Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трансформация на сървър в workstation

Featured Replies

преди 7 часа, bozhidar4o написа:

Да, такива са. 4 х 250. Оказва се безсмислено да ги трия и да им нося отговорност. По-добре да взема един или два по 1тб и да почна начисто. Не видях такъв слот за ХД на дъното. Този рейд е свързан посредством платката на снимка...256

...

Пак съм в началото:

Е ли възможно да направя workstation от този сървър?

Програмите, които ползвам са на windows 7. Ram и видеокарта и ще добавя, но операционната система ще може ли да се смени? Ще работи ли пълноценно, драйверите и т.н.?

SATA хедърите са черните от тази снимка, сините са за оптични устройства, в момента гледа имаш едно свързано:

desc_729113952_00.jpg

За да ползваш системата, така или иначе трябва да махнеш Райда, защото нямаш друг слот за видеокарта. Не че ми трябва, но колко ще му искаш на контролера с хадовете с чекмеджето? Бих си правил разни тестове с него.

Процесора е слаб, но може да се намери по-добър, паметта също може да се добави. Без видеото около 500 лева ще трябва да инвестираш в него. 
Чисто ново, може да вземеш това http://nikem-bg.net/cart/56156p1r55260p1r56197p2r48235p1r55002p1r2088p1rf.html ще трябва и видеокарта да добавиш. За производителността горе долу може да се ориентираш тук:
https://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup.php?cpu=Intel+Xeon+X5650+%40+2.67GHz&id=1304 и тук  https://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup.php?cpu=Intel+Xeon+E3-1230+v5+%40+3.40GHz&id=2693

преди 17 минути, tahumba написа:

SATA хедърите са черните от тази снимка, сините са за оптични устройства, в момента гледа имаш едно свързано:

desc_729113952_00.jpg

За да ползваш системата, така или иначе трябва да махнеш Райда, защото нямаш друг слот за видеокарта. Не че ми трябва, но колко ще му искаш на контролера с хадовете с чекмеджето? Бих си правил разни тестове с него.

Процесора е слаб, но може да се намери по-добър, паметта също може да се добави. Без видеото около 500 лева ще трябва да инвестираш в него. 
Чисто ново, може да вземеш това http://nikem-bg.net/cart/56156p1r55260p1r56197p2r48235p1r55002p1r2088p1rf.html ще трябва и видеокарта да добавиш. За производителността горе долу може да се ориентираш тук:
https://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup.php?cpu=Intel+Xeon+X5650+%40+2.67GHz&id=1304 и тук  https://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup.php?cpu=Intel+Xeon+E3-1230+v5+%40+3.40GHz&id=2693

Аз не виждам нищо свързано на SATA портовете...

И не знам да има някаква разлика при тези за HDD и DVD.

Различният цвят най-вероятно означава, че портовете са различен стандарт.

Видео карта също си има вече. А дали ще му върши добра работа е друг въпрос.

• Автор
преди 23 минути, tahumba написа:

колко ще му искаш на контролера с хадовете с чекмеджето?

Не знам до колко е коректно да продавам подарък. Ще попитам този, който го подарява. 

Няма и звукова карта предполагам? Мисля първо да подкарам Win7 за да видя дали всичко е наред с драйверите преди да инвестирам нещо.

преди 17 минути, supervas написа:

Аз не виждам нищо свързано на SATA портовете...

И не знам да има някаква разлика при тези за HDD и DVD.

Различният цвят най-вероятно означава, че портовете са различен стандарт.

Видео карта също си има вече. А дали ще му върши добра работа е друг въпрос.

Виж на неговата снимка, моята е само за да види хедърите:) При сървърните дъна има разлика между SATA портовете. Видео, доколкото разбрах мисли да взима FX4600, т.е. сега няма. 

преди 17 минути, bozhidar4o написа:

Не знам до колко е коректно да продавам подарък. Ще попитам този, който го подарява. 

Няма и звукова карта предполагам? Мисля първо да подкарам Win7 за да видя дали всичко е наред с драйверите преди да инвестирам нещо.

Звуковата карта е лесна, имаш още 3 PCIe слота. 

преди 38 минути, tahumba написа:
преди 38 минути, tahumba написа:

Виж на неговата снимка, моята е само за да види хедърите:) При сървърните дъна има разлика между SATA портовете. Видео, доколкото разбрах мисли да взима FX4600, т.е. сега няма. 

Каза, че има и DVD, явно е свързано някъде...

Ако нямаше видео карта нямаше да качи и първата снимка, но нова карта би била по-добра за Solidworks.

Каква е точно разликата между SATA портовете при сървърите и защо се налага да има такава?

Тези, които са за хардискове не поддържат ATAPI устройства. Има го и при обикновените дънни платки, не си ли виждал, че на някои хедъри пише само за хардискове? На сървърните дънни платки си пише, само за дискове, само за оптични устройства.

Вградената на дъното видеокарта е вероятно толкова слаба, че не е възможно да подкара FHD. Повечето са между 8 и 32 MB памет. Не ми се търси точно каква е, но е някаква такава. 

преди 10 часа, tahumba написа:

Тези, които са за хардискове не поддържат ATAPI устройства. Има го и при обикновените дънни платки, не си ли виждал, че на някои хедъри пише само за хардискове? На сървърните дънни платки си пише, само за дискове, само за оптични устройства.

Вградената на дъното видеокарта е вероятно толкова слаба, че не е възможно да подкара FHD. Повечето са между 8 и 32 MB памет. Не ми се търси точно каква е, но е някаква такава. 

Интересно решение. Не си сменям толкова често компютъра та да съм запознат с актуалните особености. Но прочетох набързо в Интернет, че има случай, където ATAPI устройствата си работят, въпреки, че пише че не се поддържат на съответните SATA портове. Зависело от чипсета и настройката на BIOS-а поне. Ще го имам предвид.

За видео картата съм съгласен.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.