Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за китайски телефон

Featured Replies

http://www.banggood.com/UMI-ROME-X-5_5-inch-2_5D-Screen-MTK6580-1_3GHz-Quad-Core-Smartphone-p-1026453.html - това е телефона. Мисля,че имаше ревю на него в този сайт. Въпроса ми е колко точно рискувам ако го поръчам и дали ще работи с  2G/3G мрежата на telenor тук. 

2G: GSM 850/900/1800/1900MHz
 3G: WCDMA 900/2100MHz

- това пише в характеристиките на телефона. 

• Отговори 54
  • Прегледи 6,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

И аз го гледах тоя, но нещо не ми вдъхва много доверие тази току що излязла марка.

• Автор
преди 11 минути, niki292002 написа:

И аз го гледах тоя, но нещо не ми вдъхва много доверие тази току що излязла марка.

Коя вдъхва доверие от китайските марки по сайтовете? :D 

• Автор
Току що, Емил Костов написа:

Само за 100 лв да поддържа тези параметри малко ми е съмнително.

По принцип това е един от "достоверните" китайски сайтове и има много евтини телефони със добри параметри..и всички са съмнителни малко или много :D 

UMI попада  в 10-те топ китайски производители на смартфони. Те хардуера ще го докарат, като останалите, но как са със софтуера е въпроса. 

За сравнение, Xiaomi са започнали като софтуерен проект, а след това решават да продават и устройства. Добрият експириънс идва най- вече от софтуера и поддъжката му

• Автор
преди 2 минути, MicraNT написа:

UMI попада  в 10-те топ китайски производители на смартфони. Те хардуера ще го докарат, като останалите, но как са със софтуера е въпроса. 

За сравнение, Xiaomi са започнали като софтуерен проект, а след това решават да продават и устройства. Добрият експириънс идва най- вече от софтуера и поддъжката му

Софтуера в смисъл на ъпдейти,или? 

преди 3 минути, mrazqmakaroni написа:

По принцип това е един от "достоверните" китайски сайтове и има много евтини телефони със добри параметри..и всички са съмнителни малко или много :D 

Не казвам, че ще те излъжат. Просто за тези пари няма как да сложат качествен хардуер. От там да не се чудиш после защо телефона не работи, забива, "бъгясва" и т.н

в смисъл такъв: самсунг правят най- добрия хардуер и често имат проблеми със софтуера. Преди време директора им излезе с обръщение към служителите да се наблегне на софтуера, защото имали всички възможни награди за хардуер, но нямали за софтуер. Затова все някакви проблеми има при тях - било кофти рам мениджмънт или нещо друго (Galaxy s6 също). Друг пример : "сони така и не могат да напишат добър софтуер за управление на камерата на телефоните си, макар да произвеждат най- добрите камери". Моторола пък се придържа към по- чист (Vanilla) Андроид близък до нексусите. Ксиаомито правят много добър ланчър. Не ги знам UMI на какво са дередже, малко е писано за тях в Бг. Това ми е мнението.

Редактирано от MicraNT (преглед на промените)

Достатъчно стабилна марка са, софтуерно също, Emax моделът е може би най-бързият в своя клас(според тестовете може би, заради сравнително чистата версия на Андроид), също така имат и тн. Rootjoy, с помощта на който лесно може да се инсталира било то чиста версия на Андроид, или CyanogenMod или MIUI и др.- не съм сигурен дали обаче тази опция я има за всеки модел. 

• Автор
преди 1 минута, spielberg написа:

Достатъчно стабилна марка са, софтуерно също, Emax моделът е може би най-бързият в своя клас(според тестовете може би, заради сравнително чистата версия на Андроид), също така имат и тн. Rootjoy, с помощта на който лесно може да се инсталира било то чиста версия на Андроид, или CyanogenMod или MIUI и др.- не съм сигурен дали обаче тази опция я има за всеки модел. 

Нали няма да има проблем с мрежите или нещо такова? 

Редактирано от mrazqmakaroni (преглед на промените)

За 60 долара, какво очаквате ? Да се сравнява например със S6 ли ? Няма как. А и пак, софтуерната подръжка не е сигурна, тъй като този модел преди няколко дена в преордър.

преди 7 минути, mrazqmakaroni написа:

Нали няма да има проблем с мрежите или нещо такова? 

Telenor използват основно 2100Mhz и 900MHz, както и останалите оператори, така че не би трябвало да има проблем, телефонът ги поддържа, проблем може да възникне чисто от качеството на изпълнението, дали ще има хубав обхват и тн.- как реално работи с тези мрежи- това е въпрос на тестване.

Редактирано от spielberg (преглед на промените)

Аз не бих взел този телефон по няколко причини:

1. Няма кейсове, протектори и т.н.

2. Не се знае как върви. Все пак, до преди няколко дена беше в преордър.

3. Няма резервни части - строшиш ли го, телефона заминава в "архива".

Аз ви препоръчвам да изчакате малко да излезе Xiaomi RedmiNote 4, да падне цената на RedmiNote 2 и да вземете него, вместо да рискувате с новоизлезли смартфони.

