Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със сигнала на рутер TP-Link TL-WR740N

Featured Replies

Ако нещо отново не се получава,бих ви посъветвал да изгледате това видео и да изпълните всичко от самото начало,както е показано.Успех!!!

• Отговори 78
  • Прегледи 9,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Три страници за един евтин рутер(вероятно дефектен) свързан с гаражен доставчик на интернет(възможно е при него да е проблема).

преди 18 минути, oavramov написа:

Три страници за един евтин рутер(вероятно дефектен)...

Абе евтин ама ми служи вярно вече над 4-5 години. Особено пък с DD-WRT да не говорим, прави си ъптайм със седмици без рестарт, естествено ако енергото не реши да прави профилактики... Разликата е, че моята версия е v4, а коментираната в темата е v5. Дали този на авторката е дефектен вече е друг въпрос. 

ПС: Към @jhoro

Колега нито аз, нито пък вие знаем дали авторката е направила правилните настройки, но е факт че на снимките от първа страница не забелязвам на WAN да има назначено IP (горе вдясно), а би трябвало да има. Дори и Pppoe да е връзката, пак трябва да има IP адрес назначен на WAN.

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

преди 5 часа, oavramov написа:

Три страници за един евтин рутер(вероятно дефектен) свързан с гаражен доставчик на интернет(възможно е при него да е проблема).

Добре де, като не знаете нищо и няма с какво да помогнете, защо изобщо пишете? Не сте длъжни да отговаряте на всяка една тема, публикувана в този форум. Дали рутера е "евтин" или "скъп" няма никакво значение. Интересно ми е защо автора на темата, не пробва да свърже LAN кабела от доставчика към компютъра? Разбира се, може да се настрои въпросната връзка с акаунт и парола и няма да има никакъв проблем при настройките. Да провери дали тогава интернет връзката прекъсва, за да сме сигурни къде точно е проблема. Също така дали оператора е "гаражен" или някакъв друг подобен тип, измислен от умотворенията на някой друг подобен потребител, също не е ключово. Да не забравяме, че темата може да е полезна на много други потребители с подобен проблем. Ама те някои хора, да си почешат пръстите от клавиатурата... Дайте да изпратим всеки с проблем, да си купи ново, подобно, обаче да не е "евтино".

Редактирано от Blue Ray (преглед на промените)

• Автор
преди 2 часа, Blue Ray написа:

Добре де, като не знаете нищо и няма с какво да помогнете, защо изобщо пишете? Не сте длъжни да отговаряте на всяка една тема, публикувана в този форум. Дали рутера е "евтин" или "скъп" няма никакво значение. Интересно ми е защо автора на темата, не пробва да свърже LAN кабела от доставчика към компютъра? Разбира се, може да се настрои въпросната връзка с акаунт и парола и няма да има никакъв проблем при настройките. Да провери дали тогава интернет връзката прекъсва, за да сме сигурни къде точно е проблема. Също така дали оператора е "гаражен" или някакъв друг подобен тип, измислен от умотворенията на някой друг подобен потребител, също не е ключово. Да не забравяме, че темата може да е полезна на много други потребители с подобен проблем. Ама те някои хора, да си почешат пръстите от клавиатурата... Дайте да изпратим всеки с проблем, да си купи ново, подобно, обаче да не е "евтино".

Опитвала съм със кабела и имах интернет, НО трябва всеки път като сменям от кабел към рутер да звъня на интернет доставчика да ми променят MAC-а,  уж го дублирах но уви нещо не е станало както трябва. Когато ми прекараха интернета те ми направиха на лаптопа регистрация Optic-com  тоест направиха ми иконка и като цъкна свържи се ми изписва някакви грешки откакто вчера потвърдих мак адреса да е този на рутера... Много ще бъда благодарна ако някой компетентен се съгласи да влезе в компютъра ми със team viewer и да настрои всички както трябва, защото признавам си не разбирам и ще оплескам нещата.. Благодаря предварително.

Извинявам се, обаче смятам че е добре да попитам.

преди 8 часа, techmaniac написа:

ПС: Към @jhoro Колега нито аз, нито пък вие знаем дали авторката е направила правилните настройки, но е факт че на снимките от първа страница не забелязвам на WAN да има назначено IP (горе вдясно), а би трябвало да има. Дори и Pppoe да е връзката, пак трябва да има IP адрес назначен на WAN.

Говоря за момента преди смяната на фърмуея.
Хайди покажи ми (може и аз да не съм в час) - на тия снимки на коя позиция да го ръгне това IP ???

на 21.03.2016 г. at 17:32, Кръстина Караджова написа:

r1.jpgr2.jpgr4.jpg

Ако визираш опцията - "Secondary Connection", тя в случая е Disable (изключена) !

