Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация дилема

Featured Replies

Здравейте , време ми е да си сменя компютъра и намерих някой части изгодно.

Първо процесора:

Intel® Corе i7 6700k или Intel i7 5930к

Видеото :

evga gtx 970 sc acx 2.0 или sapphire r9 fury x

SSD: решил съм :  Samsung EVO 850 1TB

Моля да ми препоръчате,цената не е от значение.Очаквам мнения за дъно памет охлаждане кутия.Благодаря предварително :)

Щом цената не е от значение защо си пуснал темата? Между другото има и по-добри процесори както и по-добри видеокарти.

Конкретно за игри и I5 + 970 е достатъчно а за работа когато парите са без значение има I7-5960X.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

За да ми препоръчате нещо качествено и добро.Като не е от значение да гледам кое е по скъпо и да поръчвам така ли ?

Очаквам адекватни мнения,а за цената имах впредвид за горе изброените части.

преди 4 минути, Roujin Z написа:

Щом цената не е от значение защо си пуснал темата? Между другото има и по-добри процесори както и по-добри видеокарти.

Конкретно за игри и I5 + 970 е достатъчно а за работа когато парите са без значение има I7-5960X.

Специално тези процесори и тези видео карти мога да ги взема на значително по ниска цена от пазарната затова съм се спрял на тях 

Показаните части не са в една и съща категория така че щом парите не играят съответно втория процесор и втората карта са по-добрия избор.

За смисъла може да се спори,както и за рамковите условия като нужда от дъно,захранване,че дори и кутия съобразени с покупката, но това горе е отговора на въпроса зададен по този начин.

PS. Оп, не съм видял че си питал за останалите работи. Кажи най-добре откъде ще пазаруваш(държава) и поне леко ориентировачна цена,защото разликите са огромни между "върши работа" и "съответства на 5930 и Fury X". Просто би било малоумно да натъпчеш такъв хардуер в някой умрял мидитауър и да го забодеш на най-евтиното дъно само щото пасва (лично мнение).

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

• Автор

Добре, 2рия процесор 2рата карта , разгледах дъната и се спрях на ASROCK Z170 PRO4 LGA1151 

и да кажем за още 500 лв. кутия памет захранване охлаждане. За памет да препоръчате нещо ?

Редактирано от gled4er (преглед на промените)

Не пасват на това дъно. Трябва ти Х99 чипсет, но от тези в Никем аз не бих е наел да ти препоръчам нито едно. Тези които са долу горе ок като цена нямат USB 3.1 а и като цяло картинката е плачевна с избор и цени. А 500 лева са прекалено малко само едно захранване като 650 ватовия TS и една R5(нещо като смислен минимум) и си на 350 лева - по-добре се насочи към по слабите варианти 1 и си балансирай конфигурацията.

• Автор
преди 2 минути, Tommygun написа:

Не пасват на това дъно. Трябва ти Х99 чипсет, но от тези в Никем аз не бих е наел да ти препоръчам нито едно. Тези които са долу горе ок като цена нямат USB 3.1 а и като цяло картинката е плачевна с избор и цени. А 500 лева са прекалено малко само едно захранване като 650 ватовия TS и една R5(нещо като смислен минимум) и си на 350 лева - по-добре се насочи към по слабите варианти 1 и си балансирай конфигурацията.

Ок.Благодаря ти ! ;)

Защо не комбинираш процесор 1 с карта 2. По-евтино дъно можеш да сложиш по този начин. например това което беше посочил. А за 500лв можеш да събереш останалите части.

• Автор
преди 43 минути, NICHIRENSHU написа:

Защо не комбинираш процесор 1 с карта 2. По-евтино дъно можеш да сложиш по този начин. например това което беше посочил. А за 500лв можеш да събереш останалите части.

Процесор 1 карта 2 ССД съм избрал... Дъно препоръки ram мисля 2х8 ддр 4 , захранване ?

преди 20 часа, gled4er написа:

Добре, 2рия процесор 2рата карта , разгледах дъната и се спрях на ASROCK Z170 PRO4 LGA1151 

и да кажем за още 500 лв. кутия памет захранване охлаждане. За памет да препоръчате нещо ?

Дай да ти ъпна малко темата,че гледам че никой не пише.
Дъното което си си избрал не е лошо. Аз лично съм по-голям фен на GB а не на Asrock. Но всички казват че асрок и те вече са куче марка като асус и гигабит. Само наистина гледай да е завършва на 4 не на 3 т.е. про4 а не про3.
Паметта я гледай последна за колкото останат пари. Спокойно можеш да сложиш две от тези за по 60лв 8G-DDR4-2133-ADATA
остават ти 380 лв за захранване кутия и охлаждане.

