Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защита на личната информация

Featured Replies

Добър ден имам нужда от съвет за това как да запазя личната си информация защитена  от  проследяване и посегателство . Историята ми и е малко срамна и сигурно ще си кажете че съм неморален , но честно казано се съмнявам някой да е 100 % безгрешенв този живот . Става дума за това че имам любовница от половин година и се крия от жена ми , лошото е че имам опасения че жена ми май вече се досеща за това и мисля че е наела от тези частните детективи които се занимават с доказване на изневярата.  От две три седмици телефона ми има странни шумове и смущения по време на разговор , освен това непрекъснато като ходя на работа по път на там имам чувството че има някой който ме следи  даже мисля че са двама един дебел и един по млад висок рус , ходят след мен на разстояние и като се обърна рязко отбиват в друга посока  и така вече няколко пъти. Освен това имам съмнения че ми следят ел пощата и пощенската кутия в службата , въобще пълен контрол. Няма кой друг да е поръчал това освен жена ми защото на никои не дължа пари или нещо друго имам обикновена работа и съм напълно обикновен човек. Но се усетих че тя го прави това нещо след като няколко пъти ми подхвърля  за това дали не съм влюбен или нещо такова . Явно ме е усетила и е наела тия двамата да ме хванат на калъп с любовницата ми , за да може да ме напусне и да ми иска развод и в съда и да ми вземе гарсониерата . Аз тая връзка с моето ново гадже не искам да я прекъсвам , и за това поне още няколко месеца трябва да я пазя в тайна . 

За това искам да попитам как да защитя личната си информация , за телефона се сетих понеже е смартфон и има гпс и камера може лесно да ме следи през него и за това когато ходя на срещи при мацката ползвам друг номер и стар апарат модел 2003 г  . Фейсбука почти вече не го ползвам , а тия двамата дето гледат да ме изловят  вече съм непрекъснато нащрек и внимавам . Остава обаче само ел . пощата през нея се налага да комуникираме с любовницата ми и от там се опасявам че може да ме проследят . Разбира се сменил съм няколко акаунта на АБВ или ГМАЛ , но въпреки това ако съдържанието на пощата попадне в ръцете на жена ми . Ще трябва да спя на палатка пред блока до края на дните си :no-no:  , защото имаме доста интимна комуникация с любовницата  ми . Има и още една гадна и значителна подробност  , тази с която и изневерявам е позната на жена ми даже май бяха приятелки на времето аз така и се запознах с нея.   И се опасявам че ако жената стигне до информация за ИП -то  на гаджето ми  посредством имейл комуникацията ни бързо ще се сети коя е защото тя и знае адреса където живее. Иначе по друг начин не мисля че може да ни разкрият защото когато ходим да консумираме връзката си  ( тъй де )  ползвам или апартамента на мой добър приятел който през деня е празен или пък ходим на хотел. Даже за по- голяма сигурност купих друг телефон на гаджето с друга карта за да не ни подслушват.   Обаче нищо не мога да направя за имейла  как да направя така че и моята поща и нейната да остане неоткриваема. Т.е ако някой реши да проследи местоположението ни докато си чатим да не може да го направи .

Четох из интернет  че има някакви методи за криптиране на връзката , но тъй като не съм голям компютърен специалист моля за обяснение на по- обикновен език . благодаря. 

Сам си правиш проблемите. Няма как да не прекъснеш подобна връзка, ако искаш да бъдеш с жена си. Ако не, казваш и ,и се развеждате.

Внимавай с тези следенета, че може да те хване и параноята. За 6 месеца винаги могат да те хванат. Достатъчно е да се разпитат съседките клюкарки и си очернен за 2 минути.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 1 час, G. Folten написа:

Добър ден имам нужда от съвет за това как да запазя личната си информация защитена  от  проследяване и посегателство . Историята ми и е малко срамна и сигурно ще си кажете че съм неморален , но честно казано се съмнявам някой да е 100 % безгрешенв този живот . Става дума за това че имам любовница от половин година и се крия от жена ми , лошото е че имам опасения че жена ми май вече се досеща за това и мисля че е наела от тези частните детективи които се занимават с доказване на изневярата.  От две три седмици телефона ми има странни шумове и смущения по време на разговор , освен това непрекъснато като ходя на работа по път на там имам чувството че има някой който ме следи  даже мисля че са двама един дебел и един по млад висок рус , ходят след мен на разстояние и като се обърна рязко отбиват в друга посока  и така вече няколко пъти. Освен това имам съмнения че ми следят ел пощата и пощенската кутия в службата , въобще пълен контрол. Няма кой друг да е поръчал това освен жена ми защото на никои не дължа пари или нещо друго имам обикновена работа и съм напълно обикновен човек. Но се усетих че тя го прави това нещо след като няколко пъти ми подхвърля  за това дали не съм влюбен или нещо такова . Явно ме е усетила и е наела тия двамата да ме хванат на калъп с любовницата ми , за да може да ме напусне и да ми иска развод и в съда и да ми вземе гарсониерата . Аз тая връзка с моето ново гадже не искам да я прекъсвам , и за това поне още няколко месеца трябва да я пазя в тайна . 

За това искам да попитам как да защитя личната си информация , за телефона се сетих понеже е смартфон и има гпс и камера може лесно да ме следи през него и за това когато ходя на срещи при мацката ползвам друг номер и стар апарат модел 2003 г  . Фейсбука почти вече не го ползвам , а тия двамата дето гледат да ме изловят  вече съм непрекъснато нащрек и внимавам . Остава обаче само ел . пощата през нея се налага да комуникираме с любовницата ми и от там се опасявам че може да ме проследят . Разбира се сменил съм няколко акаунта на АБВ или ГМАЛ , но въпреки това ако съдържанието на пощата попадне в ръцете на жена ми . Ще трябва да спя на палатка пред блока до края на дните си :no-no:  , защото имаме доста интимна комуникация с любовницата  ми . Има и още една гадна и значителна подробност  , тази с която и изневерявам е позната на жена ми даже май бяха приятелки на времето аз така и се запознах с нея.   И се опасявам че ако жената стигне до информация за ИП -то  на гаджето ми  посредством имейл комуникацията ни бързо ще се сети коя е защото тя и знае адреса където живее. Иначе по друг начин не мисля че може да ни разкрият защото когато ходим да консумираме връзката си  ( тъй де )  ползвам или апартамента на мой добър приятел който през деня е празен или пък ходим на хотел. Даже за по- голяма сигурност купих друг телефон на гаджето с друга карта за да не ни подслушват.   Обаче нищо не мога да направя за имейла  как да направя така че и моята поща и нейната да остане неоткриваема. Т.е ако някой реши да проследи местоположението ни докато си чатим да не може да го направи .

Четох из интернет  че има някакви методи за криптиране на връзката , но тъй като не съм голям компютърен специалист моля за обяснение на по- обикновен език . благодаря. 

Че ти с това твое излияние пред цял форум и без шпиони си разкрит от жена си бе мой човек. Бива ли да си толкова наивен и да пишеш дето най не трябва. Следващата стъпка на жена ти е да направи едно стандартно копие и да го приложи към съдебният иск и наистина отиваш...на палатка. Добре е само това, че ще се чукате през топлите дни на годината. Аз винаги съм казвал и сега отново ще го потвърдя. Много глупави хора се навъдиха покрай този интернет и същевременно, много умни жени.Никой до сега ли не ти е казвал, че след жена и мъжко магаре, никога не се бяга? Или искаш да пробваш народната поговорка, дали е вярна?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Направо, си стягай багажа. Щом жена ти подозира, всичко е въпрос на време. И рано или късно, ще ти бие шута. А ако имате деца, ще го отнесеш тотално.

• Автор

За темата тук няма как да разбере щото пиша от службата и от компа на мой приятел , а още повече жената е на някакъв семинар в провинцията до петък и за това ми трябва бързо решение моля дайте отговор по същество а не ме пращайте на палатка и ли на брачен консултант  и моля по - бързо пишете че трябва по някое време да се прибирам у нас .  

