Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос към конкретна конфигурация за приятел [1500лв]

Featured Replies

Направих конфигурация за един приятел до 1550 лв, но не съм сигурен за процесор и дъно. Ще се ползва за гейминг, няма да се овърклоква, няма стари части от комп. и монитора му мисля, че е 60 Hz. Хард дискът съм го избрал заради +32 МБ кеш памет и 3 год. гаранция в сравнение с този на Toshiba. Рам заради честота (1886). За кутия съм гледал други предложения от форума. Благодаря предварително.

I5-4460 /3.2G/6MB/BOX/LGA1150 
ASUS B85-PLUS /B85/LGA1150 
ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5 
Case DeepCool TESSERACT SW-RD Window USB 3.0 
XFX TS 430W 80Plus Bronze Power Supply P1-430S-XXB9 
G.SKILL 2x4 RipjawsX 1866M C9 F3-14900CL9D-8GBXL 
1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR 

Обща стойност - 1 551.56 лв. с ДДС

Току що, AGgolqm написа:

Направих конфигурация за един приятел до 1550 лв, но не съм сигурен за процесор и дъно. Ще се ползва за гейминг, няма да се овърклоква, няма стари части от комп. и монитора му мисля, че е 60 Hz. Хард дискът съм го избрал заради +32 МБ кеш памет и 3 год. гаранция в сравнение с този на Toshiba. Рам заради честота (1886). За кутия съм гледал други предложения от форума. Благодаря предварително.

I5-4460 /3.2G/6MB/BOX/LGA1150 
ASUS B85-PLUS /B85/LGA1150 
ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5 
Case DeepCool TESSERACT SW-RD Window USB 3.0 
G.SKILL 2x4 RipjawsX 1866M C9 F3-14900CL9D-8GBXL 

Обща стойност - 1 551.56 лв. с ДДС

Графиката е ОК. Дъното също. Процесора ще издъхне с тази карта. Кутията е боклук. Останалите компоненти стават. Само не разбрах какво общо има честотата на RAM-та с избора ти!

• Автор
Току що, XECUTIONER написа:

Графиката е ОК. Дъното също. Процесора ще издъхне с тази карта. Кутията е боклук. Останалите компоненти стават. Само не разбрах какво общо има честотата на RAM-та с избора ти!

Може би съм се объркал с рамта, но какво ще предложите относно процесор със същото видео?

• Автор
Току що, _Alex&Vanko_ написа:

И защо Хасуел а не Скайлейк?

Не знам дали ще вляза в бюджета с ддр4 и доп. охлаждане до колкото разбрах не идват с охладител. Моля да давате предложения към критиките :D

Току що, AGgolqm написа:

Може би съм се объркал с рамта, но какво ще предложите относно процесор със същото видео?

4790, но парите не стигат. 4690(6600 от новата платформа). Поне.

• Автор
преди 1 минута, _Alex&Vanko_ написа:

Аз мисля,че е правилно да се купува най-новото! Бюджета го позволява.

Може ли някаква примерна конфигурация?

Аз съм за по-силен процесор отколкото по силна видеокарта! Кико нали?;) Незнам игрите които играе приятеля ти но нищо чудно и 960 да е достатъчна!

• Автор
преди 5 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Аз съм за по-силен процесор отколкото по силна видеокарта! Кико нали?;) Незнам игрите които играе приятеля ти но нищо чудно и 960 да е достатъчна!

I5-6600/3.3/6M/BOX/LGA1151 
2X4G DDR4 2666 KINGSTON HYPEX 
MSI GTX 960 GAMING 2G 

Обща стойност - 1 215.13 лв. с ДДС

Предложение за кутия и дъно? И има ли смисъл да се вземе К версията и по-евтината 960, въпреки че няма да се клоква и какъв охладител да се вземе? 

Защо не 6500 напълно достатъчен? Дъното мисля е до 2133 без Z дъната.Незнам с XMP дали ще стане.И съм привърженик на G.Skill или Corsair памет.И бих взел 520 вата Сийсоник но не е модулно.Аз такива обичам.Незнам Xyper M Серията на фортрон.

Това също е хубава марка за захранване:

http://nikem-bg.net/computer-components/be-quiet-SYSTEM-POWER-7-500W-Silver-BN144/

За кутия Thermaltake или Zalman по-добре но провери размерите.

• Автор
преди 6 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Защо не 6500 напълно достатъчен? Дъното мисля е до 2133 без Z дъната.Незнам с XMP дали ще стане.И съм привърженик на G.Skill или Corsair памет.И бих взел 520 вата Сийсоник но не е модулно.Аз такива обичам.Незнам Xyper M Серията на фортрон.

