Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 спира интернета

Featured Replies

Здравейте! Започнах да играя една онлайн игра, но имам проблем. След произволно време след стартиране на играта интернет връзката ми спира и трябва да се реконекна към рутера за да имам отново интернет. Пусках стрес тест на лаптопа или други игри или програми нямам проблем. Забелязах в таск мениджъра следното натоварване веднага след спирането на нета(прикачената снимка). Моля помогнете!

q.jpg

Компютъра с кабел ли е свързан към рутера или безжично? Освен това в момента вероятно Windows 10 си тегли някой update.

• Автор

С рутер съм. Не тегли ъпдейт, защото при ръчна проверка не намира нови ъпдейти.. а, и да тегли ъпдейт, по каква логика прекъсва интернет връзката?

преди 15 часа, ixi написа:

С рутер съм. Не тегли ъпдейт, защото при ръчна проверка не намира нови ъпдейти.. а, и да тегли ъпдейт, по каква логика прекъсва интернет връзката?

С кабел ли си вързан или безжично към рутера.  Не знам какво прави в момента Windows 10, но харда ти е натоварен на 100%. 

Аз го имам същия проблем на моя служебен компютър, от време на време същите процеси както горнопоказаните товарят диска на 100%, обаче при мен нета не спира. Не съм запознат какво правят тези процеси, но е изключително дразнещо и значително увеличават времето за работа с дадена програма(приложение). Съмнява ме в някой от тези процеси, да не е скрит процеса за телеметрията(просто гадая в момента). При мен това се случва веднъж или два пъти в седмицата.

EDIT: Мисля, че попаднах на някъкво решение, ще пробвам да видим дали ще се получи. За справка

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Тези процеси където изкачат от нищото са доста дразнещи. Много се изнервих и възтанових Windows 7.. сега естествено го няма този проблем. 

преди 16 минути, ixi написа:

Тези процеси където изкачат от нищото са доста дразнещи. Много се изнервих и възтанових Windows 7.. сега естествено го няма този проблем. 

Мъдро решение.

Така е при Windows 10. Направен е за хибридни хардове или за SSD-та. Иначе ако си с обикновен хард диск, докато не минат тези процеси, компютъра ти е неизползваем. После Windows 10 е бърз, но наистина е изнервящо чакането. 

За първи път чувам, че се спира мрежата при уиндоус 10! А какви са тия хибридни хардове? И защо в Майкрософт не се споменава за тях като препоръчване на хардуер!?! А уиндоус 10 е бърз колкото костенурката при състезание с охльови :P

Редактирано от atridi (преглед на промените)

преди 22 минути, atridi написа:

За първи път чувам, че се спира мрежата при уиндоус 10! А какви са тия хибридни хардове? И защо в Майкрософт не се споменава за тях като препоръчване на хардуер!?! А уиндоус 10 е бърз колкото костенурката при състезание с охльови :P

Бърз е, бърз е, и тая тромава 7-ца дет ми е хвалите вече за нищо не става. Давам ти пример: Windows 7 Home Premium на лаптоп с core i3 2.10Ghz, 4GB RAM и твърт диск за лаптоп с 5200 оборота в минута, се стартира за 2:30 мин., докато Windows 10 на същия лаптоп се стартира за 1:35 мин. Да не говоим че 7-цата после докато зареди тромавите браузъри, човек може да пусне 2 пъти брада и да се обръсне 2 пъти. 

преди 49 минути, atridi написа:

Не казвам, че Windows 10 спира мрежата в момента. За Майкрософт няма да говоря. Политиката за налагане на безобразния им продукт е повече от долна и нагла. Факт е обаче, че Windows 8.1 както и Windows 10 работят много по-добре на хибридни хардове или на SSD-та. На по-стари компютри върви, но докато не минат така наречените updates и подобни на този процеси ( описани в тази тема) чакането е просто ужасно.

преди 22 минути, Пуканчо0 написа:

Бърз е, бърз е, и тая тромава 7-ца дет ми е хвалите вече за нищо не става. Давам ти пример: Windows 7 Home Premium на лаптоп с core i3 2.10Ghz, 4GB RAM и твърт диск за лаптоп с 5200 оборота в минута, се стартира за 2:30 мин., докато Windows 10 на същия лаптоп се стартира за 1:35 мин. Да не говоим че 7-цата после докато зареди тромавите браузъри, човек може да пусне 2 пъти брада и да се обръсне 2 пъти. 

