Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Представяне на механичната клавиатура Quick Fire XTi на CM Storm

Featured Replies

cgut05l.jpg

В следващите редове ще Ви запозная с новата механична геймърска клавиатура на CM Storm, а именно QuickFire XTi, след текста ще можете да намерите и видео, в което можете да разгледате клавиатурата отблизо. 

Едно от най-важните неща, които гледаме в механичната клавиатура, е това как е изработена, защото механичните суичове така или иначе ще издържат доста време, но това което е важно е дали останалата част от клавиатурата ще издържи. Тук наблюдаваме изключително качествена пластмаса, която има леко гумирано усещане на определени места от клавиатурата, което я прави изключително удобна за докосване. Когато хванете самата клавиатура в ръцете си, усещате, че държите нещо наистина масивно, което определено е доста здраво. Предвид това, че е механична, клавиатурата тежи около 1100 грама. Клавиатурата се предлага с 3 вида суичове - кафеви, червени и сини. Тази, която аз разгледах във видеото по-долу, е с кафеви суичове. Суичовете са Cherry, така че качеството им е гарантирано. Животът им е около е 50 милиона натискания, което е повече от достатъчно. Аз лично обожавам този изключително изчистен стил на клавиатурите и всякакви макро бутони ми пречат (разбира се това е въпрос на вкус), като предвид, че съм свикнал с такива клавиатури привикването към тази стана изключително бързо. Клавиатурата не разполага с допълнителни USB портове на нея. На задната си страна обаче има 4 гумички, за по-добро вцепление с вашето бюро, като има и 2 крачета, с които можете да я повдигате. Нещо, което много ми хареса, е възможността кабела Ви, освен да излиза от горната страна на клавиатурата, да излиза и от една от двете ѝ страни, това се случва благодарение на улеи, които са направили от CM Storm. Клавиатурата е с разкачащ се кабел, който, за разлика от предни модели, влиза много добре и не се движи изобщо и няма опастност от изваждане, докато играете. Клавиатурата пристига с 1.8м оплетен кабел с позлатен USB както и устройството за изваждане капачките на клавишите. Освен това, в комплекта можете да намерите и книжка, която обяснява как се настройват макросите и подсветката.

NMmmhzL.jpg HgURHfF.jpg HxVd3l3.jpg 

Въпреки, че подсветката на клавиатурата изобщо не е важна, при геймърските клавиатури това се превърна в нещо задължително. QuickFire XTi разполага с подсветка от 2 основни цвята - синьо и червено, но те могат да бъдат комбинирани, което прави общо 35 различни нюанса. Като добавим и 4 вида светене, това превръща клавиатурата в изключително ефектно устройство. Много ми хареса, че не е нужно да се използва софтуер за настроване светенето на клавиатурата, всичко се случва от нея самата, като настройките, които правите, се запомнят на нея. Това ще рече, че и всички макроси, които запишете на клавиатурата (разполагате с 4 профила) ще си останат на нея и ще можете да използвате и на други компютри, ако пренесете клавиатурата. Като цяло геймърските клавиатури обикновено изискват допълнителен софтуер, който да инсталирате, за да се възползвате от всички функции, но не и при QuickFire XTi - всичко тук е plug and play.

H46NYZD.jpg  hIx9Lzb.jpgypmapFI.jpg 

Клавиатурата пристига с 2 години гаранция, което е напълно стандартно за тази индустрия. 2 години са напълно достатъчни, за да забележите някакви фабрични дефекти и да подмените клавиатурата си. 

