Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нормален ли е този шум?

Featured Replies

• Автор
Току що, firestarter написа:

Определено има нещо нередно при видеокартата. Може и от драйвъра да е. Първо пробвай с друг драйвър за видеокартата и ако продължава си търси сервиза от гаранцията!

Ей ти като каза, лаптопа ми чете две видео карти!  Едната е Intel HD Graphic, а другата е AMD Radeon 8600 series. И имах проблем със оправянето на двете видео карти, а сега виждам че чете и двете едновременно! Това как се оправя?

Не е нормално за обикновени задачи да се включва радеонът. Тази карта се включва при натоварване на Интелското видео. А тя не само, че се е включила, а е и натоварена на 100%

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 3 минути, vilizarht написа:

Ей ти като каза, лаптопа ми чете две видео карти!  Едната е Intel HD Graphic, а другата е AMD Radeon 8600 series. И имах проблем със оправянето на двете видео карти, а сега виждам че чете и двете едновременно! Това как се оправя?

Картите се включват автоматично според натоварването на системата. При теб проблема е, че AMD-то работи на 100% натоварване без нужда, което води до загряване и съответно вентилатора си върши работата. Аз бих се уверил, че не е проблем с драйвър, преди всичко...

• Автор
преди 13 минути, firestarter написа:

Картите се включват автоматично според натоварването на системата. При теб проблема е, че AMD-то работи на 100% натоварване без нужда, което води до загряване и съответно вентилатора си върши работата. Аз бих се уверил, че не е проблем с драйвър, преди всичко...

Тогава какво трябва да направя?  Все пак чете две видео карти, предполагам другата е вградена!  Все трябва да има начин да се настройва, може и аз да съм объркал нещо, лаптопа е нов и е така от както го купих и инсталирах, а е купен преди седмица!

преди 22 минути, ExaFlop написа:

Не е нормално за обикновени задачи да се включва радеонът. Тази карта се включва при натоварване на Интелското видео. А тя не само, че се е включила, а е и натоварена на 100%

Няма ли някакви настройки? Щом се включва когато си иска значи трябва да се настрои някак си? аз разбирам че няма проблем със частите, а по точно драйвери или някакви настройки, кажете нещо по въпроса?

преди 49 минути, vilizarht написа:

имах проблем със оправянето на двете видео карти

Това, какво точно означава? 

Няма начин,аз кът ви разправям ,че тия лаптопи с допълнително видео са таралеж в гащите.Деинсталирай драйвера на АМД картата

• Автор
преди 19 часа, firestarter написа:

Това, какво точно означава? 

Че не ми четеше Видео картата на ATI RADEON, а само на intel! Когато се опитах да инсталирам драйверите за ATI RADEON, във device manage показваше някакви проблеми (жълти въпросителни) за драйвърите, сега са инсталирани всичките, но като се замисля от както стана това има проблем!

преди 19 часа, McLane написа:

Няма начин,аз кът ви разправям ,че тия лаптопи с допълнително видео са таралеж в гащите.Деинсталирай драйвера на АМД картата

Ако го деинсталирам драйвера, няма да ми чете видео картата и какъв е смисъла тогава? Просто трябва да се направи по правилния начин за да работи без проблем, така мисля!

Aми моето мнение си беше и си остава, че има проблем с драйвъра на AMD-то. Може ли да дадеш линк откъдето си го дръпнал? 

• Автор
преди 57 минути, firestarter написа:

Aми моето мнение си беше и си остава, че има проблем с драйвъра на AMD-то. Може ли да дадеш линк откъдето си го дръпнал? 

От оригиналния диск е, със лаптопа и кутията!

http://support.amd.com/en-us/download

Свали от тук, като си въведеш данните на картата и версията на уиндоус (видях, че си с някаква 8ца ама не знам каква точно) Ползвай DDU за да махнеш стария драйвър - http://www.wagnardmobile.com 

• Автор
преди 56 минути, firestarter написа:

http://support.amd.com/en-us/download

Свали от тук, като си въведеш данните на картата и версията на уиндоус (видях, че си с някаква 8ца ама не знам каква точно) Ползвай DDU за да махнеш стария драйвър - http://www.wagnardmobile.com 

Същата работа братле, обаче мисля че не е от драйверите на ATI Radeon, ами от другата видео карта Intel HD Graphic, тук какво ще ме посъветваш?

На снимките от hardwaremonitor-а се вижда само AMD-то да е под товар, какъвто би трябвало да има само с отворени тежки игри... Ако ти се занимава, сложи https://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896653.aspx за да провериш какво го товари този чип

п.п.

като стартираш експлорера-> View > Select columns > GPU > маркираш каквото искаш да следиш GPU usage, private data и т.н. 

п.п. 2

уф съжалявам, ама съм на работa и се налага да прекъсвам...

Целата на горното упражнение, е да установиш кой процес товари видеочипа и да го спреш. После следиш състоянието на системата и е препоръчително да направиш профилактика на уиндоуса за вируси (safe mode -malwarebytes, virustotal примерно)

Редактирано от firestarter (преглед на промените)

• Автор
преди 2 часа, firestarter написа:

На снимките от hardwaremonitor-а се вижда само AMD-то да е под товар, какъвто би трябвало да има само с отворени тежки игри... Ако ти се занимава, сложи https://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896653.aspx за да провериш какво го товари този чип

п.п.

като стартираш експлорера-> View > Select columns > GPU > маркираш каквото искаш да следиш GPU usage, private data и т.н. 

п.п. 2

уф съжалявам, ама съм на работa и се налага да прекъсвам...

Целата на горното упражнение, е да установиш кой процес товари видеочипа и да го спреш. После следиш състоянието на системата и е препоръчително да направиш профилактика на уиндоуса за вируси (safe mode -malwarebytes, virustotal примерно)

И аз работя, ще направя всичко и вечерта ще пиша!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.