AGD написа:

Като е малко ватове захранването му на кое пречи ? Не съм запознат.И защо го дават,че е 2 X 100 W,а отзад има могат да се закачат 4 колони?

Редактирано от PaCiTo (преглед на промените)

"Задкурмилното" устройство му пречи. Вкарваш усилвателя в клипинг с мощни изкривявания и унищожаваш колоните. Възможно е и тези 100 вата дето му дават да са при над 10% THD. При измерване нещастните усилватели като твоя показват мощност при огромни изкривявания /на некоректния производител не му пречи да ги посочи като  положителна черта/.

Джангъра е виновен. Колоните и разпределението на мощностите между лентите са правени за нормална музика, слушана с линейна характеристика, а не с усилен до края тонкоректор. Отделно на това изкривяванията (хармоничните по ред на Фурие) отиват като непредвидена мощност точнчно там, където и изгаря. Не знам и колко ти криви музиката, но съм почти сигурен че са някакви премодулирани MP3 (за да свирят силно).  За да стане трябва тотална промяна на твоята култура на слушане.

• Автор
преди 1 час, Филипов написа:

Джангъра е виновен. Колоните и разпределението на мощностите между лентите са правени за нормална музика, слушана с линейна характеристика, а не с усилен до края тонкоректор. Отделно на това изкривяванията (хармоничните по ред на Фурие) отиват като непредвидена мощност точнчно там, където и изгаря. Не знам и колко ти криви музиката, но съм почти сигурен че са някакви премодулирани MP3 (за да свирят силно).  За да стане трябва тотална промяна на твоята култура на слушане.

Да,джангъра си е джангър :D е 100 процента не са виждали,но едни 70 - 80 си ги имаше.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.