Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на тонколони

Featured Replies

Здравейте,имам 2 колони от уредба и искам да ги свържа към 1 буфер но колоните са на голи жици а буксата на буфера е жак 3.5мм. Как да ги направа,че да засвирят от буфера.Мислих ако свържа 2те колини към жакове 3.5мм и после с един преходник от 2х3.55мм към 3.5мм но не съм сигурен дали ще стане,не съм много добре с работата с кабели.

Може ли да дадеш модел на колоните и на буфера?

• Автор

Модел на колоните немога да дам в момента... Но буфера Logitech

преди 56 минути, Янкулов написа:

Модел на колоните немога да дам в момента... Но буфера Logitech

То до тук нито въпроса е ясен,нито се знае какви изходи има въпросния субуфер.Като не можеш да обясниш,правиш снимки  и качваш тук,за да се разбере за какво питаш.

преди 2 часа, Янкулов написа:

Здравейте,имам 2 колони от уредба и искам да ги свържа към 1 буфер но колоните са на голи жици а буксата на буфера е жак 3.5мм. Как да ги направа,че да засвирят от буфера.Мислих ако свържа 2те колини към жакове 3.5мм и после с един преходник от 2х3.55мм към 3.5мм но не съм сигурен дали ще стане,не съм много добре с работата с кабели.

Ще стане стига всичко да е свързано правилно. Друг е въпросът дали въпросният буфер ще се справя добре със захранването им. 

• Автор
преди 9 часа, Soviet Soldier написа:

Ще стане стига всичко да е свързано правилно. Друг е въпросът дали въпросният буфер ще се справя добре със захранването им. 

Мисля ето с тия жакове 2х3.5мм да ги свържа всяка една по един жак и после в 3.5мм конектор,ама другия ми въпрос е омотавам ги двете кабелчета ( червено/черно) и ги слагам в жака?

Той ще ги захрани ама няма да може да са на максимум да свирят..ама по-добре да свирят колкото може отколкото да ми стоят само  в шкафа..

2204_picture1_products.jpg

21006906.jpg

Редактирано от Янкулов (преглед на промените)

преди 13 часа, Янкулов написа:

имам 2 колони от уредба и искам да ги свържа към 1 буфер но колоните са на голи жици

преди 1 час, Янкулов написа:

с тия жакове 2х3.5мм да ги свържа всяка една по един жак и после в 3.5мм конектор,ама другия ми въпрос е омотавам ги двете кабелчета ( червено/черно) и ги слагам в жака?

3.5мм жак,служи само за пренос на сигнал,от източника на звук,до субуфъра!Там колони не могат да се свържат или да свирят.На  субуфера трябва да има отделно, изходи за колони.Не даваш модел на нищо за да видим буксите!Не сме врачки!Направи снимки поне и ги качи тук.

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

преди 8 часа, Янкулов написа:

Мисля ето с тия жакове 2х3.5мм да ги свържа всяка една по един жак и после в 3.5мм конектор,ама другия ми въпрос е омотавам ги двете кабелчета ( червено/черно) и ги слагам в жака?

Той ще ги захрани ама няма да може да са на максимум да свирят..ама по-добре да свирят колкото може отколкото да ми стоят само  в шкафа..

Само че има значения дали червения или черния проводник ще е свързан във вътрешната или външна страна на този жак. И на обратно да ги свържете ще свирят ,но качеството няма да е максимално. Даже ако сте забелязали на пластините на самия говорител има разлика в диаметъра на пластините където се поставят кабелните обувки. 
До колкото си спомням червения се свързваше от вътрешната ,а черния от външната страна на пластините дето са на самия жак. Друг съвет е не просто да ги омотаете ,а да запоите проводниците за жака. Не е обезателно ,но е препоръчително. 

Иначе Димитър 59 има право , може и да е просто изход за слушалки и да се окаже прекалено слаб. Обичайно буферите и системите за домашно кино не са със жакове ,а проводниците се защипват директно в буксата отзад. 

• Автор

Ето субуфъра и кабелите на колоните и да отбележа тия колони бяха свързани в един телевизор,че нему работеха говорителите и вършеха работа на говорители за ТВ и заради това си мисля,че и субуфъра ще може да ги захрани до някакво ниво?

kabel 1.jpg

buffer.jpg

На тази снимка се вижда,че субуфъра няма изходи за допълнителни колони.Тук има само един  жак,който е за входящ сигнал,от външен източник на звук.Т.е. събуфъра е направен само да възпроизвежда ниските честоти с вградения в него говорител.Други колони не могат да се включат към него.

• Автор
преди 6 часа, Димитър 59 написа:

На тази снимка се вижда,че субуфъра няма изходи за допълнителни колони.Тук има само един  жак,който е за входящ сигнал,от външен източник на звук.Т.е. събуфъра е направен само да възпроизвежда ниските честоти с вградения в него говорител.Други колони не могат да се включат към него.

Аз ще ги махна тия колони където са към субуфъра защото са си заминали и на тяхно място да направя тия колони от уредбата да свирят от субуфера?

• 1 година по-късно...

Здравейте,искам да използвам темата и да попитам за свързване на звукова карта ASUS Xonar Essence ST с 2 тонколони от стерео уредба SonyRX55 какви букси са необходими за да се свържат правилно и дали е възможно директно свързване към картата.

e6i1wXV.jpg

sXywgJv.jpgxRDeVeF.jpg

Благодаря за бързия отговор,в момента съм със карта X-Fi Titanium Fatal1ty5+1 Logitech X-530, 70W RMS мислех да я бодна тази но май ще се продава,не виждам начин да заработи коректно с сегашната ми система без да купя Xonar H6.

5+1 Logitech X-530 productP_500.jpg
SPK51LOGX530SPK51LOGX530

Уредбата SonyRX55 е налична но при свързването и ме съмнява да изкара стерео звук.

Едит-Вързах я без проблем с Logitech X-530,звука е уникален а през слушалките нямам думи.

Редактирано от Petar Romanov
ново инфо (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.