Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой е най-добрия софтуер за правене на уебсайт

Featured Replies

Здравейте! Може ли да ми кажете коя е най-лесната и най-удобна програма за създаване на уебсайт(онлайн-магазин).Имам леки познания по HTML,но само до там.Гледох програмите WordPress,Web page maker,Incomedia WebSite X5,Web builder,но незная коя е най-удобната ..ще се надявам да ме насочите към точната програма:)

Благодаря предварително и се извинявам ако се дублира темата.

• 4 седмици по-късно...

Програма за Уеб магазин няма, програми за Уеб сайт има: потърси google website maker ( не помня как се казваше ), WYSIWYG Web Builder 11, Trendy Flash и ГУУГЪЛ МНОГО ДРУГИ :)

А ако искаш онлайн магазин, Prestashop или уърдпрес

Препоръчвам ти да (до)научиш HTML и по-нататък CSS, JavaScript и т.н.

тоест отдели още 1  година и отгоре ( тъй като основните познания HTML са ти няколко тома, CSS, няколко тома, php много по няколко тома, javascript да не казвам, jquery e най-лесен) за да донаучиш основите, после още 2 за новостите, но чакай.... през това време ще излязат още новости в по 2-3 тома книги и така форевър :D:D:D Мисля че програмките са добре за начинаещи, докато учат. Виждат  що коде базирано и някак подредено кодиране. Едно приятелче започна да се професионализира в php, и сега 1 година си прави сайт. Да не говоря че в дизайна на сайта го няма никък и в html..... А той е ученолюбив. Ако искаш да се научиш на нещо, се конкретизирай с 2 области, останалото само като основни познания. Така правят професионалистите. За това големи сайтове се правят от екипи, на които им се поделя работата, кой в каквото е професионализиран. Тука в БГ естествено масово всички са всичкознайци, при тях обикновенно цените са или крайно високи или обратното. Във всеки случай, виждам от такива много проблемни сайтове с красив интерфейс. И карат специалисти в дадена област да стават всичкознайци. Просто става каша и голямо мазотене.

Да прав си, така е по-добре за начинаещи, но после ви препоръчвам да ги научите, ако искате да се занимавате с това.

• 3 седмици по-късно...

Здравейте. Дано не ви се стори глупав въпросът ми, но ... необходимо ли е да се запише курс по програмиране? Много лесно уча програмни продукти с помощта на литература и информация от интернет. Дали и с програмирането е така или си е задължителен курс? А може ли да ми препоръчате литература?

Можеш да запишеш и курс. Естетсвено можеш и сама да се обучаваш, но е трудно да намериш добре систематизирана литература за начинаещи. Като цяло литературата в тази насока си е сложна. Кажи какво точно искаш да учиш. Т.е. Html, CSS, PHP Java, MySQL, jQuerry, ... ?!

преди 15 часа, monika petrova написа:

Мисля да започна с html и/или javascript.

Според мен не е толкова хубаво да научи първо JavaScript! Нека да започне с HTML/HTML5 да свикне с таговете. Няма как да използва JavaScript като незнае(не говоря за автора на темата, а попринцип!) къде да го разположи в HTML документ. Нали? Не започваме обяда с десерта? :)
Моята препоръка е първо да (до)научи HTML(5) и CSS(3) и после тези за по-напредналите - Java(Script) и PHP (но за да се използват тези езици, трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да има някаква основа на HTML(5))

Успех!!!

преди 45 минути, Martin Yakimov написа:

Според мен не е толкова хубаво да научи първо JavaScript! Нека да започне с HTML/HTML5 да свикне с таговете. Няма как да използва JavaScript като незнае(не говоря за автора на темата, а попринцип!) къде да го разположи в HTML документ. Нали? Не започваме обяда с десерта? :)
Моята препоръка е първо да (до)научи HTML(5) и CSS(3) и после тези за по-напредналите - Java(Script) и PHP (но за да се използват тези езици, трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да има някаква основа на HTML(5))

Успех!!!

Съгласен съм

• 3 седмици по-късно...
на May 11, 2016 at 10:26, monika petrova написа:

Много ви благодаря! Започвам с html :)

Изтеглих файловете, благодаря и за тях!

HTML5 - създаване на структурата на документа (сайта).

CSS3 - създаване на стил и дизайн.

Javascript/jQuery - създаване на динамичен HTML - анимации, обработка на форми, данни и тн. jQuery е библиотека на езика Javascript.

Забележи, че написах HTML5 и CSS3. Това са актуалните версии и те се използват най-широко днес. Също така трябва да се помисли за съдържанието на сайта, създаване на прототипи и други неща преди да се "кодва". Gl hf. :)

Редактирано от frozener (преглед на промените)

преди 23 минути, frozener написа:

Също така трябва да се помисли за съдържанието на сайта, създаване на прототипи и други неща преди да се "кодва". Gl hf. :)

Караш го да звучи сложно. HTML и CSS са два от най-лесните езици в програмирането, и са много податливи на итеративни подобрения. Освен ако не правиш наистина сериозен сайт е тотален overkill да планираш всичко предварително.

преди 24 минути, maxim4o написа:

Караш го да звучи сложно. HTML и CSS са два от най-лесните езици в програмирането, и са много податливи на итеративни подобрения. Освен ако не правиш наистина сериозен сайт е тотален overkill да планираш всичко предварително.

HTML не е език за програмиране.

Редактирано от Stoyannnov (преглед на промените)

преди 1 час, Stoyannnov написа:

HTML не е език за програмиране.

Педантично погледнато да, но разликата едва ли е от значение в случая :)

преди 12 часа, maxim4o написа:

Има и друг вариант - Wordpress. Предполагам, че ще й е доста по-полезен, защото е популярна платформата и няма нужда от програмиране и писане на тагове.

преди 14 часа, maxim4o написа:

HTML и CSS са два от най-лесните езици в програмирането

HTML e МАРКИРАЩ език, а

CSS

Цитат

е език за описание на стилове

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 10 часа, frozener написа:

Има и друг вариант - Wordpress. Предполагам, че ще й е доста по-полезен, защото е популярна платформата и няма нужда от програмиране и писане на тагове.

Може би ще й е по-полезен в смисъла че сайта ще стане по-бързо. Едва ли ще се научи на уеб програмиране само от WordPress, но от друга страна е казала че търси най-лесният начин, така че може би си прав.

преди 7 часа, Martin Yakimov написа:

HTML e МАРКИРАЩ език, а

CSS

Благодаря, това наистина променя смисъла на коментара ми.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.