преди 12 минути, Емил Костов написа:

Не казвам, че ще те излъжат. Просто за тези пари няма как да сложат качествен хардуер. От там да не се чудиш после защо телефона не работи, забива, "бъгясва" и т.н

От известно време взех да се интересувам от китайските марки и устройствата им, след като имах възможността да се докосна до (да не ставам банален) xiaomi 

Доколкото разбирам, вътрешния китайски пазар ( а и големите азиатски) са също пред насищане със смартфони и напоследък започнаха да се самоизяждат буквално - нови модели през 2-3 месеца, застъпване на класове (нов от по- ниския клас е по- добър от излезлия преди месец- два от по- горен).  Гонят  по 10, 20 долара печалба от продажба. Общо всето, няма компромис с качеството, ниската цена идва от модела на разпространение - малко или никакви физически магазини, онлайн реклама, спестяване на  разходи за патенти и т.н 

Аз винаги съм предпочитал флагмани. Дори и да остареят, винаги ще има интерес към тях от страна на девелопърите. Например S3 - вече навършва 4 години, а за него все още има най-актуалния Android. (под формата на CM или AOSP)

• Автор
преди 5 минути, niki292002 написа:

Аз не бих взел този телефон по няколко причини:

1. Няма кейсове, протектори и т.н.

2. Не се знае как върви. Все пак, до преди няколко дена беше в преордър.

3. Няма резервни части - строшиш ли го, телефона заминава в "архива".

Аз ви препоръчвам да изчакате малко да излезе Xiaomi RedmiNote 4, да падне цената на RedmiNote 2 и да вземете него, вместо да рискувате с новоизлезли смартфони.

Така е,освен това за кейсовете.  

http://www.banggood.com/Original-Flip-Leather-Protective-Case-Cover-For-UMI-Rome-Rome-X-p-1017443.html

http://www.banggood.com/Original-PC-Protective-Back-Cover-Case-For-UMI-Rome-Rome-X-p-1017445.html

преди 3 минути, MicraNT написа:

От известно време взех да се интересувам от китайските марки и устройствата им, след като имах възможността да се докосна до (да не ставам банален) xiaomi 

Доколкото разбирам, вътрешния китайски пазар ( а и големите азиатски) са също пред насищане със смартфони и напоследък започнаха да се самоизяждат буквално - нови модели през 2-3 месеца, застъпване на класове (нов от по- ниския клас е по- добър от излезлия преди месец- два от по- горен).  Гонят  по 10, 20 долара печалба от продажба. Общо всето, няма компромис с качеството, ниската цена идва от модела на разпространение - малко или никакви физически магазини, онлайн реклама, спестяване на  разходи за патенти и т.н 

Не казвам, че всички китайски телефони са боклуци, но ти си преценяваш сам.

Колкото до мен, китайците ме кефят много и следващото ми устройство задължително ще е от там, дори и само заради тръпката да участвам тая екосистема. Втръсна ми от маркетинга на западняците.  

преди 1 час, Емил Костов написа:

Емо, те жълтите постоянно бълват. Всеки ден нова компания и нов хардуер. А за парите - виж:

http://www.banggood.com/HOMTOM-HT7-5_5-Inch-1GB-RAM-8GB-ROM-MTK6580-Quad-core-3000mAh-Battery-Smartphone-p-1018206.html

Те и жълтите се размножават като хлебарки, не само телефоните им.

То и аз ги харесвам китайците, но само тези, които са се утвърдили. Например - Xiaomi YI. Чудесен конкурент на GoPro Hero и Hero +. И двата ги бие по качество на видеозапис и кадри в секунда. Както и на цена.

• Автор
преди 8 минути, ExaFlop написа:

Емо, те жълтите постоянно бълват. Всеки ден нова компания и нов хардуер. А за парите - виж:

http://www.banggood.com/HOMTOM-HT7-5_5-Inch-1GB-RAM-8GB-ROM-MTK6580-Quad-core-3000mAh-Battery-Smartphone-p-1018206.html

Като характеристики са подобни,но този има повече отзиви..хмм 

Няма как да не са подобни - базирани са на един чип. Разлика в батериите има.

• Автор
Току що, ExaFlop написа:

Няма как да не са подобни - базирани са на един чип. Разлика в батериите има.

2500mAh дето уж издържа повече от хомтом-а според сайта им..другата е 3000mAh и уж издържа по-малко:shock11: и камерата  също би трябвало да е по-добра на umi-to 

1. Колко от вас коментиращите са ползвали китайски телефони?!

2. От 2011 ползвам китайки, четири на брой - всички имаха превъзходен хардуер, но слаба софтуерна поддръжка : HDC, Star, Doogee и последният ми е Umi Iron.

3. Трите ми предишни китайки още работят перфектно, знам защото съм ги подарил на родители, роднини.

4. Последният е перфектен като външен вид, хардуера е сттрахотен, само че софтуерната им поддръжка на UmiDigi, след като почнаха да правят по 5 телефона на година почти умря. Последният ми ъпдейт на телефона е от ноември. Модела има проблем с фокуса на камерата и вече след 5 пуснати ъпдейта не могат да се справят, така че преценете сами.

5. Xiaomi, Meizu и Huawei са друга бира, ъпдейти всяка седмица, перфектна поддръжка, но цената им на най-евтиния е по-висока от най-скъпия на по-горе цитираните.

Преценката оставям на вас....

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.