Нещо тая седмица не е в ред аз с AMD-E-350 1.60Ghz 4GB RAM и същия диск стартира +Касперски щото и тои товари малко няма и за минута,Win 7 pro

Лаптоп

Една от причините за този проблем може да е управлението на pagefile.
C:\Windows\System32\SystemPropertiesAdvanced.exe->Performance->settings...->Advanced->Change
Задават се твърди стойности за него в зависимост от размера на RAM паметта.

watch?v=NkHjRKFUnNc

https://www.youtube.com/watch?v=NkHjRKFUnNc

от 1:33 нататък
Друга причина може да е SuperFetch - спира се и се забранява от services.msc.

Колеги, няма смисъл да спорите. Да оставим Windows 7 настрана. Да се опитаме да решим проблема на постващия ( ако може да се реши и ако това е проблем ). 

преди 22 часа, Емил Костов написа:

Компютъра с кабел ли е свързан към рутера или безжично? Освен това в момента вероятно Windows 10 си тегли някой update.

не видя ли че има WLAN :) Автоматично конфигуриране на WLAN пише.

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

преди 1 минута, acnekt написа:

не видя ли че има WLAN :)

Това, че е лаптоп нищо не означава. Може да работи през ЛАН мрежата или през Wi-Fi мрежата. Десктоп компютъра също. 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Това, че е лаптоп нищо не означава. 

Означава ,че е включен и WLAN , а за мен радио връзките са много уязвими Bacon и често се смесват и каналите.

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Току що, acnekt написа:

Означава ,че е включен и WLAN

Нищо такова не означава. Безжичната карта на лаптопа може да се изключи и да не работи. И го питам понеже през безжичната мрежа винаги има проблеми,

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Нищо такова не означава. Безжичната карта на лаптопа може да се изключи и да не работи. И го питам понеже през безжичната мрежа винаги има проблеми,

Да и ако е изключена ще се показва в Task Managera конфигурация на WLAN

Вероятно сървъра на тази онлайн игра като е претоварен ти забива машината .Щом само при нея се получава ,няма друго обяснение

Българина винаги иска да се набута и да опита нещо ново но не му идва на акъла да прочете да пита познати дали работи правилно това новото нещо . Поредния бъг в тоз боклук това windows 10 е едно недоразумениe и най-накрая да видя тема с проблем с нета честито проблемите те първа започват .

Редактирано от adersa (преглед на промените)

Тази ОС все още е в разработка ,няма финална версия.Трябва да имаш доста добри познания ,за да я настроиш да работи читаво.Майкрософт постъпиха доста хитро като я пуснаха недовършена и със бъгове,така потребителите вият като линейки по разни форуми,а Микромеките ги използват като опитни мишки .Самите потребители участват в разработването на ОС,индиректно разбира се :)

Хубаво си коментирате, но автора написа, че си е решил проблема с W7 и темата е изчерпана. Но уви, някои потребители държат да се излагат насила с всевъзможни хуморески:

преди 4 часа, дръндю написа:

когато играеш, не ползвай рутер, по простата причина, че все се намира някой серсемин, който атакува ...ъ-ъ-ъ... не за да ти навреди,
а за да ползва безплатно нет

преди 1 час, Иво Димов написа:

Тази ОС все още е в разработка ,няма финална версия.Трябва да имаш доста добри познания ,за да я настроиш да работи читаво.Майкрософт постъпиха доста хитро като я пуснаха недовършена и със бъгове,така потребителите вият като линейки по разни форуми,а Микромеките ги използват като опитни мишки .Самите потребители участват в разработването на ОС,индиректно разбира се :)

преди 5 часа, ExaFlop написа:

Една от причините за този проблем може да е управлението на pagefile.
C:\Windows\System32\SystemPropertiesAdvanced.exe->Performance->settings...->Advanced->Change
Задават се твърди стойности за него в зависимост от размера на RAM паметта.

watch?v=NkHjRKFUnNc

https://www.youtube.com/watch?v=NkHjRKFUnNc

от 1:33 нататък
Друга причина може да е SuperFetch - спира се и се забранява от services.msc.

Хора без работа............срамота ,трупат мнения и лайкове .Мръсници :min07:

Чиляко се включи в темата.........силно и аргументирано :) не му секвай напъна де .........получи некой запек завалийката :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.