Това също е хубава марка за захранване:

http://nikem-bg.net/computer-components/be-quiet-SYSTEM-POWER-7-500W-Silver-BN144/

За кутия Thermaltake или Zalman по-добре но провери размерите.

Мерси оправих си нещата и сложих 4 ГБ карта, само да попитам с каквъв чипсет да избера дъно?

• Автор

Не мога нещо да ги видя тез картинки.

Това е част от описанието ми, явно сайта не съществува но иначе количка

Защо не 6500? Напълно достатъчен. Дъното мисля е до 2133 без ''Z'' дъната. Не знам с ''XMP'' дали ще стане. И съм привърженик на ''G.Skill'' или ''Corsair'' памети. И бих взел 520 вата ''Сийсоник'', но не е модулно. Аз такива обичам. Не знам ''Xyper M'' серията на ''Фортрон''.

Това също е хубава марка за захранване - 

За кутия ''Thermaltake'' или ''Zalman'' по - добре, но провери размерите.

Как разбра?

Това какво общо има с темата?

И тук не стават ясни мотивите.

Ясно.

Защо?

Редактирано от XECUTIONER (преглед на промените)

• Автор
преди 2 минути, XECUTIONER написа:

Как разбра?

Това какво общо има с темата?

И тук не стават ясни мотивите.

Ясно.

Защо?

:D хора колкото съм изморен, толкова и ми е смешно. Моля ви дайте си предложенията туко що направих това. Някакви критики?

едит: ето с 6600

Редактирано от AGgolqm (преглед на промените)

Сигурно Corsair CX 430 W е по-добро от XFX 430W. I5 6500 няма да е достатъчен за тази карта ли?По-добре картата да се натоварва а от процесора да остава отколкото процесора на макс а картата недоизползвана.Ще спориме че тези две марки не са по-добре от Кингстъна ли? И на таз цена 2666 Хайпър майпър дръжки.Или им е по евтино производството?Естествено,че модулно е по-добре и това ли не е ясно?Нали ти каза,че кутията диип Куул е боклук.Да Термалтейк е по-добра, с по убава ламарина!

• Автор
преди 5 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Сигурно Corsair CX 430 W е по-добро от XFX 430W. I5 6500 няма да е достатъчен за тази карта ли?По-добре картата да се натоварва а от процесора да остава отколкото процесора на макс а картата недоизползвана.Ще спориме че тези две марки не са по-добре от Кингстъна ли? И на таз цена 2666 Хайпър майпър дръжки.Или им е по евтино производството?Естествено,че модулно е по-добре и това ли не е ясно?Нали ти каза,че кутията диип Куул е боклук.Да Термалтейк е по-добра, с по убава ламарина!

Не спорете. По-полезно ще е, ако коментирате кое е грешно/правилно от новото, което избрах: 

CORSAIR DDR4 2133MHz 2x4GB CL13 LPX Black 1.20V 
be quiet SYSTEM POWER 7 500W Silver BN144 
CM HYPER 612 V2 
GB N960WF2OC-4GD 
FD CORE 2300 ATX MID TWR BLACK 
GB B150M-D3H DDR3 LGA1151 
I5-6600/3.3/6M/BOX/LGA1151 

Обща стойност - 1 540.73 лв. с ДДС

или 6500

CORSAIR DDR4 2133MHz 2x4GB CL13 LPX Black 1.20V 
be quiet SYSTEM POWER 7 500W Silver BN144 
CM HYPER 612 V2 
GB N960WF2OC-4GD 
FD CORE 2300 ATX MID TWR BLACK 
GB B150M-D3H DDR3 LGA1151 
i5-6500 3.2GHz 6MB LGA1151 BOX 

Обща стойност - 1 487.55 лв. с ДДС

• Автор

Запсивачката е лесна работа :D интересува ме дали охладителя, кутията и дъното са окей...

Цитат

Всички кабели на захранващият блок са отделно и ползвате само тези, от които имате нужда в момента. Така излишните кабели не пречат вътре в кутията и въздушният поток е много по-оптимизиран. Недостатъкът на тези захранвания е един единствен – по-скъпи са.

• Автор

Да разбирам, че останалото е добре така ли? и знам каква е разликата между модулно и обикновено захранване, ако остане малко бюджет ще го сменя.

• Автор

Процесора нали е бокс защо охладител? Може по-хубаво дъно.

чел съм, че не идват с охладител или това е само за К сериите? и за дъно питах няколко пъти. Пример за дъно може ли?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.