Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте колеги!

Бих искал да си закупя някаква нова гейм машина понеже цъкам яко игрички и искам да нямам проблеми с най-новите от тях. Ще ме посъветвате ли към какво да се ориентирам? Не искам да мисля за ъпгрейд на машината след време. Искам да си купя нещо наистина добро и като му дойде времето да я сменя. Държа на Intel-ски процесор. Ще съм ви много благодарен, ако ми предложите някоя конфигурация (без монитор) до 1500-2000лв.

Поздрави,

Димитър

Наскоро се натъкнах на една геймърска конфигурация, която доста ми допадна. Ако искаш да провериш, натисни тук.

MB: ASRock H110M-HDV
CPU: intel Core i7-6700, BOX
RAM: 8GB Kingston DDR4 2400MHz
HDD: 1TB Toshiba DT01ACA100
SSD: 240GB A-Data SP550
VC: Palit Jetstream v2 GTX 970
PSU: Deepcool DQ550 ST Gold
CASE: Cooler Master K280 USB 3.0

2006лв

Може да махнеш SSD и да спестиш 150лв, а може и да сложиш част от тях за още 8GB памет. Със Z170 дъно, процесор i7-6700K и охладител ще минеш бюджета с поне 100лв дори да махнеш SSD.

• Автор
преди 3 часа, antigravity написа:

MB: ASRock H110M-HDV
CPU: intel Core i7-6700, BOX
RAM: 8GB Kingston DDR4 2400MHz
HDD: 1TB Toshiba DT01ACA100
SSD: 240GB A-Data SP550
VC: Palit Jetstream v2 GTX 970
PSU: Deepcool DQ550 ST Gold
CASE: Cooler Master K280 USB 3.0

2006лв

Може да махнеш SSD и да спестиш 150лв, а може и да сложиш част от тях за още 8GB памет. Със Z170 дъно, процесор i7-6700K и охладител ще минеш бюджета с поне 100лв дори да махнеш SSD.

Благодаря ти! Ще може ли да ми дадеш линкове към дъното Z170, че са доста модели и охладителя?

преди 18 минути, zilent написа:

Благодаря ти! Ще може ли да ми дадеш линкове към дъното Z170, че са доста модели и охладителя?

i7-6700K
ASrock Z170 Pro4S
AC Freezer i32 , а за по-висок клас охладител Thermalright Macho Rev B

По-добре да избягва "Sкопениус" и да вземе стандартното http://nikem-bg.net/computer-components/ASROCK-Z170-PRO4-LGA1151/description.html

Твърдо за "Мачото" най-добрия охладител за парите си.

А кутията да я смени с - http://nikem-bg.net/computer-components/Case-DeepCool-TESSERACT-SW-RD-Window-USB-3.0/description.html

Или още по-евтиния вариант въпреки че е малко по-ограничена от към охладители сравнение с шарената пак е за предпочитане пред КМ-то.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

преди 45 минути, Roujin Z написа:

По-добре да избягва "Sкопениус" и да вземе стандартното http://nikem-bg.net/computer-components/ASROCK-Z170-PRO4-LGA1151/description.html

Кое наричаш скопено на дъното?

преди 45 минути, Roujin Z написа:

А кутията да я смени с - http://nikem-bg.net/computer-components/Case-DeepCool-TESSERACT-SW-RD-Window-USB-3.0/description.html

Или още по-евтиния вариант въпреки че е малко по-ограничена от към охладители сравнение с шарената пак е за предпочитане пред КМ-то.

Защо?

преди 1 час, Roujin Z написа:

Твърдо за "Мачото" най-добрия охладител за парите си.

Maчото е единия от 3-4 охладителя (заедно със Scythe Mugen 4 и Ninja 4),които могат и без да се подхвърля кутията както правят тук  да огънат или счупят субстрата на скайлейк процесор.

Не е задължително,но е възможно а и не се знае кой как си бута или рита кутията под масата.

Иначе е много сполучлив охладител като цяло,да.