Като за финал ще кажа, че CM Storm Quick Fire XTi е изключително здрава и изчистена клавиатура, разполагаща с повечето неща, които един геймър иска да ползва, като всичко това се случва, без нуждата да използвате софтуер. Подсветката на пръв поглед само от два цвята, реално може да бъде персонализирана и да изглежда супер ефектно, като стандартна хрома пълноцветна подсветка. Като добавим към това висококачествената пластмаса, от която е изработена, получаваме един прекрасен завършен продукт. Ако смятате, че Ви интересува нещо допълнително относно клавиатурата, както и други гейминг продукти на CM Storm, можете да оставите коментар, а сега Ви оставям с видеото за клавиатурата: 

Редактирано от NoThxTV (преглед на промените)

Гледам цената е 286 лева като минимум. Аз съм с Asus Strix Tactic Pro, която също е с кафяви суичове, но е на цена 211 лева като минимум. Освен това макар да не харесваш макробутоните, то при една геймърска клавиатура те са като нещо подразбиращо се. А тук имаме 21 макро бутона и управление на медията. CM  определено има предимство с цветовете. При Асус са 4 режима. В интерес на истината, човек като свикне с една подсветка, изобщо не се занимава да я променя. Гледам CM  имат директна регулировка на репийд рейта както казваш. Лично аз обаче не мисля, че цената на една клавиатура трябва да се вдига, само заради наличието на добра подсветка. В смисъл, че това не е важно при игра. Аз имам бутони с различни цветове, които мога да поставя на мястото на стандартните, но никога не съм го правил, защото не го смятам за нужно при игра. А и тая клавиатура не се ползва само за игра така, че бутони с различни цветове не са на място при писане например. Затова и си стоят в шкафа. Що се отнася до теглото, Strix Tactic Pro  също не помръдва по същия начин. Струва ми се обаче че теглото е по-голямо от 1.100 кг, без да съм гледал спецификациите. 

Наистина ми се струва, че 286 лева за клавиатура без макро бутони и без директни мултимедийни бутони, е много. Независимо от качеството на изработка. А да ползвам fn  бутон...никога няма да я бъде тая :)

:offtopic_s:

Spoiler

286 лева....знаете ли колко бира е т'ва е?!:14:

• Автор
преди 19 минути, Кико написа:

Гледам цената е 286 лева като минимум. Аз съм с Asus Strix Tactic Pro, която също е с кафяви суичове, но е на цена 211 лева като минимум. Освен това макар да не харесваш макробутоните, то при една геймърска клавиатура те са като нещо подразбиращо се. А тук имаме 21 макро бутона и управление на медията. CM  определено има предимство с цветовете. При Асус са 4 режима. В интерес на истината, човек като свикне с една подсветка, изобщо не се занимава да я променя. Гледам CM  имат директна регулировка на репийд рейта както казваш. Лично аз обаче не мисля, че цената на една клавиатура трябва да се вдига, само заради наличието на добра подсветка. В смисъл, че това не е важно при игра. Аз имам бутони с различни цветове, които мога да поставя на мястото на стандартните, но никога не съм го правил, защото не го смятам за нужно при игра. А и тая клавиатура не се ползва само за игра така, че бутони с различни цветове не са на място при писане например. Затова и си стоят в шкафа. Що се отнася до теглото, Strix Tactic Pro  също не помръдва по същия начин. Струва ми се обаче че теглото е по-голямо от 1.100 кг, без да съм гледал спецификациите. 

Наистина ми се струва, че 286 лева за клавиатура без макро бутони и без директни мултимедийни бутони, е много. Независимо от качеството на изработка. А да ползвам fn  бутон...никога няма да я бъде тая :)

Рядко се срещат адекватни коментари, за което ти благодаря, като цяло съм напълно съгласен, че цената е висока. Като цяло за мен цялият този хайп с тези подцветки е напълно излишен, но хората се кефят и това продава явно допълнително :)

преди 9 часа, firestarter написа:

:offtopic_s:

Затвори скритото съдържание

286 лева....знаете ли колко бира е т'ва е?!:14:

И като я изпиеш, ще търсиш още :P  А през това време няма да имаш и 1000 клика по бутон. Е, не те знам колко бързо пиеш бирата де...

По темата...аз бих казал, че рядко се срещат смислени теми като това ревю, макар че то е по-скоро с рекламна цел ми се струва. Все пак поздравления за труда!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.