Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Настолен компютър за игри до 1300 лева.

Featured Replies

преди 5 минути, antigravity написа:

Изобщо не мисля и да ги гледам тия клипове, след като видях, че всичките едно и също нещо показват.

Моя клип с на Кико показва едно и също нещо, но моя втори  клип сравнен със 960 показват различни неща. Щом не ти се гледат, ще ти кажа, че 960 не се справи с играта и се наложи да намали графичните настройки за да не се изнерви още. Мога да задам въпрос и по друг начин. При предложената от теб конфигурация и замяната на компонентите с моята, как ще излезе като разход при следваш ъпгрейд на компоненти?  При твоя случай имаме слаба карта с добър процесор. Явно ще се сменя картата за да продължи да играе. При моя случай, ще се сменя процесора за да продължи да играе. Кое ще е по евтино като разход? Бюджета е малък и ще трябва да купи два процесора или две видеокарти.

Току що, nikolela написа:

Моя клип с на Кико показва едно и също нещо, но моя втори  клип сравнен със 960 показват различни неща. Щом не ти се гледат, ще ти кажа, че 960 не се справи с играта и се наложи да намали графичните настройки за да не се изнерви още. Мога да задам въпрос и по друг начин. При предложената от теб конфигурация и замяната на компонентите с моята, как ще излезе като разход при следваш ъпгрейд на компоненти?  При твоя случай имаме слаба карта с добър процесор. Явно ще се сменя картата за да продължи да играе. При моя случай, ще се сменя процесора за да продължи да играе. Кое ще е по евтино като разход? Бюджета е малък и ще трябва да купи два процесора или две видеокарти.

Казах ти, че това е само една игра. Има още много игри и в статията се вижда колко от тях страдат при 2 реални и 2 виртуални ядра. По същата логика мога да ти дам следния пример: пускаш GTA 5 на i3-6100 и тая GTX 970 не играе никаква роля, понеже процесорът ти не може да я подпира. Резултатът ще е същият. Примерът с разходите при замяна или ъпгрейд изобщо не е меродавен. Първо че е фантастичен, понеже не знаеш дали наистина ще се ъпгрейдва или ще се сменя цялата система и второ забравяш, че при смяна на процесор най-вероятно ще отиде поне дънната с него, ако не и паметта. Освен ако не се хвърлят една торба пари във вече морално остаряла платформа или да се търсят части втора ръка. Отделно от това ако тенденцията с развиването на игрите за повече ядра продължава за в бъдеще тая видеокарта ще се спъва все повече от двете ядра. И практиката сочи, че в средния и началото на високия клас видеокартите се амортизират еднакво бързо, демек моментът, в който няма да можеш да играеш нови игри с GTX 960, с GTX 970 ще играеш само с намалени настройки. И накрая една проста сметка: при бюджет 1300лв вкарването на видеокарта за 700лв са около 55% от цялата сума. И аз говоря за превес на графичната система, ама това е прекалено, трябва да има и някакъв баланс.

• Автор
преди 2 часа, antigravity написа:

Изобщо не мисля и да ги гледам тия клипове, след като видях, че всичките едно и също нещо показват. Каква е тая мания тука на базата на един пример да ми правиш генерални заключения, след като BF4 не е от най зависимите от процесора игри. Дал съм ти сравнение на процесорите в 9 нови игри, там се вижде къде какво и защо. Сравнението между 2 и 4 не е като между 4 и 8. Цитирам какво казах:

и се вижда кои са тия места. Да си платиш 700лв за GTX 965 е тъпо, щото точно това се получава, нито показва пълна производителност, нито е чак като GTX 960. То е като да си купиш спортна кола и да сложиш газова уредба.

(Пиша от телефон) Тотално се обърках, а бях решил да купувам. Ще се радвам да чуя още предложения относно конфигурации.В края да стигнем до единодушно мнение. Бюджета можем да разтегнем до 1500лв. 

Току що, KaLiMaNsKiq написа:

(Пиша от телефон) Тотално се обърках, а бях решил да купувам. Ще се радвам да чуя още предложения относно конфигурации.В края да стигнем до единодушно мнение. Бюджета можем да разтегнем до 1500лв. 

Спорът беше дали си струва да орежеш до двуядрен процесор и да вземеш GTX 970, затова си се объркал. С 1500лв просто взимаш въпросната GTX 970 без да пипаш нищо друго и готово.

преди 3 часа, antigravity написа:

Казах ти, че това е само една игра. Има още много игри и в статията се вижда колко от тях страдат при 2 реални и 2 виртуални ядра. По същата логика мога да ти дам следния пример: пускаш GTA 5 на i3-6100 и тая GTX 970 не играе никаква роля, понеже процесорът ти не може да я подпира. Резултатът ще е същият. Примерът с разходите при замяна или ъпгрейд изобщо не е меродавен. Първо че е фантастичен, понеже не знаеш дали наистина ще се ъпгрейдва или ще се сменя цялата система и второ забравяш, че при смяна на процесор най-вероятно ще отиде поне дънната с него, ако не и паметта. Освен ако не се хвърлят една торба пари във вече морално остаряла платформа или да се търсят части втора ръка. Отделно от това ако тенденцията с развиването на игрите за повече ядра продължава за в бъдеще тая видеокарта ще се спъва все повече от двете ядра. И практиката сочи, че в средния и началото на високия клас видеокартите се амортизират еднакво бързо, демек моментът, в който няма да можеш да играеш нови игри с GTX 960, с GTX 970 ще играеш само с намалени настройки. И накрая една проста сметка: при бюджет 1300лв вкарването на видеокарта за 700лв са около 55% от цялата сума. И аз говоря за превес на графичната система, ама това е прекалено, трябва да има и някакъв баланс.