За 2К конфигурация наблъсквате компоненти, които могат да бъдат закупени в най - близката технобакалия! Скапани кутии, дъна, SSD - та и т.н. За какво тогава хората въобще питат тук?!:angry:

преди 55 минути, XECUTIONER написа:

За 2К конфигурация наблъсквате компоненти, които могат да бъдат закупени в най - близката технобакалия! Скапани кутии, дъна, SSD - та и т.н. За какво тогава хората въобще питат тук?!:angry:

Много крайно изказване, не мисля, че някой от посочените компоненти е дори близко до това, което има в бакалиите с кутии Codegen и захранвания JNC. За SSDто съм съгласен, че не е най-добрият избор (и пак по-добре от V300), като има за малко повече пари SX930 примерно или 850 Evo, това беше от ограничения бюджет, а и за обикновения потребител разликите я ги видиш я не ги видиш, това е сигурно. Какво, ще засече, че Win му зарежда за 2 секунди по-бавно или че някой файл се е копирал за 10 секунди повече? Едно H110 дъно колко може да е скапано, като всичките вършат една и съща работа. Стига да имаш нужните SATA 6.0Gbps и USB 3.0 портове и евентуално изискваните видеоизходи, от кое точно ще видиш полза за дъно с тоя чипсет? Звуковите чипове и тези за LAN масово са подобни, а твърдотелните кондензатори са стандарт. Кутия с приличен кабелен менинджмънт и някакъв нормален въздушен поток при наличен 120-милиметров вентилатор без да е с най-лошите ламарини е достатъчна за всеки, които няма да седи и да ровичка вътре и по 2 пъти в годината да сменя нещо. Нито има огромна видеокарта, която да загрява адски много, нито охладителят на процесора ще се тормози. Кажи ти за 2К какво предлагаш и как точно с него ще се играят по-добре игрите, щото нали това е насоката.

Редактирано от antigravity (преглед на промените)

преди 58 минути, antigravity написа:

Много крайно изказване, не мисля, че някой от посочените компоненти е дори близко до това, което има в бакалиите с кутии Codegen и захранвания JNC. За SSDто съм съгласен, че не е най-добрият избор (и пак по-добре от V300), като има за малко повече пари SX930 примерно или 850 Evo, това беше от ограничения бюджет, а и за обикновения потребител разликите я ги видиш я не ги видиш, това е сигурно. Какво, ще засече, че Win му зарежда за 2 секунди по-бавно или че някой файл се е копирал за 10 секунди повече? Едно H110 дъно колко може да е скапано, като всичките вършат една и съща работа. Стига да имаш нужните SATA 6.0Gbps и USB 3.0 портове и евентуално изискваните видеоизходи, от кое точно ще видиш полза за дъно с тоя чипсет? Звуковите чипове и тези за LAN масово са подобни, а твърдотелните кондензатори са стандарт. Кутия с приличен кабелен менинджмънт и някакъв нормален въздушен поток при наличен 120-милиметров вентилатор без да е с най-лошите ламарини е достатъчна за всеки, които няма да седи и да ровичка вътре и по 2 пъти в годината да сменя нещо. Нито има огромна видеокарта, която да загрява адски много, нито охладителят на процесора ще се тормози. Кажи ти за 2К какво предлагаш и как точно с него ще се играят по-добре игрите, щото нали това е насоката.

Много ти е грешна философията. Я поразгледай едно H110 дъно и Z170, сравни всички компоненти и пак пиши. Или ги сравни по цена(защото разлика се получава не само от различните чипсети). Да не говорим, че си предложил M-ATX дъно в конфиг за 2К, което си е гавра. А ако предимството на SSD-та се ограничаваше само до нещата, с които си ги описал отдавна щяха да са отживелица. И звука и лана имат значение, повярвай ми! От некачествени ламарини се скапват HDD-та, не отвеждат топлината и се получава една прекрасна ''зелева супа''. А и искаш да кажеш, че GTX 970 не грее грам?! 

