Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колата ми не иска да запали

Featured Replies

Днес се качвам във колата давам контакт всичко свети завъртам да запаля,но колата не пали чува се само едно цъкане от предния капак .Пробвах няколко пъти но без резултат.Зарязах я и се прибрах с такси.Моля за помощ.

преди 4 минути, leo77 написа:

Днес се качвам във колата давам контакт всичко свети завъртам да запаля,но колата не пали чува се само едно цъкане от предния капак .Пробвах няколко пъти но без резултат.Зарязах я и се прибрах с такси.Моля за помощ.

Най-вероятно ще се наложи ремонт на стартера. Най-добре ще ви кажат в сервиз.

Щом светва  и цъка .........бендикса е залепнал ,слагаш на 5-та скорост и викаш някой колега леко да лашнете колата да завърти маховика и да изхвърли бендикса.После ако запали отиваш веднага на сервиз :)

преди 2 минути, ExaFlop написа:

Или стартер или "таралежа" на контактния ключ.

Щом цъка от двигателя, ще рече - контактен ключ затваря веригата и работи. Проблема е във стартера.

Споделих го, защото точно такова чудо ми се е случвало - цъка-не върти. И накрая след няколкочасово лутане стигнах до таралежа.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 1 час, leo77 написа:

Причината според мен,може да е в соленоида,там има контактна пластина,когато се износи тя не прави контакт и не може да протече ток до стартера.Друга вероятност е износени четки.При всички положения трябва да се прегледа от специалист.

• Автор
преди 13 часа, lupis написа:

Ако е паднал акумулатора или има хлабава клема ,също само цъка, но и намалява яркостта на светлините по таблото.

Тази сутрин колата запали карах я около 10мин,но лампите по таблото постоянно светваха и изгасваха.Прибрах се вкъщи след 5 мин пробвах да я запаля отново не запали-лампите на таблото се ошашавиха ту светват ту изгасват.Попитах в близкия сервиз казаха ми,че или е паднал акумолатора или има хлабава връзка.

Възможно ли е да е от това?

Да, по-вероятно е хлабава връзка - лош контакт.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Извади клемите на акумулатора. Почисти ги добре с шкурка, почисти и плюса и минуса на самия акумулатор и ги сложи, притегни ги добре.

Или някъде има оголен кабел и на моменти окъсява щом лампите по таблото играят така а не мижат постоянно. При слаб акумулатор ще примижават примерно при опит за палене, ако пък е прекалено изхабен ще мижат постоянно. Според мен вариантите са 2. Или късо съединение (на моменти), или хлабави клеми на акумулатора.

• Автор
преди 1 час, Богатир написа:

Извади клемите на акумулатора. Почисти ги добре с шкурка, почисти и плюса и минуса на самия акумулатор и ги сложи, притегни ги добре.

Да,това ще направя а има ли значение коя клема ще извадя първо-може да звучи глупаво,но не съм много наясно

преди 1 час, TheSeer написа:

Или някъде има оголен кабел и на моменти окъсява щом лампите по таблото играят така а не мижат постоянно. При слаб акумулатор ще примижават примерно при опит за палене, ако пък е прекалено изхабен ще мижат постоянно. Според мен вариантите са 2. Или късо съединение (на моменти), или хлабави клеми на акумулатора.

Може би аз не се изразих правилно лампите по-скоро мижат.Когато пусна радиото при изключен двигател работи-след като дам на контакт и пробвам да запаля радиото угасва.

Има един  дебел  кабел които е хванат за двигателя и купето виж да не е хлабав.

преди 1 час, leo77 написа:

Да,това ще направя а има ли значение коя клема ще извадя първо-може да звучи глупаво,но не съм много наясно

Може би аз не се изразих правилно лампите по-скоро мижат.Когато пусна радиото при изключен двигател работи-след като дам на контакт и пробвам да запаля радиото угасва.

Откачаш първо минуса и след това плюса.После като поставяш, по обратния ред - закачаш първо плюс после минуса.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.