• Автор

Последно се спрях на това дъно http://nikem-bg.net/computer-components/ASROCK-X99M-EXTREME4-LGA2011-V3/

и 2  от http://nikem-bg.net/computer-components/Kingston-8GB-2400MHz-DDR4-CL15-DIMM-HyperX-FURY-Black/

остана някой да ми препоръча захранване и охлаждане за около 400 лв. Кутията е лесна

• Автор
преди 48 минути, NICHIRENSHU написа:

Значи оставаш със втория процесор?

със I7 6700k ще съм и

GB N98TG1 GAMING-6GD /GTX980TI

преди 1 час, Roujin Z написа:

Мерси ;)

Моля. Обаче процесора не става за дъното. Щом ще взимаш 6700K гледай за платки на с. 1151 (с Z170 чипсет) а не 2011. 

ASROCK Z170 Pro4, Z170, DDR4 3866+(OC)/2133, DVI, HDMI, SATA Express, M.2 Socket, LGA1151 
 ASROCK Z170 Extreme4, DDR4 3200+(O.C)/2133, DVI, HDMI, DP, SATA III, M.2 Socket, SATA Express, USB 3.1, LGA1151 
 ASROCK Fatal1ty Z170 Gaming K6, Z170, DDR4 3600+(OC)/2133, DVI, HDMI, DP, SATA III, M.2 Socket, USB 3.1, LGA1151 

ASROCK Z170 OC Formula, Z170, DDR4 4500+(OC)/2133, HDMI, DP, SATA Express, M.2 Socket, USB 3.1, LGA1151 

Първата е оптимална като възможности-цена. Втората поддържа СЛИ (повече от една  видеокарта на Nvidia), USB 3.1 и е с по-добро аудио.

При третата имаш повече фази при четвъртата още повече.

Принципно при втората, третата и четвъртата има и допълнителен изход DisplayPort за вградената графика та плащаш и за безполезни неща просто няма как.

• Автор

Моля. Обаче процесора не става за дъното. Щом ще взимаш 6700K гледай за платки на с. 1151 (с Z170 чипсет) а не 2011. 

ASROCK Z170 Pro4, Z170, DDR4 3866+(OC)/2133, DVI, HDMI, SATA Express, M.2 Socket, LGA1151 
 ASROCK Z170 Extreme4, DDR4 3200+(O.C)/2133, DVI, HDMI, DP, SATA III, M.2 Socket, SATA Express, USB 3.1, LGA1151 
 ASROCK Fatal1ty Z170 Gaming K6, Z170, DDR4 3600+(OC)/2133, DVI, HDMI, DP, SATA III, M.2 Socket, USB 3.1, LGA1151 

ASROCK Z170 OC Formula, Z170, DDR4 4500+(OC)/2133, HDMI, DP, SATA Express, M.2 Socket, USB 3.1, LGA1151 

Първата е оптимална като възможности-цена. Втората поддържа СЛИ (повече от една  видеокарта на Nvidia), USB 3.1 и е с по-добро аудио.

Принципно при втората, третата и четвъртата има и допълнителен изход DisplayPort за вградената графика та плащаш и за безполезни неща просто няма как.

Ясно разбрах, а това че съм се спрял на ASROCK като марка...защото един приятел ме разубеждава то е ясно хора много мнения всякакви , но все пак като марка за дъно нещо по добро или за този процесор и видео ще ми върши работа едно от тези

Има платки с различни интерфейси и разлика във фазите а това в какъв цвят са оцветени и какво лого са им написали не е от значение.

Асус например не са изгодни та просто не трябва да се гледат. С GB едва ли също ще има разлика а с MSI не съм търсил сравнения.

Примерно ASUS Z170 PRO GAMING отговаря на ASROCK Z170 Extreme4 но е 50 лв. по-скъпа което е абсурд!

Или по-евтината ASUS Z170-A която пак е по-скъпа с 20 лв. но е и с резнат аудиочип та всъщност хем е по-зле хем е по-скъпа.

За това гледай Асрок и по-конкретно тия четирите и избирай "по-качествената" ако ти се дават повече пари.

пс. На приятелят ти му кажи че Асрок не се гледа при старите АМД платформи примерно.

Не че нямат добри варианти но в ниския клас GB и MSI например са за предпочитане и пред Асрок и пред Асус. 

При Skylake обаче за момента Asrock си остават с най-добрите предложения ако се търси нещо нормално.

Примерно GB имат дъно за над 1000 лв. дето май няма алтернатива но не знам на кой ще му потрябва подобно...

• Автор
преди 32 минути, Roujin Z написа:

Има платки с различни интерфейси и разлика във фазите а това в какъв цвят са оцветени и какво лого са им написали не е от значение.

Асус например не са изгодни та просто не трябва да се гледат. С GB едва ли също ще има разлика а с MSI не съм търсил сравнения.

