Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос към конкретна конфигурация за приятел [1500лв]

Featured Replies

Току що, AGgolqm написа:

Да разбирам, че останалото е добре така ли? и знам каква е разликата между модулно и обикновено захранване, ако остане малко бюджет ще го сменя.

Принципно не е добре. Ако бях на мястото на купувача щях да събирам на степени. Наблегнете на качествени дъно, кутия и захранване. Те се сменят на по-голям интервал и са гръбнака на една компютърна система.

Успех и лека вечер!

И аз наблягам на хубаво дъно пълноразмерно ма тук може ме изядат Хес!;)

Е аз не наблегнах ли на по-хубава кутия и захранване!

• Автор

Наистина за последен път го казвам. Дайте предложение.

преди 35 минути, _Alex&Vanko_ написа:

http://nikem-bg.net/computer-components/LG-GH24NSD1-DVD-RW-BLACK-RETAIL/

И една записвачка,че от USB инсталиране на Уиндоус е мъка.

Айде бе :)
Доста лесно е :)

• Автор

Хора, дайте някакво предложение бе :D

преди 21 минути, AGgolqm написа:

Наистина за последен път го казвам. Дайте предложение.

Аудио чиповете Realtek на Гигабайт за по-добри с 6 отвора отзад ли?

преди 2 минути, Игнатов написа:

Айде бе :)
Доста лесно е :)

Затова тука колко теми имаше?

• Автор
Току що, _Alex&Vanko_ написа:

Добре бе брат нали казах да дадеш преложение не да ми казваш кое дъно колко отвора имало... Аре моля те прочети тая тема изцяло, а не изборно.

Да има значение дали на две колонки ще си слуша твоя приятел или 5.1?

Не виждам H170 D3H на Гигабайт в Никем.

• Автор
преди 3 минути, nesa007 написа:

Дъното, видео картата и кутията не ми харесват мерси все пак за предложението.

Дори I5-6400 би бил по-добър от I5-4460 които се гледаше първоначално. След него идва I5-6402P и чак тогава е 6500 от което имаме 40 лв. разлика.

Та ако искаш да вземеш процесор на по-ниски честоти за да ги налееш в абсолютно безсмислено дъно както се опитват да те прецакат някой потребители имаш възможност.

Видеокартата е една и съща и над двойно по-добра от смотаната 960 която си избрал при това със DDR3 в предишните си. 

Дъното е една салфетка със интерфейси та дори 10 слота да има със DDR2 и да е E-ATX няма да е по-добро а по-зле.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор
Току що, Roujin Z написа:

Дори I5-6400 би бил по-добър от I5-4460 които се гледаше първоначално. След него идва I5-6402P и чак тогава е 6500 от което имаме 40 лв. разлика.

Та ако искаш да вземеш процесор на по-ниски честоти за да ги налееш пари в абсолютно безсмислено дъно както се опитват да те прецакат някой потребители имаш възможност.

Видеокартата е една и съща и над двойно по-добра от смотаната 960 която си избрал при това със DDR3 в предишните си. 

Вече напълно се обърках. Едни ми казват да се стремя към качествено дъно  и 6600, други обратното. Това избрах последно:

CORSAIR DDR4 2133MHz 2x4GB CL13 LPX Black 1.20V 
1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR 
GB N960WF2OC-4GD 
PSU SEASONIC SS-520GB BRONZE 
FD DEFINE S BLACK 
ASUS H170M-Plus LGA1151 
I5-6600/3.3/6M/BOX/LGA1151 

Обща стойност - 1 560.76 лв. с ДДС

, но както казах - объркан съм. Честно казано и чаках и ти да постнеш тука, за да чуя и твоето мнение. Има ли някакъв вариант на skylake+970, която не е на Палитра?

Няма качествени дъна има с повече фази за клок и разбира се повече опции. Не случайно чипсета формира голяма част от цената.

Ако Интел продължат да вгр. разни неща в процесора скоро наистина ще имаме буквално салфетки за по $10.

Да вземеш процесор на малко по-високи честоти за сметка на над двойно по-слаба карта е тотално малоумие!

Предложението на nesa007 е оптимално.