''Кажи ти за 2К какво предлагаш и как точно с него ще се играят по-добре игрите, щото нали това е насоката.''

Не го правя, защото такива пичове като теб ще обърнат земята, за да предложат нещо по-евтино, но мноого по-ефективно според тях! И тръгни доказвай тогава, че нямаш сестра.

Лека!;)

преди 9 часа, XECUTIONER написа:

Много ти е грешна философията. Я поразгледай едно H110 дъно и Z170, сравни всички компоненти и пак пиши. Или ги сравни по цена(защото разлика се получава не само от различните чипсети). Да не говорим, че си предложил M-ATX дъно в конфиг за 2К, което си е гавра. А ако предимството на SSD-та се ограничаваше само до нещата, с които си ги описал отдавна щяха да са отживелица. И звука и лана имат значение, повярвай ми! От некачествени ламарини се скапват HDD-та, не отвеждат топлината и се получава една прекрасна ''зелева супа''. А и искаш да кажеш, че GTX 970 не грее грам?! 

Първо едно Z170 дъно освен на процесор с K отзад изобщо не е нужно, няма какво да сравнявам и пак да пиша. Това, което се ползва на дъната, които няма да клокват, се изчерпва точно дотам да си сложиш паметта и процесора и да имаш необходимите портове и изходи, или си на друго мнение? Ако ти твърдиш, че в дъно за 250лв например ще намериш значително по-различен аудиочип от ALC887 и LAN от RTL8111E, слушам те. Ама наистина да има разлика която да се усеща и да оправдава по-високата цена. И да кажеш нали какво точно един масов потребител ще ползва в това дъно, понеже пак не те разбрах? Или целта е да му краси кутията само? Какво значение има в случая mATX, освен че ограничава с два слота за памет, което дори не е съществено ограничение, ако минеш на два по-големи модула просто. Или и Maximus VIII Gene е калпаво дъно? За SSD казах, че съм съгласен като става въпрос какво има на близка цена (SX930, 850 Evo), не исках да прекрачвам сумата с 50лв. А за предимствата то освен да им пускаме AS SSD малко е различно за домашна употреба real world и докато разликите между HDD и SSD са огромни, то от SSD до SSD вероятността да ги усетиш при ежедневна работа не е най-голямата вероятност (освен при V300 може би). Все пак разликите при времената за достъп и random производителността далеч не са такиа както между HDD и SSD, отделно вече и по-ниския клас FLASH памети се усъвършенстваха доста. Иначе съм съгласен, че при по-висока цена за гигабайт има и по-пъргави модели, то е лоогично. И твърдиш, че кутията е долнопробна, това от първа ръка ли го реши, понеже преди 3 седмици сглобявах машина с такава и за цената си има всичко нужно, не е с тънките като лист вибриращи ламарини и има къде да си изведеш кабелите, единствено бих сложил един 120мм отзад. Не казвам, че не грее грам картата, но няма особени претенции за изключителни охлаждащи способности на кутията или според теб всички с GTX 970 са с кутии за по 200лв поне? Не мисля, че човек, който ще си сложи частите втъре и просто ще си ползва машината, трябва да дава 150лв да речем за кутия, която няма да му пуска игрите. След като все пак не е орязано до такава за 40-50лв.

преди 9 часа, XECUTIONER написа:

''Кажи ти за 2К какво предлагаш и как точно с него ще се играят по-добре игрите, щото нали това е насоката.''

Не го правя, защото такива пичове като теб ще обърнат земята, за да предложат нещо по-евтино, но мноого по-ефективно според тях! И тръгни доказвай тогава, че нямаш сестра.

