Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Докладване на фалшиво име

Featured Replies

От половин година правя неуспешни експерименти с фейсбук. Ето и фактите:

1. Преди година и нещо съм докладвал неприлични и тревожни снимки, за които Фейсбук винаги ми е отговарял за тяхно мнение, получавах резултат. Не че нещо общо с темата, но да ви споделя, че снимка на леко усмихната жена с пистолет опрян в главата на мъж мина като законна не нарушаваща правилата. Това не ме вълнува, радвам се че ми отговаряха. От тук обаче идва другия въпрос - точка 2.

2. Някой бе докладвал профила ми, че е с фалшиво име и трябваше да докажа, че си имам име. Защото профила не съдържаше име. В тоя ред реших да предам щафетата на едно две лица, които ме дразниха много със своята потайност, едно от които запорираше публикации на стената. Впоследствие това се превърна като моя мания, защото Фейсбук по никакъв начин не правеше каквото и да е по въпроса. Стана така, че едно лице съм докладвал за фалшиво име около 50 пъти за 1 година. Днес продължавам с докладите, всеки ден един и същи човек. Нито отговор получавам от фейса, нито резултат. Човека си влиза в профила, пише си, споделя си, а статуса на репорта ми е подновен за нов репорт за фалшиво име. Някой наясно ли е дали трябва да получа отговор, дали някой го е прегледал щом наново докладвам, дали съмнението им е отпаднало, въобще голяма мъгла! Имената не са имена а думички. Моля някой за помощ.

преди 13 минути, Mlechko написа:

От половин година правя неуспешни експерименти с фейсбук. Ето и фактите:

1. Преди година и нещо съм докладвал неприлични и тревожни снимки, за които Фейсбук винаги ми е отговарял за тяхно мнение, получавах резултат. Не че нещо общо с темата, но да ви споделя, че снимка на леко усмихната жена с пистолет опрян в главата на мъж мина като законна не нарушаваща правилата. Това не ме вълнува, радвам се че ми отговаряха. От тук обаче идва другия въпрос - точка 2.

2. Някой бе докладвал профила ми, че е с фалшиво име и трябваше да докажа, че си имам име. Защото профила не съдържаше име. В тоя ред реших да предам щафетата на едно две лица, които ме дразниха много със своята потайност, едно от които запорираше публикации на стената. Впоследствие това се превърна като моя мания, защото Фейсбук по никакъв начин не правеше каквото и да е по въпроса. Стана така, че едно лице съм докладвал за фалшиво име около 50 пъти за 1 година. Днес продължавам с докладите, всеки ден един и същи човек. Нито отговор получавам от фейса, нито резултат. Човека си влиза в профила, пише си, споделя си, а статуса на репорта ми е подновен за нов репорт за фалшиво име. Някой наясно ли е дали трябва да получа отговор, дали някой го е прегледал щом наново докладвам, дали съмнението им е отпаднало, въобще голяма мъгла! Имената не са имена а думички. Моля някой за помощ.

Такива доклади задължително се преглеждат и анализират. Но нали се сещате че след като пращате много доклади вашия рейтинг като личност на която може да се вярва намалява и докладите ви започват да имат все по-малка тежест и съответно доверието в тях пада. С една дума в системата за доклади ви е сложен етикет спамер/досадник

• Автор
преди 9 минути, capnemo написа:

Такива доклади задължително се преглеждат и анализират. Но нали се сещате че след като пращате много доклади вашия рейтинг като личност на която може да се вярва намалява и докладите ви започват да имат все по-малка тежест и съответно доверието в тях пада. С една дума в системата за доклади ви е сложен етикет спамер/досадник

Не съм пращал никак много. Много станаха, когато се уверих, че нищо не се случва! В началото бяха един два. Поне с тях трябваше нещо да предприемат. Защо не пробвате веднъж и вие да опитате тази функция и сами да се уверите, че системата не действа?! Дайте да нарочим един акаунт и да видим какво ще се случи с него? Казвам ви, системата не функционира, надявам се да не е само за някои потребители.

И за каква вяра може да се говори, когато в акаунтите влизат имена като "Тигърчо", "Твоето мило момиче" и др. такива?

преди 5 минути, Mlechko написа:

Не съм пращал никак много. Много станаха, когато се уверих, че нищо не се случва! В началото бяха един два. Поне с тях трябваше нещо да предприемат. Защо не пробвате веднъж и вие да опитате тази функция и сами да се уверите, че системата не действа?! Дайте да нарочим един акаунт и да видим какво ще се случи с него? Казвам ви, системата не функционира, надявам се да не е само за някои потребители.

За да бъдат взети мерки за конкретен акаунт, пост трябва да има повече от един доклад. Докато явно нещата които докладвате не ги е докладвал и друг. 

И ако ми разрешите една лична препоръка - оставете намира фейсбук, животът навън е по-интересен :)

• Автор
преди 1 минута, capnemo написа:

За да бъдат взети мерки за конкретен акаунт, пост трябва да има повече от един доклад. Докато явно нещата които докладвате не ги е докладвал и друг.

Възможно е. Мислил съм си го. Ядът идва от това, че правата ми са нарушени. За едни може, а за други не. Затова няма да се спра и ще направя над 10 профила, да видим що за анархия е Фейсбук. После ще ви обявя резултата. Ще падне много работа, ама много работа. Да видим кон боб яде ли.... ;)

преди 56 минути, Mlechko написа:

Ядът идва от това, че правата ми са нарушени. За едни може, а за други не. Затова няма да се спра и ще направя над 10 профила, да видим що за анархия е Фейсбук. После ще ви обявя резултата. Ще падне много работа, ама много работа. Да видим кон боб яде ли.... ;)

Пич излез от матрицата, не си губи времето с глупости.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Хора! Открих нещо странно и интересно! Преди една година/две при мен опцията "Подаване към Фейсбук за преглед" отсъстваше, но сега от два месеца разполагам с нея. За сметка на това за други акаунти тази опция отсъства, което е много лошо за тях! Не виждам как въобще ще може те да докладват! При тях са само трите долу опции, заграденото в червено отсъства! :ohmy: Някакво обяснение намира ли ви се?

513hnp.jpg

Спри с този FB, Живота ти не е там. Излез малко сред природата и сред хората. FB отдавна не е социална мрежа, а една помийна яма. Какво се докладвате и се следите. Срамота е.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Може ли някой да спомене дали има заградената опция като екстра или му отсъства? Да не би да съм се доказал като лоялен клиент за администрацията? Моля за помощ?

Имам тази опция, но темата е по-подходяща за раздел психотерапия.

• 1 месец по-късно...

Добре че не кандидатстваш за работа в МВР :D

Това е Фейсбук, това е една от най големите социални мрежи в света. Сигурно на всяка минута валят доклади и то всякакви неоправдани..

Аз съм се убедил лично че не предприемат нищо.

Имат си критерии по които предприемат нещо.

Прочетох внимателно поста ви.

Нещо не ви е наред.

За какви права говорите?

Тук права нямате имате само ограничения и ако не ги спазвате се предприемат някакви действия срещу вас. 

Не забравяйте че ползвате безплатна услуга не можете да имате права и привилегии.

Да не говоря че тези социални мрежи не случайно се популизираха. Имат си роля отвъд това което сервират на простият юзър.

Всеки има право да се занимава с глупости за негова сметка си е....

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.