• Автор

Сега ту имам интернет, ту нямам :D  Излиза понякога жълтото триъгълниче и след минутка- две идва интернета (понякога и повече)  Сега включих кабел от рутера към лаптопа и изключих wireless-а на лаптопа, да видим дали пак ще прекъсне. 

преди 8 часа, techmaniac написа:

не забелязвам на WAN да има назначено IP (горе вдясно), а би трябвало да има. Дори и Pppoe да е връзката, пак трябва да има IP адрес назначен на WAN.

Това въобще не е задължително, дори е нежелателно - доставчикът раздава IP адреси. Ако клентът е с динамичен IP адрес по договор и впише статичен WAN адрес, има голяма вероятност в някой момент да възниква конфликт с адресите в мрежата на доставчика. Може просто тоя адрес да е вече раздаден на друго устройство.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

От близо 3 часа вече имам интернет без да прекъсне и за секунда (с кабел от рутера към лаптопа) явно проблема е в wi-fi то или в wireless на лаптопа. Някакви идеи как да разберем и тестваме>?

преди 1 час, Кръстина Караджова написа:

От близо 3 часа вече имам интернет без да прекъсне и за секунда (с кабел от рутера към лаптопа) явно проблема е в wi-fi то или в wireless на лаптопа. Някакви идеи как да разберем и тестваме>?

Ако проблема е в безжичната връзка - може да е в модула на рутера, в адаптера на лаптопа, а е възможна и несъвместимост.

Ако мобилния телефон се свързва без проблеми - значи рутера работи добре. Ако лаптопа са свързва към други мрежи без проблеми - значи и при него е Ок.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

• Автор
Току що, jhoro написа:

Ако проблема е в безжичната връзка - може да в модула на рутера, в адаптера на лаптопа, а е възможна и несъвместимост.

Ами до преди 3 дни нямаше никакъв проблем от близо месец- два съм с рутера.. Кажете как и какво да тествам за да установим къде е проблема?

преди 4 минути, Кръстина Караджова написа:

Ами до преди 3 дни нямаше никакъв проблем от близо месец- два съм с рутера.. Кажете как и какво да тествам за да установим къде е проблема?

Можеш ли да снимаш Wireless настройките ?

• Автор
на 22.03.2016 г. at 22:37, jhoro написа:

Можеш ли да снимаш Wireless настройките ?

Съжалявам че имаше такава дълга пауза, но просто не бях сядала на компютъра бях все на работа и лекции. Страх ме е да ползвам Wireless-а стоя като наказана до стената с кабелчето за да мога да ползвам интернет. Ако може да кажете и как да настроя порт 80, на предната версия на рутера си го бях настроила.  Но сега не разбирам. 

22.jpg

Редактирано от Кръстина Караджова (преглед на промените)

• Автор
Току що, Blue Ray написа:

Тоест да се насочи порт 80 към устройство от мрежата или?

Имам едно сайтче такова и го пускам през xampp, a xampp изисква отворен порт 80 как да го отворя?

Разгледай тук . Описано е добре. Може и да се обясни с 2-3 снимки, но нека да е по-подробно!

• Автор
преди 20 минути, Blue Ray написа:

Разгледай тук . Описано е добре. Може и да се обясни с 2-3 снимки, но нека да е по-подробно!

Благодаря, стана! Сега остана да видим защо ми прекъсва интернета когато ползвам WiFi

Нека накратко да обобщим всичко описано до тук. Възможни причини са:

1. Хардуерен проблем с рутера. Изключваме софтуерен такъв, защото сменихте фърмуера с напълно различен. Може проблема е в самия Wi-Fi модул.

2. Софтуерен проблем с лаптопа. Опитайте под live CD на Linux да тествате Wi-Fi връзката и дали ще прекъсва. Свалете например Ubuntu 14.04 LTS (не е задължително да бъде тази версия, но не препоръчвам много по-новите). Изтеглете програмата Rufus и използвайте някакъв USB носител, който да направите буутващ и да стартирате Live дистрибуцията от нея. В повечето случаи софтуер за Wi-Fi модула има. Вижте дали с него ще прекъсва интернет връзката.

3. Хардуерен проблем с лаптопа, по-точно неговия Wi-Fi модул. На първо време опитайте инструкциите от стъпка 2. Ако и на Ubuntu има проблем, тогава потърсете от някъде резервен рутер, или отидете при някой познат, който притежава Wi-Fi мрежа и тествайте дали ще имате интернет връзка. Или по стъпка 3, ако познавате някой, който може да Ви услужи с външен Wi-Fi адаптер да пробвате с него, като инсталирате съответните драйвери. Необходимо е първо да опитате стъпка 2, а след това по възможност 1 или 3. Ако направите едното и откриете проблема, другото автоматично ще бъде изключено и обратното. 