Лека!;)

Не ме разбирай погрешно, за мен е достатъчно да ми отговориш на горния абзац, въпросът и без това беше реторичен. Изобщо не доказвам нищо, нито мисля да обръщам земята, точно такива като теб, които влизат пускат бомбата със свещеното си мнение без да дадат каквито и дабило аргументи и после си излизат са прекрасен пример. Поне опитай да се обосновеш, за да те разбера и да се съглася, ако си прав. Аз го прави нали? Лека и на теб :) 

Редактирано от antigravity (преглед на промените)

• Автор

Колеги, направо ме объркахте... Много ви благодаря за отговорите... От това, което прочетох, мисля че ми се върти нещо в главата. Утре ще драсна 1 тема в която ще дам цялата конфигурация да изкажете мнение. Благодаря ви!

• Автор

MB: ASROCK Z170 PRO4 LGA1151 / 247,85лв.
CPU: I7-6700K /4G/8MB/BOX/LGA1151 / 748,30лв. 
RAM: 2х8GB Kingston DDR4 2400MHz / 157,08лв. 
HDD: 1TB Toshiba DT01ACA100 / 93,71 
SSD: 240GB A-Data SP550 / 143,98лв. 
VC: Palit Jetstream v2 GTX 970 / 676,61лв. 
PSU: Deepcool DQ550 ST Gold / 131,29лв. 
CASE: Case DeepCool TESSERACT SW-RD Window USB 3.0 / 78,03лв.
Охлаждане: Thermalright CPU Cooler HR-02 Macho Rev.B / 92,57лв.
DVD-RW: LITE ON IHAS122 DVDRW 22x Super Multi SATA / 26,82лв. 
-------------
Общо: 2396,24лв. с ДДС

на 2/2/2016 at 4:45, antigravity написа:

Първо едно Z170 дъно освен на процесор с K отзад изобщо не е нужно....

Май си назад с материала, всеки един скайлейк процесор може да бъде оувърклокнат независимо дали има "К" или няма... И не е само това да навържиш кабелите в дъното има много фактори, които са от значение, няма да споря, но това си е пълна подигравка да сложиш дъно за 120 лв. в конфигурация за 2 бона...

Овърклока на процесор без K е малко специфично. На някои дъна не можеш да следиш температурите, което е немислимо, а освен това, процесора работи през цялото време на макс. честота.

На дънната платка вече почти нищо не остана, даже и 120 лева ми се виждат много.

преди 1 час, tahumba написа:

Овърклока на процесор без K е малко специфично. На някои дъна не можеш да следиш температурите, което е немислимо, а освен това, процесора работи през цялото време на макс. честота.

На дънната платка вече почти нищо не остана, даже и 120 лева ми се виждат много.

http://www.pcworld.com/article/3031255/hardware/its-official-intel-shuts-down-the-cheap-overclocking-party-by-closing-skylake-loophole.html

Та кво викаше за Овърклока на процесор без K :D

Ми да кажа, че потвърждавам това което съм казал. А ти какво казваш?

преди 5 часа, Ivan Iv. написа:

Май си назад с материала, всеки един скайлейк процесор може да бъде оувърклокнат независимо дали има "К" или няма... И не е само това да навържиш кабелите в дъното има много фактори, които са от значение, няма да споря, но това си е пълна подигравка да сложиш дъно за 120 лв. в конфигурация за 2 бона...

Точно така до преди 2 седмици и аз говорех за клок по шина на процесори без суфикс K, но intel си промени политиката и ще се опита да премахне тази възможност, така че назад с материала си ти. За дъната квото щете говорете, за мен има ли едно дъно необходимите разширителни слотове и USB 3.0 / SATA 3 конектори без да е с посредствено аудио ще върши същата работа. Ако някой има повече претенции към слотовете за RAM и разширителни платки съм склонен да се съглася, но като се има предвид, че intel в момента е един производител на сокети (постоянно пуска нови) дънната платка не ми се струва оправдана инвестиция за масовия потребител, няма да ти даде нищо повече. Мое мнение.

преди 3 часа, tahumba написа:

Ми да кажа, че потвърждавам това което съм казал. А ти какво казваш?

Поне прочети за какво става дума!

Аааааааааа не знаеш английскиииииииии :D

Пак нищо не казваш. Разясни ми с какво тази "новина" опровергава думите ми.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.