Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

GTX960 (Palit Jetstream) или R9 380X (Sapphire)

Featured Replies

Моля за мнения от хора използвали картите, а не фенове на определената марка, изгледах супер много клипове и бенчмаркове, но искам последно мнение от вас :)

960 е равна на 380 като производителност и цена с тая разлика че Nvidia-та е по-студена/икономична и има пълна поддръжка на H265 докато АМД нямат.

380 с Х е малко по-производителна но и по-скъпа. Ако Nvidia бяха изкарали 960TI щеше да и е алтернатива но при липсата и няма такава. 

пс. Ако се чувстваш объркан сравнявай 380 с 380Х и си направи сметка заслужава ли си.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

380X безапелационно по-бърза и освен това е пълния чип за разлика от 380. Този модел е и с безпроблемни температури и шум въпреки че са повече от на 960. Носи и на поне 15-20%  клок така че ако в България цената не е брутално по-висока си заслужава отвсякъде. Освен ако човек прави Htpc  на който и да се пуска по някоя игричка. Тогава 960 е по-удачния избор и заради тока и заради   h.265. Но не тази а любимото на Наруто джудже на гигабайт. 

• Автор

Във форума на чичо Том четох, че след dx12 380-ката ще задмине 960 още повече, а във всичките бенчове се вижда, че разликата в температурата и шума е незначителна. Това за h265 ако може да ми обясниш по-детайлно, че съм изпуснал информацията, разликата в цената е 50 лева просто искам да знам коя карта ще ми служи както трябва по-дълго време.

ПС: Възможно е да взема и R9 380x Gigabyte G1 gaming картата :)

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

За 50 лева разлика в цената просто няма място за спор и чудене, 380Х е много по-удачният избор. Трябва да знаеш обаче ,че това с DX12 не е точно така - 380/Х се явява от по-модeрните чипове на АМД и дори и сега и под DX11 успява да си използва ресурсите по-добре от един Хавай(290/390/Х) например. Така че скока в производителността няма да е толкова голям.Дори за момента 380 е в някои тестове долната граница от която картите започват да губят вместо да печелят кадри.Говоря за АМД, Нвидиа в момента по принцип губят с изключение на 980Ti.Друго положително обаче е,че имаш пълния набор функции на АМД както и VSR до UHD(което аз примерно нямам със старата 290Х).

h265 е наследника на сега масово разпространения стандарт h264 за кодирване на видео. С 2 думи или еднакво качество с много по-малки файлове или същия размер файлове ,но с много по-висок битрейт и качество. Между другото го има от 2013 и още не се наложил масово,така че малко предпазливост не е излишна ако се твърди че това ще е то. Разликата с карта на Нвидиа е,че ако конвертираш видео с този кодек ще стане много по-бързо. И с това имам предвид нещо от рода на 1 час към 5 минути(някъде четох нещо такова). Това не значи обаче че без тази карта не можеш изобщо да конвертираш или още по-малко да гледаш филми ,конвертирани по този начин. Там вече зависи от плейъра. С 2 думи излишно да се споменава ако става дума за препоръка за карта за игри. А човек,който иска само да конвертира клипчета пак няма да си купи точно пък 960......евентуално.....

• Автор

Ясно значи да я взимам тая р9-ка и да не го мисля много. 

Но да попитам още нещо. Тъй като досега бях с лаптоп с geforce820m (много зле) и тоя geforce experience ала-бала, амд имат ли този еквивалент.

Харесваха ми функцийте, въпреки че повечето бяха заключени защото картата ми е зле. 

Зле е меко казано. Тия дето завършват на 20 са на нивото на вградената графика и са безсмислен пълнеж. Тия на 10 пък са даже по-слаби та са пълен майтап.

пс. Хардуерно декодиране позволява гледане на 4К (60Hz) без да кляка процесора та не е само до видеообработка поддръжката на х265.

Съгласен съм че е важно най-вече при "домашно кино" отделно не е нормално да се взима 960 за целта а 950.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

преди 2 часа, Христо Сандев написа:

Ясно значи да я взимам тая р9-ка и да не го мисля много. 

Но да попитам още нещо. Тъй като досега бях с лаптоп с geforce820m (много зле) и тоя geforce experience ала-бала, амд имат ли този еквивалент.

Харесваха ми функцийте, въпреки че повечето бяха заключени защото картата ми е зле. 

Да имат си,но е малко по-различно и някои неща ги няма.За сметка на това имаш други,но трябва да кажеш какво точно те вълнува като я вземеш и мога да ти обясня.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.