GTA5 я пратих в коша миналата седмица. Никога не ми е харесвала играта, но я изпробвах защото я има в много тестове. За това я свалих и аз. При тази игра, както и при почти всички игри, аз видях натоварен процесор i3 4170, който е по зле от i3 6100. беше натоварен между 70 и 100%. Картата както обикновено се товари от 50 до 70%. За да натоваря още картата се наложи да вдигна 80% от графичните настройките на ултра. Така хем получих красива игра хем и fps си остана същото.

Споменаваш, че Battlefield 4 не е толкова процесорно зависима игра, но я спомена като нова, споменаваш и Witcher 3. Виж каква е разликата с 4- ядрен процесор и GTX 960 и го сравни със 2 ядра i3 6100 и GTX 970.

Разликата е двойна в полза на GTX970 със 6100. Ти самия се обеди, че fps- то ти падна много като си спъна картата на ядрото и паметта. Видеокартата е видео ускорител и ако ще се играят игри ще си купиш карта. Ако ще използваш компютъра за работа, ще си купиш процесор. GTX 960 за да стане за игри, трябва всичко да е на минимални настройки.

https://www.youtube.com/watch?v=kYGPforzWro

https://www.youtube.com/watch?v=ObKqrw-j1EM

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

преди 1 час, nikolela написа:

GTA5 я пратих в коша миналата седмица. Никога не ми е харесвала играта, но я изпробвах защото я има в много тестове. За това я свалих и аз. При тази игра, както и при почти всички игри, аз видях натоварен процесор i3 4170, който е по зле от i3 6100. беше натоварен между 70 и 100%. Картата както обикновено се товари от 50 до 70%. За да натоваря още картата се наложи да вдигна 80% от графичните настройките на ултра. Така хем получих красива игра хем и fps си остана същото.

Споменаваш, че Battlefield 4 не е толкова процесорно зависима игра, но я спомена като нова, споменаваш и Witcher 3. Виж каква е разликата с 4- ядрен процесор и GTX 960 и го сравни със 2 ядра i3 6100 и GTX 970.

Разликата е двойна в полза на GTX970 със 6100. Ти самия се обеди, че fps- то ти падна много като си спъна картата на ядрото и паметта. Видеокартата е видео ускорител и ако ще се играят игри ще си купиш карта. Ако ще използваш компютъра за работа, ще си купиш процесор. GTX 960 за да стане за игри, трябва всичко да е на минимални настройки.

https://www.youtube.com/watch?v=kYGPforzWro

https://www.youtube.com/watch?v=ObKqrw-j1EM

Видеокартата била видеоускорител, вярно ли не знаех. Всяка една видеокарта се подпира отстрани от съответния процесор, при дадена игра получаваш графичното изобразяване и цялата картина в рендериран вариант от графичната карта, а цялата останала физика, движението на персонажите и т.н. е задача на процесора. Не съм тръгнал да казвам, че за игри процесорът е по-важен от видеокартата, точно обратното казвам така както и в другата тема, но е тъпо да си купиш карта, на която да ползваш някакъв процент от способностите, ако можеш да ползваш по-висок. Думата баланс. В момента разликата в цената между най-евтината GTX 960 й най-евтината GTX 970 е точно 260лв, разликата в цените на процесорите е 150лв, разбираш ме накъде бия. Идеята при първоначалния бюджет от 1300лв да се вкарат 700 във видеокарта за мен не е най-добрата, обясних защо, тая карта ще се затапва от i3ката повече отколкото от i5 и смисълът че си я взел не че няма да го има, но ще е по-малък. Ти преди малко като говориш колко щяла добре да се представя и занапред и как няма да се сменя и като наизлезат още игри, които боравят с 4 физически ядра, пак ползата отива на вятъра. Питащият каза, че може да раздуе бюджета, така че да се съберат и двете неща, което вече е балансиран вариант. Не казвам, че с i3 и GTX 970 няма да стане, просто е компромисно решение, при което се реже почти всичко останало за сметка на видеокартата. Нека да не разводняваме и тая тема, в другата видяхме каква разлика има между 4 и 8 треда на GTX 970, ето тука се вижда сравнението между 4 и 2+2. Ако при 4 треда ползваш процент от картата , сравнено с това, което ползваш при 4+4 и при 2+2 ползваш процент, сравнено с 4, е не е ли това bottleneck за GTX 970? Просто от 4 до 4+4 разликата не е такава, каквато е от 2+2 до 4, видя се и в ревюто, което линкнах по-горе. Говорим за средния висок клас видеокарта и ниския среден клас процесор все пак. Аз нямам какво да добавя, не искам и тая тема да отива в друга посока.

Редактирано от antigravity (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.