Примерно ASUS Z170 PRO GAMING отговаря на ASROCK Z170 Extreme4 но е 50 лв. по-скъпа което е абсурд!

Или по-евтината ASUS Z170-A която пак е по-скъпа с 20 лв. но е и с резнат аудиочип та всъщност хем е по-зле хем е по-скъпа.

За това гледай Асрок и по-конкретно тия четирите и избирай "по-качествената" ако ти се дават повече пари.

пс. На приятелят ти му кажи че Асрок не се гледа при старите АМД платформи примерно.

Не че нямат добри варианти но в ниския клас GB и MSI например са за предпочитане и пред Асрок и пред Асус. 

При Skylake обаче за момента Asrock си остават с най-добрите предложения ако се търси нещо нормално.

Примерно GB имат дъно за над 1000 лв. дето май няма алтернатива но не знам на кой ще му потрябва подобно...

Избрани продукти:

Име на продукта Бр. Ед. цена Общо
ASROCK Fatal1ty Z170 GAMING K6+ LGA1151 1 388.82 лв. 388.82 лв.
I7-6700K /4G/8MB/BOX/LGA1151 1 730.74 лв. 730.74 лв.
Kingston 8GB 2400MHz DDR4 CL15 DIMM HyperX FURY Black 2 74.06 лв. 148.13 лв.
GB N98TG1 GAMING-6GD /GTX980TI 1 1 450.52 лв. 1 450.52 лв.
FD DEFINE R5 BLACKOUT EDN 1 196.42 лв. 196.42 лв.
Samsung SSD 950 PRO M2 PCIe 256GB 1 397.38 лв. 397.38 лв.
be quiet! DARK ROCK PRO 3 BK019 1 168.99 лв. 168.99 лв.
Corsair RM750x 750W GOLD CP-9020092-EU 1 240.42 лв. 240.42 лв.
SSD Samsung 850 EVO Series 500 GB 1 342.26 лв. 342.26 лв.
Междинна стойност: 4 063.69 лв. с ДДС, натрупани отстъпки: 65.14 лв.
Обща стойност: 3 998.55 лв. с ДДС

Ами..... нещо такова трябва да е

Бих проверил дали невероятния и единствен  Asrock поддържа чисто новото ти и наистина страхотно SSD с NVME интерфейс. На път съм и не мога да ровя от телефона но някой по форумите беше изревал наскоро. 

И най-евтиния го поддържа а той е избрал среден клас дъно. Виж това дали Самсуняците на M.2. имат ядове с бутването е друг въпрос.

http://www.asrock.com/mb/Intel/Fatal1ty%20Z170%20Gaming%20K6+/index.us.asp?cat=Download&os=BIOS

v. 1.60 - Add NVME Configuration.

v. 1.80 - Update NVMe configuration.

Това са обновявания от миналата година за избраната дънна платка.

Мдам погледнах, с версия 1.60 от 25.9.2015 са го добавили. Сори за офтопика а проблема е със старото 951. 

Тогава жива и здрава машинката и дано видим снимка в другата тема. 

• Автор
преди 6 минути, Tommygun написа:

Мдам погледнах, с версия 1.60 от 25.9.2015 са го добавили. Сори за офтопика а проблема е със старото 951. 

Тогава жива и здрава машинката и дано видим снимка в другата тема. 

Попринцип мога да сложа и това дъно:

както кажете

ASROCK Z170 OC FORMULA LGA1151

Няма смисъл да се увличаш чак толкова много освен ако няма да гониш рекорди в клока. 

А каквото и дъно да вземеш обновяването на биоса с последния е задължителна стъпка.

пс. Между другото нарочно ли си избрал по-скъпият с 40 лв. вариант на дъното? 

http://www.asrock.com/mb/Intel/Fatal1ty%20Z170%20Gaming%20K6+/index.us.asp

http://www.asrock.com/mb/Intel/Fatal1ty%20Z170%20Gaming%20K6/index.us.asp

Купуваш си предния панел за USB3.1 доколкото разбирам за тия 40 лв.?

• Автор

Няма смисъл да се увличаш чак толкова много освен ако няма да гониш рекорди в клока. 

А каквото и дъно да вземеш обновяването на биоса с последния е задължителна стъпка.

пс. Между другото нарочно ли си избрал по-скъпият с 40 лв. вариант на дъното? 

http://www.asrock.com/mb/Intel/Fatal1ty%20Z170%20Gaming%20K6+/index.us.asp

http://www.asrock.com/mb/Intel/Fatal1ty%20Z170%20Gaming%20K6/index.us.asp

Купуваш си предния панел за USB3.1 доколкото разбирам за тия 40 лв.?

Не, просто него видях , сега забелязох че го има и 40 лева по евтин ,а  разбирам и каква е разликата.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.