Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Програми против комари

Featured Replies

При мен първата програма няма ефект - в смисъл че я пробвах срещу комари .... НО уви,пуснал съм си аз програмата е гледам комара си седи на стената и сигурно си мисли как да ме излапа,а програмката съм я усилил докрай.Иначе при някои първата програмка може да бачка ама поне при мене нямаше такъв ефект.

Ще пробвам втората но чак когато дойдат комарите.Тук в Шумен при мене още няма комари.Надявам се и да няма такива това лято.

• 4 седмици по-късно...
  • Автор
При мен първата програма няма ефект - в смисъл че я пробвах срещу комари .... НО уви,пуснал съм си аз програмата е гледам комара си седи на стената и сигурно си мисли как да ме излапа,а програмката съм я усилил докрай.Иначе при някои първата програмка може да бачка ама поне при мене нямаше такъв ефект.

Ще пробвам втората но чак когато дойдат комарите.Тук в Шумен при мене още няма комари.Надявам се и да няма такива това лято.

Най-малкото ги забавя - летят по-бавно и по-лесно се хващат по-лесно...

Едно въпросче от мен - имам си домашен любимец - морско свинче.Дали ще му влияят тези програми? В смисъл дали ще чува тези звуци и ще му е кофти? Да не взема да го побъркам животинчето? :)

• Автор

Не влияе на бозайниците, направена е на честоти, които чуват само насекомите и в частност кръвопииците :)

Учебникът по биология учи, че за размножението на комарите е необходима тиха застояла вода, където женската да снася яйца.Мъжките са по-дребни на размер и се хранят с растителни сокове, докато женските са кръвопийци.Необходимата кръв издува насекомото и така то снася яйца.Човекът има тънка кожа и сладка кръв, поради което е обект на атака.В стая от двама човека комарът ще предпочете тялото с по-висока телесна температура и той е в състояние да различи разлика от една десета градуса.Характерно за страните с джунгли е, че комарите могат да ви заразят с малария.

Сега е размножителения период за насекомите.Благодарност на MasterRalf, че предостави подобни програми.Аз искам да искажа скептицизъм за тяхната ефективност.Програмите са своего рода осцилатори на звук с определна форма и честота, която трябва да дразни насекомите.Изпълнител на това ще бъде вградения говорител на компа.Това е и проблемът.Този говорител е подключен към маломощен усилвател на мощност в порядъка на 80-100mW.Високоговорителят е хартиен и работи в диапaзона 1500Hz~5000Hz.Извън тези честоти има силно затихване, да не кажа невъзможност да възпроизвежда над 12 000Hz.

За моя радост муха не съм виждал с години, но мравки, комари, паяци и хлебарки дал Бог.Профилактиката на компа включва освен изчистване на прах и отстраняване на термитници вътре в кутията.Топло им на мравките и те се завират.Не се оплаквам и от паяжини.В училище са ме учили, че паяжините са токопроводими.Да не ви говоря за хлебарки.Такова чудо тук достига до 8см.Не е въпрос на лоша хигиена в жилището.Те летят и влизат през отворени прозорци привлечени от светлината.

Решение: Raid на таблетки, обгазяване за два часа с Raid и К 700.Домашна котка.Миризмата на котка отпъжда хлебарките.

В Nokia-та на drvdr има вградена пиезокристална слушалка, която е способна да възпроизведе звукова честота до 25 000 Hz.

Добро утро

Добър ден, ;)

Точно така-говорителят в компа е с хартиена мембрана-възпроизвежда звук с честота до около 7500 Hz

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.