Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вътрешен лаптопски HDD изчезва щом е закачен като външен

Featured Replies

Привет, форум!

След ъпгрейд към SSD, реших, че ще си ползвам старият хард диск на лаптопа като външен. За целта използвам една кутийка на Silicon power, тествана и с други дискове (работеща!)

Проблемът е, че щом го сложа харда като външен ми го разпознава като RAW и windows 7 ме призовава към формат. Естествено това не ме устройва, тъй като не искам да си губя информацията. При първото връщане на старият хард обратно в лаптопа се наложи да използвам repair опциите от windows инсталацията, откри си всички дялове и зареди нормално. При последващи опити си зарежда нормално като вътрешен. КАК да го накарам да тръгне като външен, какво пропускам ?

А ти сигурен ли си че харда ти е наред и, че кутийката работи. Може и тя да е повредена.

• Автор

Абсолютно сигурен !

преди 12 минути, u3yMpyg написа:

кутийка на Silicon power, тествана и с други дискове (работеща!)

В момента ползвам въпросният хард като системен, зарежда си и двете OS, няма липсващи файлове health OK

Как вижда лаптопа SSD и външния хард диск. Освен това как се вижда хард диска в тази кутия от други машини?

• Автор
преди 16 часа, Емил Костов написа:

Как вижда лаптопа SSD и външния хард диск. Освен това как се вижда хард диска в тази кутия от други машини?

1)Ами ..  поотделно - редувам ги. Един по един си работят екстра!Заедно обаче.. В последствие мисля да си взема чекмедже на мястото на DVD-RW да си стоят и двата харда вътре. Номера е сега временно да си имам достъп до данните..

2)Вижда се по същият начин - без файлова система и призовава към формат. Съмняваш се, колега да не би да е от usb кутията цялата работа? Добре ами защо с друг хард няма такъв проблем? ... Преходника е тестван със друг hdd на смарт тв и друг лаптоп works fine

преди 4 часа, pataran написа:

Аз ползвам подобна кутийка и вътре има една джаджа  и ако не е "легнала" добре, диска няма да се разпознае....

Точно с цел да реша този проблем, аз съм изкарал от (silicon power) кутията платката и в резултат получавам usb към sata директен преходник,седящ на дървен рафт за да избегна статично електр.

Редактирано от u3yMpyg
Допълване (преглед на промените)

Задължително си вземаш кутия с отделно захранване или на самия кабел да има 2 USB-та. Едното за информацията, другото да взема ел.захранване. А случайно да си правил Update на bios??

• Автор

Не съм правил ъпдейт на Биос на този комп.  

Някаква препоръка за модел надеждна кутия?

Проблема е в кутията, някои утсройства "изрязват" капацитета на диска който е закачен на тях.

Особеност на USB чипа, или на фирмуера.

Сменете я и всичко би трябвало да е наред.

преди 8 часа, u3yMpyg написа:

Не съм правил ъпдейт на Биос на този комп.  

Някаква препоръка за модел надеждна кутия?

Без значение. Просто да е или с външно захранване или на кабела да има 2 USB-та. Имам такава кутия с 2 USB-та, в която съм си сложил хард диска от стария лаптоп. Работи безотказно. Неудобството е че заема 2 USB порта.

Този проблем съм го имал на външен твърд диск hdd WD Passport. По някога не ми го разпознава и ме призовава за формат. Като му сложих драйвери и почнах да ползвам сейф ремув нещата се изгладиха. Та проблемът се реши от самосебе си. 

С 2.5 инча можете да минете с едно usb.

За 3.5 инча отделно захранване е желателно. Кутии ползвам от най евтините. 

Направил съм един вътрешен диск външен с кутия. 2.5 инча. Единят партишън съм му сложил линукс за пентестинг а другия си ползвам за дейта. Получава ми се идеално портъбъл решение за портъбъл операционна система. Но след часове работа със оса зареден през usb ми забива и комуникацията по usb спира до рестарт. Чудя се дали е заради кутията или usb контролера на лаптопа. 

Редактирано от Гост (преглед на промените)

на 12.03.2016 г. at 10:45, Емил Костов написа:

Без значение. Просто да е или с външно захранване или на кабела да има 2 USB-та. Имам такава кутия с 2 USB-та, в която съм си сложил хард диска от стария лаптоп. Работи безотказно. Неудобството е че заема 2 USB порта.

Аз също съм имал проблеми с една кутия, на която кабела беше много тънък и не можеше да захрани някои дискове и затова си взех по-качествена с по-дебел кабел. Кабела с двойка USB е подходящ за включване към предните портове на компютъра, в зависимост от типа на вътрешните кабели до дънната платка, дали са коаксиални или обикновени. Но без проблем може да работи и само през интерфейсното USB, а захранващото да не го включваме. Трябва да се обърне внимание дали кутията поддържа тази ОС, щото другата ми кутия не се разчита от Windows 10.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Нова кутия реши проблема. Благодаря за всички мнения!

преди 12 часа, u3yMpyg написа:

Нова кутия реши проблема. Благодаря за всички мнения!

Ще реши, но трябваше 3 пъти да ти го повтарям по-горе ;)

• Автор

Стига самоизтъкване - първо се проверяват всички възможности, (кабели, връзки, софтуер)  после се дозатрупваш с нови (потенциално непотребни) вещи. Поне това е моето виждане за нещата. :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.