П.П. За USB носител може да използвате почти всеки телефон с USB и ако имате SD карта на него. Може да "монтирате" паметта и да я използвате. 

П.П.2 За друга Wi-Fi мрежа, ако имате мобилно устройство с Android или друго с Wi-Fi модул, с функция за използване на модула като хотспот (създаване на Wi-Fi мрежа от него) може да го използвате, за да създадете Wi-Fi мрежа и да тествате с нея. Също и обратното, може да тествате с някое мобилно устройство с Wi-Fi. 

• Автор
преди 22 часа, Blue Ray написа:

Нека накратко да обобщим всичко описано до тук. Възможни причини са:

1. Хардуерен проблем с рутера. Изключваме софтуерен такъв, защото сменихте фърмуера с напълно различен. Може проблема е в самия Wi-Fi модул.

2. Софтуерен проблем с лаптопа. Опитайте под live CD на Linux да тествате Wi-Fi връзката и дали ще прекъсва. Свалете например Ubuntu 14.04 LTS (не е задължително да бъде тази версия, но не препоръчвам много по-новите). Изтеглете програмата Rufus и използвайте някакъв USB носител, който да направите буутващ и да стартирате Live дистрибуцията от нея. В повечето случаи софтуер за Wi-Fi модула има. Вижте дали с него ще прекъсва интернет връзката.

3. Хардуерен проблем с лаптопа, по-точно неговия Wi-Fi модул. На първо време опитайте инструкциите от стъпка 2. Ако и на Ubuntu има проблем, тогава потърсете от някъде резервен рутер, или отидете при някой познат, който притежава Wi-Fi мрежа и тествайте дали ще имате интернет връзка. Или по стъпка 3, ако познавате някой, който може да Ви услужи с външен Wi-Fi адаптер да пробвате с него, като инсталирате съответните драйвери. Необходимо е първо да опитате стъпка 2, а след това по възможност 1 или 3. Ако направите едното и откриете проблема, другото автоматично ще бъде изключено и обратното. 

П.П. За USB носител може да използвате почти всеки телефон с USB и ако имате SD карта на него. Може да "монтирате" паметта и да я използвате. 

П.П.2 За друга Wi-Fi мрежа, ако имате мобилно устройство с Android или друго с Wi-Fi модул, с функция за използване на модула като хотспот (създаване на Wi-Fi мрежа от него) може да го използвате, за да създадете Wi-Fi мрежа и да тествате с нея. Също и обратното, може да тествате с някое мобилно устройство с Wi-Fi. 

А понеже малко ми е сложно с тези Ubuntu Linus и Live CD-та и нямам на разположение карта с памет или флашка или диск (а само айфон а той няма място за карта с памет)  може ли примерно с wireless adaptor т.е  имак флашка с която да хващам wifi

преди 1 минута, Кръстина Караджова написа:

А понеже малко ми е сложно с тези Ubuntu Linus и Live CD-та и нямам на разположение карта с памет или флашка или диск (а само айфон а той няма място за карта с памет)  може ли примерно с wireless adaptor т.е  имак флашка с която да хващам wifi

Аз по-рано написах много по-опростена проверка

на 22.03.2016 г. at 20:31, jhoro написа:

Ако мобилния телефон се свързва без проблеми - значи рутера работи добре. Ако лаптопа са свързва към други мрежи без проблеми - значи и при него е Ок.

на айфона интернета прекъсва ли ? (когато е свързан в мрежата на този рутер) ?

• Автор
преди 9 часа, jhoro написа:

Аз по-рано написах много по-опростена проверка

на айфона интернета прекъсва ли ? (когато е свързан в мрежата на този рутер) ?

Като впиша паролата уж я приема и след 1 секунда пак ми изписва да въведа парола.. Не мога да се кънектна.. Или ако се свържа интернета пак го няма.

преди 7 минути, Кръстина Караджова написа:

Като впиша паролата уж я приема и след 1 секунда пак ми изписва да въведа парола.. Не мога да се кънектна.. Или ако се свържа интернета пак го няма.

Това на кое устройство ?

Дали паролата е правилна? Имайте предвид, че ако гледате паролата, отпечатана на стикера, на долната част на рутера, вече не е тази.

преди 6 часа, Blue Ray написа:

Дали паролата е правилна? Имайте предвид, че ако гледате паролата, отпечатана на стикера, на долната част на рутера, вече не е тази.

Ти пък - те фърмуер смениха, ти чакаш паролата да си е фабричната.

Само не разбрах, преди префлашването - някой сети ли се да направи бекъп на оригиналния фърмуер ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.