Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самоучител по руски

Featured Replies

Здравейте! Някой би ли ми препоръчал добър самоучител по руски език. Имам желание да изуча езика.

Взех си един ето този, които за мен се оказа доста неподходящ - малко упражнения(по същество са малко, по-голямата част от тях са "губене на време"), разхвърляна информация(един падеж с разделено единствено и множествено число през 100 страници), накъсана, неточни преводи на думи(заучи ли се веднъж грешно, после трудно се оправя) и т.н. Изобщо не заслужава поливаната от парите си.

Ако заслужава изобщо пари.

То какво ли може да се очаква - американец/ка учи българи на руски език. Не правете тази грешка като мен повече. Гледайте кой е автора на учебника.

http://samouchiteli.in/%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D1%83%D1%87%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB-%D0%BF%D0%BE-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%BA/

Редактирано от velinsl (преглед на промените)

Най-лесно е направо да влезеш в руско-езичния нет и четеш, слушаш, гледаш видео и установяваш, че вече имаш някакви познания. Намираш си и един речник за непознати думи, както и някоя от множеството преводачески програми или пък онлайн такива и продължаваш да се ровиш в нета. Окончания, падежи и прочие ще ги научиш от само себе си.

• Автор

Предпочитам да е хартиен вариант. А с Росетстоне според мен отново става същата грешка, както моята - англичани ще учат българин на руски език.

Споде мен е неправилно по този начин да се учи език - от видеото да се заучават фрази без реална основа. Все едно да излезеш на кормуване и движение да учиш знаците, маркировките и правилата за предимство.

Това поне е моя лична философия. Без видеоматериалите естествено е немислимо, но не са подходящи като начало.

• Автор
на 17 февруари 2016 г. at 18:35, Белгиеца написа:

Ама целта ти на ученето каква е ?

От личен интерес, където живея също има доста руснаци(съгласен, че в България трябва да се говори на български).

А и при смяна на работа смятам, че един руски език винаги би ми бил от полза, а и самият език ще става все по "вървежен".

А ти какво си написал по темата?

Нещо съществено има ли? Защото аз виждам нещо като заяждане.

Редактирано от velinsl (преглед на промените)

преди 6 часа, velinsl написа:

А ти какво си написал по темата?

Бях ти написал начините за гледане на телевизия на руски, но ги изтрих, за да не ти изглежда като заяждане.
Жена ми го е учила руския в университета в Брюксел, ама сега ходи на курсове по китайски, щото той бил на мода.
Аз съм го учил по принуда от 5 до 11 клас руския в даскалото в София, та го разбирам, ама не бих тръгнал да го уча сега през 2016г. ако въобще не го знаех. Също както не си правя труда да науча украйнски, нищо че им гледам телевизиите.

• Автор
преди 18 часа, Белгиеца написа:

Бях ти написал начините за гледане на телевизия на руски, но ги изтрих, за да не ти изглежда като заяждане.
Жена ми го е учила руския в университета в Брюксел, ама сега ходи на курсове по китайски, щото той бил на мода.
Аз съм го учил по принуда от 5 до 11 клас руския в даскалото в София, та го разбирам, ама не бих тръгнал да го уча сега през 2016г. ако въобще не го знаех. Също както не си правя труда да науча украйнски, нищо че им гледам телевизиите.

За телевизиите съм съгласен и съм го коментирал. Аз също съм го учил от 3-ти клас до 6-ти или 7-ми.

Така си е идва времето на руският и китайският език да са на мода.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.