Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за китайски телефон

Featured Replies

Аз от 2 години търкалям Feiteng GT-I9300+ (Samsung replica)

Тогава за 2 ядра с 512MB платих $55

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Отговори 54
  • Прегледи 6,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз ползвам също китайски телефони, имам Oukitel k4000 и Xiaomi Note. Имах umi c1, сега не е при мен. Сравнително добър телефон със слаба батерия.

• Автор

Само някой да ми обясни как г/д става поръчката от този сайт. Поръчваш с кредитна карта,чакаш 1 месец. След това от къде го взимаш? 

Току що, mrazqmakaroni написа:

Само някой да ми обясни как г/д става поръчката от този сайт. Поръчваш с кредитна карта,чакаш 1 месец. След това от къде го взимаш? 

От митницата. Плащаш 20% ДДС и си готов.

• Автор
Току що, edinmyjna29 написа:

От митницата. Плащаш 20% ДДС и си готов.

Има ли начин без ДДС? 

Може и в пощата, ако е с "незначителна" стойност

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Има. С DHL, но в aliexpress.com. Но доставката е 21 долара, така че си на далавера да платиш само 12 долара ДДС. Иначе доставката е 1 седмица.

Редактирано от edinmyjna29 (преглед на промените)

Ако пазаруваш от Европейските складове идва за седмица. Oukitel-а от Tinydeal дойде точно за 7 дни  директно вкъщи с DHL. И banggood също имат европейски склад, но оттам идват с друг куриер директно вкъщи  за около 10 дни.

Редактирано от stanpet (преглед на промените)

• Автор
преди 2 минути, edinmyjna29 написа:

Има. С DHL, но в aliexpress.com. Но доставката е 21 долара, така че си на далавера да платиш само 12 долара ДДС.

Ако от aliexpress избера 

Бесплатная доставкавBulgaria службой Singapore Post   плащам ли ддс-то? Иначе от DHL пише 4-8 дни 9 евро. 

Да поясня за DHL-а - стандартния DHL директно от Китай отиваш на Митница Аерогара за плащане на ДДС. Този DHL е друг - от Европейски склад. Разликата е голяма

Ако става дума за DHL  от търговеца TopOne от Алито- оттам пристигат също директно вкъщи за $21, някакси го прави, но май е единствен такъв.

Редактирано от stanpet (преглед на промените)

Поръчваш го,плащаш със пейпал.След 1 месец ти идва в пощата най-близка до адреса ти,отиваш и го взимаш без да плащаш и една стотинка за доставка.

преди 8 минути, stanpet написа:

Да поясня за DHL-а - стандартния DHL директно от Китай отиваш на Митница Аерогара за плащане на ДДС. Този DHL е друг - от Европейски склад. Разликата е голяма

Ако става дума за DHL  от търговеца TopOne от Алито- оттам пристигат също директно вкъщи за $21, някакси го прави, но май е единствен такъв.

Да няколко са. Имат офис в Англия и ги прекарват през него като резервни части и там му слагат нов етикет.

• Автор
преди 3 минути, edinmyjna29 написа:

Преди да поръчаш този телефон влез Umi Rome

Ами ако има много проблеми с този телефон може да взема homtom ht7,който е почти същият.

Току що, XxeoN написа:

Поръчваш го,плащаш със пейпал.След 1 месец ти идва в пощата най-близка до адреса ти,отиваш и го взимаш без да плащаш и една стотинка за доставка.

Със кредитна карта е същото предполагам.

преди 2 минути, mrazqmakaroni написа:

Ами ако има много проблеми с този телефон може да взема homtom ht7,който е почти същият.

Със кредитна карта е същото предполагам.

Ако ще със златна карта да платиш пак ще си го вземеш от митниците, ако е на стойност на 29 долара.

Umi Rome има доста проблеми като чета форума, и то същите като моя Umi Iron, а homtom са на Doogee, жената  има на тях телефон с който няма никакви проблеми.

Не съм съгласен с теб,няма да му вземат нищо за доставката.Относно телефона,виж в момента имат намаление и има един doogee voyager за г/д същите пари.цък

• Автор
преди 1 минута, XxeoN написа:

Не съм съгласен с теб,няма да му вземат нищо за доставката.Относно телефона,виж в момента имат намаление и има един doogee voyager за г/д същите пари.цък

Видях го и като гледам има малко по-слаб хардуер и 4.4 андроид 

преди 7 минути, XxeoN написа:

Не говорим за доставката, а за ДДС. Тази година поръчвал ли си от Китай телефон, поръчай и ще видиш изненадата. Не минават вече номерата с вписване на евтини неща, искат копие на поръчката от акаунта ти даже.

Нека не подвеждаме този който поръчва, а да е подготвен за изненадите и реалната цена. Да не говорим за разходката до митниците.

Редактирано от edinmyjna29 (преглед на промените)

Леко извън конкретната тема, от 02 февруари седмица две /различно при всеки китаец/ е Китайската нова година и поръчки няма да се изпълняват от китайските складове. Имай го предвид, ако нещо ти е спешно.

преди 3 часа, mrazqmakaroni написа:

Софтуера в смисъл на ъпдейти,или? 

Първият ми китайски таблет беше със супер характеристики и само за 50 долара.

Андройда беше актуален но нямаше гугъл плей, нямаше никаква поддръжка нито официална нито не официални ромове нищо.

Оказа се че е не използваем просто софтуера не беше за нашия пазар, а на мен китайските приложения не ми вършеха работа.

Имаше  десетина езика между който английски и руски но приложения можеше да се свалят единствено на китайски. 

Имаше нелош браузър ставаше за нет но игри, вайбър, фейсбук, месинджър и т.н не.

Китаец купувам само от утвърдена марка която има редовна поддръжка, фен форум,резервни части, разнообразни аксесоари и е известна на нашия пазар.

• Автор
преди 1 минута, stanpet написа:

Леко извън конкретната тема, от 02 февруари седмица две /различно при всеки китаец/ е Китайската нова година и поръчки няма да се изпълняват от китайските складове. Имай го предвид, ако нещо ти е спешно.

Мерси за информацията.Значи ще го поръчам след известно време..

преди 2 часа, niki292002 написа:

Аз ви препоръчвам да изчакате малко да излезе Xiaomi RedmiNote 4

Скоро няма да излиза четворка, няма и месец от как излезе тройката.

Има обявена дата за Ми5 но той ще е в съвсем друг ценови клас.

Тази година телефон не съм поръчвал,но онзи ден ми дойдоха други неща от там и нямаше никакво ддс.Миналата година като поръчвах телефон от там,на пакета не пишеше,че е телефон,тогава също нямах никакви такси.

Вече почти всички телефони от Китай имат Българско меню,както и този.Гугъл плей със сигурност ще има,обаче за стабилността на софтуера никой не може да каже как е.

преди 7 минути, П.е.т.ъ.р написа:

Китаец купувам само от утвърдена марка която има редовна поддръжка, фен форум,резервни части, разнообразни аксесоари и е известна на нашия пазар.

Като например Xiaomi, Meizu, Lenovo...

То миналата година и аз поръчвах камерата Xiaomi Yi, но на нея не пишеше, че е 130 лева, нито пък, че е камера, а кейс за камера. Въпреки, че заедно с нея беше завързан и самият кейс в доста по компактна опаковка. :ph34r: (отделен пакет от друг продавач, но се случи да пристигнат заедно)

Редактирано от niki292002 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.