Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Буферът загрява, това проблем ли е ?

Featured Replies

Забелязал съм, че се случва само ако е увеличен на макс и загрява до такава степен, че ако си задържиш ръката повече ще се опариш. Почти всеки ден си надувам музиката с часове и за сега нямам никакви проблеми.

Марка и модел на буфера и колоните. Марка и модел на усилвателя. След това чакаш колеги да ти дадат отговор. Тук никой не е гадател. Преместих и темата в правилния раздел! 

Разбира се, че ще загрява, особено ако е от малките и евтини модели, за което като че ли съм убеден. Захранването му е изпълнено с малък трансформатор и последният (Буферът) не е пригоден да вдигаш врява с часове. И предварително прочети правилата за постване, както те е помолил Емо! Това не можеш да се досетиш, но да вдигнеш шум 120 децибела умееш!

Не си уточнил нито модел на "буфера" или по-точно 2.1 системата.

А и освен трафа, на много модели "буфери" им греят ИС стъпалата. И то защото там се охлаждат със смешни тенекии.

• Автор
преди 4 часа, Емил Костов написа:

Марка и модел на буфера и колоните. Марка и модел на усилвателя. След това чакаш колеги да ти дадат отговор. Тук никой не е гадател. Преместих и темата в правилния раздел! 

hire_40813.jpg

Ето това е буферът, 2.1 система. Извинявам се, че не съм прочел правилата.

Съвсем спокойно можеш да отвориш задния капак на субуфера и внимателно да разгледаш всичко, което се намира в него. Усилвателя за субуфера и за двете колонки е в него. Забележи колко ти е голям трансформатора, забележи и алуминиевия профил, на който са монтирани крайните ти интегрални усилватели. Аз не съм гледал техническите възможности на системката, но ще ти отговоря така.Завърташ потенциометъра на MAX и тази дрънкалка може и да се разпадне, ако дъсчиците, особено на субуфера не са залепени както трябва.Но това от своя страна води до прекомерно увеличаване на тока, който ти трябва за пълна мощност. Така работеща система в продължение на часове освен звук излъчва и ТОПЛИНА от това, че не и достига ток за крайните стъпала. Съответно, две са нещата, които почват силно да греят - Захранващият трансформатор и "радиатора" или алуминиевият профил, на който са монтирани интегралните схеми. Още повече, всичко това се намира в затворен обем, което е достатъчна предпоставка за увеличаване на температурата.Това, какво пише като мощност и това което правиш ти, да слушаш системката на максимална мощност са две различни неща. И накрая ще дойде моментът, в който последната ще замлъкне заради това, че дълго време я претоварваш със "свиренето" на MAX! Какво мислиш по въпроса?

ЗАБРАВИХ: Не е проблем. Не е желателно да ползвате максималната мощност на такива изделия. Още повече с часове и да пречите на околните с неприятната за ТЯХ музика!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ми, то това на база прости физични закони и закони свързани с електричеството!

на 29.01.2016 г. at 22:09, ShamanOwl написа:

hire_40813.jpg

Ето това е буферът, 2.1 система. Извинявам се, че не съм прочел правилата.

Не се притеснявай, сега просто чакай колеги да ти дадат мнение по проблема!!!

Ами то няма никакъв проблем. Всяка система отдава топлина. Проблем е когато не е изчислен охладителя спрямо отдаваната топлина/мощност и се стигне до прегряване и разрушаване на електронния елемент. В добрите системи винаги се преоразмерява охлаждането за да не се създават предпоставки за прегряване. Високите температури в системата унищожават и електролитните кондензатори, така, че не са предпочитани.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.