Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за прекарване на ток

Featured Replies

Добре, за това ме убеди:)като реша пак да строя, теб ще наемам, че си много гъвкав:D

• Автор

Благодаря за съветите, много от тия работи ми бяха неясни...то някои и сега остават...ама за това аз съм си виновен:)  За съжаление от общината твърдо отказват каквото и да било за строеж, дори и на барака,  така че ще почвам да си блъскам главата с басейновата дирекция, то и там едни чудесии, едни документи, разположение по координати, идване на място, пък както е стар можело и глоба да отнеса, че не бил регистриран...че и документ някакъв искали кога е започнало копането май...ще трябва да вадя хората от гробището да ми казват...простотии и бюрокрация въобще, мила родна картинка...

Ти в общината (и басейновата дирекция) едно на ръка - може би чака нещо ... Надявам се, че цялата кореспонденция по въпроса е в писмен вид.

Що се отнася до ЕРП-то (Енерго про) - отиваш и подаваш едно "Искане за проучване на условията за присъединяване" съгласно

Цитат

Чл. 4. (1) За проучване на условията за присъединяване на обект на клиент към електрическата мрежа се подава писмено искане до съответния мрежови оператор по местонахождение на обекта в случаите:
9. за електроснабдяване на приемници на електрическа енергия в незастроен имот;
(2) Искането по ал. 1 се подава от лице, което:
2. е собственик, ползвател или наемател - за случаите по ал. 1, т. 3, 4, 5, 6, 9, 10, 11 и 12;

Чл. 5. (1) Искането за проучване на условията за присъединяване на обект към електрическата мрежа се подава по образец, предоставен от съответния мрежови оператор.
(2) Към искането по ал. 1 се прилагат копия на:
2. документ, удостоверяващ вещното право върху обекта/имота или нотариално заверен договор за наем - в случаите по чл. 4, ал. 1, т. 2, 3, 4, 5, 6, 9, 10 , 11 и 12;

от НППКЕЕПРЕМ - Наредба № 6 / 24.02.214 г.)

Може просто да искаш да си сложиш СОТ, видеоваблюдение или само осветление - за достъп през тъмната част на денонощието.

• Автор

ами ще пробвам така, но уви те май винаги могат да измислят причина за отказ...щом изрично ми казаха, че варианта е само за кладенец, надали ще се навият на друг вариант...

• 9 месеца по-късно...
на 15.03.2016 г. в 17:47, Toni Sens написа:

ами ще пробвам така, но уви те май винаги могат да измислят причина за отказ...щом изрично ми казаха, че варианта е само за кладенец, надали ще се навият на друг вариант...

кажи яеслагаш каравана , имаш фреза на ток и си копаеш с нея

• 5 месеца по-късно...
на 15.03.2016 г. в 16:26, Toni Sens написа:

Благодаря за съветите, много от тия работи ми бяха неясни...то някои и сега остават...ама за това аз съм си виновен:)  За съжаление от общината твърдо отказват каквото и да било за строеж, дори и на барака,  така че ще почвам да си блъскам главата с басейновата дирекция, то и там едни чудесии, едни документи, разположение по координати, идване на място, пък както е стар можело и глоба да отнеса, че не бил регистриран...че и документ някакъв искали кога е започнало копането май...ще трябва да вадя хората от гробището да ми казват...простотии и бюрокрация въобще, мила родна картинка...

С Басейнова дирекция изобщо не е сложно, не струва никакви пари и хората наистина са доста услужливи. Сваля се от сайта на съответната басейнова дирекция формуляр за уведомление за изграждане на кладенец, подава се, изчакват се 14 дни за евентуален отказ, изгражда се кладенеца/сондажа и след това пак безплатно се регистрира. До 10 кубика/денонощие водочерпенето е безплатно! Това е процедурата. В момента я минавам. За идване на място - няма такова нещо. Те нямат физическа възможност да го направят. Всичко е само декларативно и на юнашко доверие.

Да отбележа все пак, че имотът ми е в регулация.

Не е ли по-добре вместо да се дупи човека на тези изедници да си купи един генератор на бензин ,няколко соларни лампи и пей сърце!:)

на 11.06.2017 г. в 9:22, bigiadri написа:

Не е ли по-добре вместо да се дупи човека на тези изедници да си купи един генератор на бензин ,няколко соларни лампи и пей сърце!:)

Бензина да не е без пари, пък и шума от генератора е отделно. 

Имам пример  . На познати във вилна зона им откраднаха трафопоста и енергото им искаше общо 5000 лв въпреки ,че те са техни абонати и по закон трябваше да им възстановят захранването. Тогава понеже не се разбраха всеки започна да се спасява  сам. Та вече години тези мои познати са на генератор . Ползват ги за телевизор и бойлер. Казват че 5 л бензин им стигал за сезона . Колко стоят там и колко месеца не мога да кажа. 

преди 8 часа, bigiadri написа:

Имам пример  . На познати във вилна зона им откраднаха трафопоста и енергото им искаше общо 5000 лв въпреки ,че те са техни абонати и по закон трябваше да им възстановят захранването. Тогава понеже не се разбраха всеки започна да се спасява  сам. Та вече години тези мои познати са на генератор . Ползват ги за телевизор и бойлер. Казват че 5 л бензин им стигал за сезона . Колко стоят там и колко месеца не мога да кажа. 

5 л за няколко часа ги няма, само това искам да знаеш. Не вярвай на всичко, което ти кажат. Мисли, мисли. Мозъка е направен да мисли. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.