Редактирано от G. Folten (преглед на промените)

Направи си една жива флашка, с някакъв Линукс, като идея Линукс Минт. Пъхаш в USB-то и рестартираш. Ще ти се зареди деректно ОС от тази флашка. Имаш си нет, имаш всичко. И не оставя следи в компютъра.

Ако изобщо ти следят трафика на компютъра, това ще е някаква локална програма, която е инсталирана от жена ти или някой друг. Не ползваш мейл, скайп и подобни. Направете си регистрация в някой сайт, дето има чат. И си пишете там. В настройките на всеки браузър, може да зададеш прокси сървър. И е достатъчно да напишеш в търсачката free proxy и ти излизат списъци, с много адреси. Така за конкретния сайт, като ползваш прокси, ще си потребител от Китай или където си искаш.

Някой доверен човек, да ви вземе по една предплатена карта. И ги ползвайте, да си пъшкате по телефона.

А най-лесно, просто се разведи.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

• Автор

Добре а линукс на  флашка става ли на лаптоп и чрез прокси сайт мога ли да влизам в АБВ или ГМАЙЛ и да пращам поща , щото съм пробвал през прокси сайт като този  https://hide.me/en/proxy или подобен , но дори да ми зареди пощата не мога да изпращам имейли през  такъв тип връзка . Това от настройките на браузара ли се регулира примерно за ИЕ 11   как да го направя че ако някой се опитва да проследи мен или гаджето от къде пишем писма наистина да го препраща към Китай ? 

И като му дойде времето верно ще се разведа с тая моята мумия  заприличала е на милиционерски фелдфебел с ченгеджийски номера 

Не прочете ли, какво написах? Няма да ползваш пощи. Има толкова много сайтове, дето може да си направите регистрация. И да си пишете. От самият компютър, няма да пишеш с любовницата. От твоята поща (Gmail, ABV) или която и да е, няма да пишеш с нея. Ползваш само тази флашка. Вкарваш я ;), рестартираш, и си готов.

Флашката става на всеки компютър, който има USB.

• Автор
преди 17 минути, ghostBG86 написа:

Не прочете ли, какво написах? Няма да ползваш пощи. Има толкова много сайтове, дето може да си направите регистрация. И да си пишете. От самият компютър, няма да пишеш с любовницата. От твоята поща (Gmail, ABV) или която и да е, няма да пишеш с нея. Ползваш само тази флашка. Вкарваш я ;), рестартираш, и си готов.

Флашката става на всеки компютър, който има USB.

Демек всичко което правя на компютъра свързано с любовницата го правя на ЛИНУКС  ОС през флашката така ли ?  

преди 11 минути, nikssi написа:

И каква връзка има защитата срещу зловреден софтуер с въпроса от интимен характер? Има си тема за празни приказки! Shift + Del ? !

Форума от много време, не е това което беше.

преди 2 минути, G. Folten написа:

Демек всичко което правя на компютъра свързано с любовницата го правя на ЛИНУКС  ОС през флашката така ли ?  

Да. И без пощи, скайпове, майпове и всякакви такива.

Току що, ghostBG86 написа:

Форума от много време, не е това което беше.

Ми докладвайте положението и взимайте мерки,че кой къде го засърби и пише дето му падне.

Току що, nikssi написа:

Ми докладвайте положението и взимайте мерки,че кой къде го засърби и пише дето му падне.

Няма ефект. Не си го слагай на сърце.

на 23.03.2016 г. at 15:05, G. Folten написа:

Остава обаче само ел . пощата през нея се налага да комуникираме с любовницата ми и от там се опасявам че може да ме проследят . Разбира се сменил съм няколко акаунта на АБВ или ГМАЛ , но въпреки това ако съдържанието на пощата попадне в ръцете на жена ми . Ще трябва да спя на палатка пред блока до края на дните си :no-no:  , защото имаме доста интимна комуникация с любовницата  ми .

За пощата - https://www.gpg4win.org/

Ако сте с Линукс, там алтернативите са много.

Thunderbird с интеграция на Kleopatra. Нещо такова. Давате й ключа си и така. Друг е въпросът какво ще обяснявате ако жена ви скива шифрования блок...

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.