Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за подбиране на ПЦ компоненти

Featured Replies

Днес реших да си харесам части за новото ми ПЦ,но понеже не разбирам ми трябва малка помощ..

http://pcpartpicker.com/p/p6V3Vn
това съм си харесал ,ако може да споделите мнение частите съвпадат ли си дали ще има проблеми или пък едното да е по слабо от другото и т.н. 
Общо взето дали има проблеми или няма :)

Ориентирай се към процесорите започващи с 6 дънна платка на с. 1151 с чипсет Z170 и DDR4.

500W захранване е предостатъчно за система с подобна карта (доста под 300W консумация при товар).

980 между другото е със същата консумация като 970 и чак при 980TI имаш по-висока но и с нея 500W те оправя стига да е читаво.

Ако си маниак на тема тишина няма лошо да е по-яко но виж да е с хибриден режим (да не му работи перката до определен товар)

също така гледай кутии без "прозорчета" (нарушават звукоизолацията). Например FD R5 е идеална.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

http://nikem-bg.net/cart/p0r55002p1r54940p1r2241p1r1164p1r55047p1r48235p1r56356p1r54043p1r2088p1rf.html

2134,71 лв. Това е сумата която се вмества в тази куличка която си пуснал линк само че обърнах доларите в левове и получаваш това за което си плащаш. Разбира се ако кажеш точния си бюджет с колко пари разполагаш за ПЦ, мисля че ще ни улесниш. Също тъка и за какво ще ползваш ПЦ-то, щото аз предполагам че ще го ползваш за гейминг.

• Автор
Току що, goodly написа:

http://nikem-bg.net/cart/p0r55002p1r54940p1r2241p1r1164p1r55047p1r48235p1r56356p1r54043p1r2088p1rf.html

2134,71 лв. Това е сумата която се вмества в тази куличка която си пуснал линк само че обърнах доларите в левове и получаваш това за което си плащаш. Разбира се ако кажеш точния си бюджет с колко пари разполагаш за ПЦ, мисля че ще ни улесниш. Също тъка и за какво ще ползваш ПЦ-то, щото аз предполагам че ще го ползваш за гейминг.

Естествено за гейминг и около 2000 лева там някаде само дето ще го зимам от английски сайтове или германски на части а не българкси 

goodly тоя миш-маш дето си го предложил e адски зле. Първо дъното и паметта са несъвместими отделно и процесора е заключен.

А имаш ли представа колко е скъпа доставката ? Не гледай че там е по-евтино със 100, 200лв. един процесор същия! Ако пък си проучил нещата и си си направил преценка ок, нямам нищо против. Не знам с точност колко е скъпа доставката, само знам че не е за купуване от чужбина.

• Автор
Току що, goodly написа:

А имаш ли представа колко е скъпа доставката ? Не гледай че там е по-евтино със 100, 200лв. един процесор същия! Ако пък си проучил нещата и си си направил преценка ок, нямам нищо против. Не знам с точност колко е скъпа доставката, само знам че не е за купуване от чужбина.

Аз си живея в Англия ,а не в България :Д

• Автор
Току що, Roujin Z написа:

Относно процесора знам ,че той излезе някаде октомври месец ако се не лъжа?Та каква е голямата разлика м/у този който предлагате и този който съм си го избрал освен естествено в цената :Д

Наистина е миш-маш, пробвах си бързината и не съм обърнал внимание на рамта която поддържа дъното. С процесора също че не съм избрал K-серията за отключен процесор.

Иначе конфигурацията която е събрал е съвместима, но нека обърне внимание на захранването за което съм сигурен че след време ще иска SLI вариант. Нещо по-евтино и да има същия ефект.

Само не съм сигурен дали кутията ще побере видео картата, понеже в официалния сайт не пише за размер на видео карти.

Процесора го има от доста месеци вече а октомври ще излиза следващото поколение Caby Lake.

Актуалните започват с 6 (Skylake) предишните 5 (Bradwell) а ти гледаш 4 (Haswell) от 2013 г.

Разликите са че по-новото е по-производително.

http://pcpartpicker.com/p/f2QZgs

1096,79$ което е под 2000лв. Ако искаш да ги закръглим на 2000лв. можем да ги вложим тия 130лв. във ssd или video разликата във видео ще бъде от GTX970 на 980 примерно не съм го мислил още просто ще изчакам.

• Автор
Току що, goodly написа:

http://pcpartpicker.com/p/f2QZgs

1096,79$ което е под 2000лв. Ако искаш да ги закръглим на 2000лв. можем да ги вложим тия 130лв. във ssd или video разликата във видео ще бъде от GTX970 на 980 примерно не съм го мислил още просто ще изчакам.

Утре ще поразпитам из Англия най-вероятно.Да видим какво мислят хората които се занимават с това все пак ,но ще ги питам и за тази конфигурация която предложи както и в по горния пост с частите :)

За самият процесор няма какво да се обсъжда тъй като е най-доброто за момента. Подобрение чак края на годината с новите Caby Lake може да се очаква.

За дънните платки Про4 на Асрок е на нивото на по-скъпите Асус и ГБ. Ако се търси СЛИ (повече от една видеокарта) гледаш за Екстрме 4 ситуацията е същата.

Уточнявам че Про4S дето е препоръчал goodly е с окастрени фази и е по-нисък клас от това за което съм ти дал линк.

Захранването също не е същото (едното е XT другото XTR). Реално са на Seasonic но по-скъпото е с по-високо КПД, хибриден режим, напълно модулно и по-голяма гаранция.

Мощността не я коментирам понеже 550W е много над необходимото за една видеокарта.

Причината да сложа 750W е тишината. Няма да му работи перката при вкл. хибриден режим а разликата с 550W е $10.

Кутията мисля че е ясно че е по-нисък клас и без да го посочвам а за прозорците обясних. Същото се отнася и за охладителя (реално е минимума).

Естествено ще свършат работа ако се гони икономия. Само че като гледам ти си избрал части за $1256.90 а не за 1 096.

A склонен ли си да си вдигнеш леко бюджета? 1260 долара са около 1140 евро а за 1200 в момента си взимаш нещо такова с 6700К и Fury.

_03.thumb.jpg.bd4158c6f07d854770c36fd386

Просто няма такова съотношение цена-скорост и то защото днес падна цената на Fury.Но не се знае докога ще е.......Гигабайта по обяд беше 450 вече е 480 евро.И тук едиснтвения сериозен компромис е липсата на ССД.Ок дъното за личния ми вкус също бих взел с друго,но това за цената си е повече от ок.И ако се почне и друг охладител ,захранване и т.н. и те по 10-15 евро и това-онова и бюджета отива вече на майната си. Но бюджета ти е наистина на ръба да прескочиш в един клас по-нагоре графична карта а това повярвай ми с този процесор определено си струва.

Да наистина е орязано малко това дъно Z170 Pro4S  а и разликата в парите не е голяма имайки предвид че съм на 130лв. от максималния бюджет.

За това сложих дъното ASrock Z170 Pro4 без S http://pcpartpicker.com/p/9KhgD3

Ето и друг вариант който е със 70лв. над бюджета http://pcpartpicker.com/p/WXYHYJ

Разликата е: Evga GTX 980 4GB Superclocked ACX 2.0, и в HDD-то което 1 TB.

По принцип и двете са добри 970 и 980, разликата е че все пак 980 е подобрение на предшественика си.

Редактирано от goodly (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.