Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със сигнала на рутер TP-Link TL-WR740N

Featured Replies

Здравейте! Имам проблем със сигнала на безжичната връзка на рутера. Закупих го преди около месец и половина нов. В началото нямаше никакъв проблем, освен че в едната стая на апартамента се губи сигнала. Опитах се да го сложа по средата на двете стаи но в едната винаги се губи сигнала. Апартамента е малък и не мога да си обясня защо така се получава. До вчера нямаше проблем някак си хващах интернет от лаптопа като съм на диванчето в проблемната стая, а сега дори и там не хващам. Излиза ми "Unable to connect" на телефона  и на лаптопа че неуспешно свързването.. А ми показва пълни чертички.. Понякога се свързва и дава жълто триъгълниче и като се доближа до него изчезва и пак имам интернет. Ресетвах рутера, рестартирах го и нищо не се промени.. В момента съм го донесла в стаят за  да мога да ползвам интернета.. Кажете ми какво мога да направя? Как така изведнъж станаха тези проблеми. Благодаря предварително.

• Отговори 78
  • Прегледи 9,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Върнете стоковите настройки и опитайте да го настроите отново, като промените само настройките, за които сте сигурни, че трябва да променяте, без излишни неща.

• Автор

Цяла нощ бе изключен и ефект нямаше. Ресетнах го втори път преди малко и сега ми излиза "само интернет достъп"  пълен сигнал и жълт триъгълник не мога дори в рутера да вляза... Изключвам/включвам пуска ме в рутера пак има жълт триъгълник тръгвам да правя настройките и почва да мисли мисли мисли и стои така не иска да ме пусне навътре...

Сега ще ви покажа няколко снимки какво се случва.. Аз съм на опти ком и имам регистрация, която трябва да въведа щом я въведа изписва Connecting.... и така стои нищо не се случва рутера си прави номерца с мен........... r1.thumb.jpg.8ec0dd1e62424786a2b6f0c7b36r2.thumb.jpg.4ae9bf2338e9bef5f47fc10c4fdr4.thumb.jpg.9e84724ecf6896e43a68aa18cec

Акаунтът може да е заседнал и за това да прави така. Изчакай малко и може и да се върже. Малко - от 1 до 24 часа. Зависи как е настроен Timeout-а на PPPOE-то на доставчика ти.
Можеш да опиташ с DD-WRT на рутера. Има стабилни версии. Но тогава се поражда въпрос с гаранцията.

• Автор
преди 10 минути, simtech написа:

Акаунтът може да е заседнал и за това да прави така. Изчакай малко и може и да се върже. Малко - от 1 до 24 часа. Зависи как е настроен Timeout-а на PPPOE-то на доставчика ти.
Можеш да опиташ с DD-WRT на рутера. Има стабилни версии. Но тогава се поражда въпрос с гаранцията.

Клонирах мака на рутера и на компютъра, слагам кабела имам интернет, включвам рутера и стои на "Connecting" рестартирам, ресетвам и пак същото.. А мака, който е активен при тях е настоящия. Колкото до рутера не знам да има гаранция, купих го за 40лв от един магазин при нас. Какво е DD-WRT?

Акаунтът може да е заседнал или да се наложи нулиране на MAC. Понякога ги хваща системата на доставчика тия шмекерии. Защото освен MAC мрежовата ти карта broadcast-ва и друга информация. А щом не знаеш DD-WRT какво е, по-добре отивай с касовата бележка в магазина. С касова  бележка и кутията на рутера трябва да имаш гаранция.
п.п DD-WRT е софтуер за рутери, който не се прави от TPLink, а от трета страна. Има разширени възможности.

Ами все пак не всеки е длъжен да знае всичко и всеки по елементарен начин може да отида на сервиз, но щом пише тук, евентуално не иска съвети да го направи, нали? Може пък да иска нещо ново, различно от пътя от дома до сервиза.

Провери коя версия е рутера и дали няма по-нов firmware. Ако е версия 4 - "(2)Fixed a bug that PPPOE can't dial up successfully in some special situations." може да се оправи след обновяване.

• Автор
преди 1 час, oavramov написа:

Провери коя версия е рутера и дали няма по-нов firmware. Ако е версия 4 - "(2)Fixed a bug that PPPOE can't dial up successfully in some special situations." може да се оправи след обновяване.