Палита и няма нищо освен че е с 2 г. гаранция та ако по-това ще се избира ето ти с 5 г. гаранция (с повече няма да намериш) и още по-евтина 970 - 

http://www.vario.bg/zotac-geforce-gtx-970-4gb-gddr5-2x-dvi-hdmi-displayport-zt-90101-10p

Азиса е по-скъп и с по-малка гаранция ама ако те радва - http://www.vario.bg/asus-strix-gtx970-dc2oc-4gd5

Ти си преценяваш колко да се набуташ но която и да е 970 ще е много по-добре от всяка 960.

• Автор
преди 1 минута, Roujin Z написа:

Няма качествени дъно има с повече фази за клок и разбира се повече опции. Не случайно чипсета формира голяма част от цената.

Ако Интел продължат да вгр. разни неща в процесора скоро наистина ще имаме буквално салфетки за по $10.

Да вземеш процесор на малко по-високи честоти за сметка на над двойно по-слаба карта е тотално малоумие!

Предложението на nesa007 е оптимално.

Има ли как да се направи като предложената от него конфигурация с неПалитова карта? 

i5-6500 3.2GHz 6MB LGA1151 BOX 
8G DDR4 2133 ADATA 
1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR 
PSU SEASONIC SSR-430ST /430W 
ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5 
ASUS H110M-C H110 DDR4 LGA1151 
FD CORE 2300 ATX MID TWR BLACK 

Обща стойност - 1 557.30 лв. с ДДС

преди 26 минути, Roujin Z написа:

Палита и няма нищо освен че е с 2 г. гаранция та ако по-това ще се избира ето ти с 5 г. гаранция (с повече няма да намериш) и още по-евтина 970 - 

http://www.vario.bg/zotac-geforce-gtx-970-4gb-gddr5-2x-dvi-hdmi-displayport-zt-90101-10p

Азиса е по-скъп и с по-малка гаранция ама ако те радва - http://www.vario.bg/asus-strix-gtx970-dc2oc-4gd5

Ти си преценяваш колко да се набуташ но която и да е 970 ще е много по-добре от всяка 960.

Ммм, не съм сигурен, че избирането на Асус/Зотак пред Палит е набутване. В този форум и в други чужди сайтове съм чел нехубави работи за Палит от към качество на изработка. Относно кутията Zalman, не е ли твърде отворена, тъй като аз имам Cooler Master N300 и доста прах събира, където и да я сложа.

Абсолютно никаква разлика няма коя карта ще вземеш от стандартните модели. Има купища тестове и като температури и като шум та както казах Палита е ОК.

Например Азиса по-никъв начин не е за предпочитане освен с едната си година повече гаранция за което си плащаш обаче 30 лв. отгоре.

Зотак именно това и е силата. Имаш 5 години демек 3 повече от Палита и 2 от всяка друга като в същото време е много по-евтина.

Разлики в охлаждането има при модели за над 100 лв. отгоре но си казал че няма да се клоква та е без каквото и да е значение.

• Автор
преди 14 минути, Roujin Z написа:

Абсолютно никаква разлика няма коя карта ще вземеш от стандартните модели. Има купища тестове и като температури и като шум та както казах Палита е ОК.

Например Азиса по-никъв начин не е за предпочитане освен с едната си година повече гаранция за което си плащаш обаче 30 лв. отгоре.

Зотак именно това и е силата. Имаш 5 години демек 3 повече от Палита и 2 от всяка друга като в същото време е много по-евтина.

Разлики в охлаждането има при модели за над 100 лв. отгоре но си казал че няма да се клоква та е без каквото и да е значение.

Мерси за отговора. Последен въпрос 430-ватово на сийсоник е достатъчно и има конектори за 970 нали?

преди 16 часа, _Alex&Vanko_ написа:

Затова тука колко теми имаше?

А аз темите не съм ги броял, но това са хора, които не знаят как да потърсят в гугъл. Който не може да си запише USB, вероятно няма да може и диск да запише :) Но това не е от значение за темата :)

Потърси i5 3570к втора ръка или i7 2600к съответно и дъно , а защо не fx 8320 или 8350 , gtx 970 иска минимум 500w ... за 2600к мога да кажа от личен опит , че по никакъв начин не спъва gtx 970 даже я превъзхожда ...

Редактирано от Азбяхискра (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.