Eто снимките от опита ми да ъпдейтна firmware-а, от линка, който сте ми дали изтеглих последния ъпдейт, но уви... В момента проблема е, че интернета не тръгва през рутера а през кабела - да. Изписва само Connecting и до там.... Между другото под рутера пише Ver: 5.1 
r5.thumb.jpg.637e74322b5453a08c94c543a94r6.thumb.jpg.a35df0f288292c05741b81d5cc8

Редактирано от Кръстина Караджова (преглед на промените)

Здравейте, аз съм с v4 на маршрутизатора. От повече от седмица съм с бета версия от 7 март, и нямам оплаквания за сега. По-горе не се е получило защото вашата ревизия е v5, а линка е за v4. Ето линк към бета версията която ползвам аз, но за вашата ревизия - цък. Сваляте factory to ddwrt.bin файла и го наливате. Ако имате неясноти, ще помагам.

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

преди 26 минути, Кръстина Караджова написа:

Между другото под рутера пише Ver: 5.1 

За тази версия оригиналния firmware е тук

• Автор

Преди малко инсталирах ъпдейта който techmaniac ми даде, но изчезна wi-fi - то или по-скоро излезе някакво dd-wrt към което не мога да се свържа, уж се връзвам излиза жълт триъгълник и не мога да вляза в настройките... Ръчнах един кабел от рутера към лаптопа и сега имам интернет но отново нямам достъп до рутера....

r7.jpg

• Автор
Току що, ExaFlop написа:

А как да вляза в рутера? Сега не ме допуска по никакъв начин, освен с ресет? 

преди 2 минути, Кръстина Караджова написа:

А как да вляза в рутера? Сега не ме допуска по никакъв начин, освен с ресет? 

192.168.1.1

Дефолт име и парола - admin - admin. След това ще ви поиска да си въведете ваши си име и парола (нови). 

И по-добре си останете с DD-WRT, с фабричния фирм няма да се подобри работата на маршрутизаотра. Относно WLAN мрежата проверете във Wireless секцията на уеб интерфейса какви са настройките.

• Автор
преди 6 минути, techmaniac написа:

192.168.1.1

Дефолт име и парола - admin - admin. След това ще ви поиска да си въведете ваши си име и парола (нови). 

И по-добре си останете с DD-WRT, с фабричния фирм няма да се подобри работата на маршрутизаотра. Относно WLAN мрежата проверете във Wireless секцията на уеб интерфейса какви са настройките.

Не виждам къде мога да си оправя настройките относно акаунта и паролата на оптиком?

преди 2 минути, Кръстина Караджова написа:

Не виждам къде мога да си оправя настройките относно акаунта и паролата на оптиком?

Тук се правят всички настройки:

преди 10 минути, techmaniac написа:

192.168.1.1

Под дифолт име и парола съм имал предвид тези на уеб интерфейса (192.168.1.1), т.е. за достъпа до него.

• Автор

Ох, направо откачам вече... Значи намерих настройките вкарах си данните, запаметих го и нямам интернет нито на кабела нито на wi-fi то сега.. Трябва някак си да клонирам маковете, този на рутера да е същия като на компютъра, защото в оптиком е записан мака на компютъра...  Направо вече се пощурих.r8.thumb.jpg.dc4188a6e90fd659bc16a3cbf2c

r9.thumb.jpg.6d166301c6a2b81d2b4083cdd27

Почти си го направила:

1. "Get Current PC...
2. "Save"
3. рестартиране на рутера

• Автор
преди 44 минути, oavramov написа:

Почти си го направила:

1. "Get Current PC...
2. "Save"
3. рестартиране на рутера

Сега им звъннах, запаметиха мак адреса, и сега имам интернет през рутера, НО относно максимален сигнал и устойчивост на Wi-Fi - то можете ли да кажете какви настройки да въведа? r10.thumb.jpg.a042cc5f9fad682951c30dcd20r11.thumb.jpg.576934cc32872fbb465965a5ae

• Автор

И интернета се губи нещо  ох не знам какво се случва, някой може ли да каже дали всички настройки са ОК?

Ако имате телефон/таблет с андроид проверете кои канали са по-свободни с приложението Wifi Analyzer и настройте рутера на някой от тях. Има подобно приложение и за winows, но в момента ми се губи името.

• Автор
преди 5 минути, oavramov написа:

Ако имате телефон/таблет с андроид проверете кои канали са по-свободни с приложението Wifi Analyzer и настройте рутера на някой от тях. Има подобно приложение и за winows, но в момента ми се губи името.

iPhone?

Network analyzer Lite / Analyzer - Network analyzer tools scaner

Току що, Кръстина Караджова написа:

iPhone?

Може и https://itunes.apple.com/gb/app/wifi-radar/id455228218?mt=8

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.