Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте! Имам нужда от съвет за избор на фотоапарат. До неотдавна имах Sony Cyber-shot DSC-HX200V.  Често снимам събития и ситуации на закрито - т.е. при недобро осветление и бързо движещи се обекти (деца) и - както се досещате - апаратът не се справяше добре. За външни снимки, обаче, приближението ми вършеше добра работа. Бюджетът, с който разполагам, е около 800 - 900 лв. Първоначално си мислех за DSLR на старо, после се зачудих дали нещо от сорта на Sony A5000 Black Kit (16-50mm OSS + 55-210mm OSS) няма да е по-добре (заради размера на матрицата, въпреки че тялото е много мъничко на захват). Обмислях и варианта Sony Cyber-Shot DSC-HX400V (при който максимална светлосила f/2.8-6.3 ми се струва добре, но пък е  с малка матрица). Ще ми е много полезно да споделите мнения. Предварително благодаря!

Сони не е най добрата марка,за фотоапарати.Един път си забелязал,че не се спрявят добре в различни ситуации.Аз също съм пробвал Сони и не съм доволен.Но като става въпрос за качество,ето ти две добри предложения Nikon D3200 + 18-55mm VR II , CANON EOS 600D + EF-s 18-55 DC III

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

преди 2 часа, poljakovski написа:

Често снимам събития и ситуации на закрито - т.е. при недобро осветление и бързо движещи се обекти (деца) и - както се досещате - апаратът не се справяше добре. 

Трябва ти модел на който да можеш да му вдигаш много ИЗО-то, без да пада драстично качеството. На който да му завинтиш един Ф1.8 обектив.
На Никоните има възможност за автоматично ИЗО. Избираш си достатъчно бърза скорост, за да не ти се размазват мърдащите деца. Затваряш блендата на около Ф2.2 за да не е прекалено мека снимката. Това е на ръчни. Апаратът сам ще вдигне ИЗО-то до максималната му стойност която си разрешил. Ако не е достатъчна разрешената стойност, ще ти покаже че експозицията не е добра, ще си далече от нулата. Ако не си съгласен да разрешиш още по-висока стойност за автоматичното ИЗО, еми не ти остава друго освен да дебнеш да не мърдат. Като снимаш в RAW мажеш да си позвалиш да снимаш леко позатъмнени снимки, после цветния шум можеш да го чистиш в сенките, след като си мръднал софтерно при обработката експозицията, до стойност при която не прегаря бялото. Ако ти е много ценна снимката и има бели дрехи например, можеш да оставиш да прегори бялото, с цел останалата част от снимката да е добре. После пренасяш на ръка от друго копие на същата снимка бялото което там не е прегоряло и си готов.
А най-лесно е да изчакаш 15 години, да почнат да могат да ги правят фотоапартите да снимат вътре на слаба светлина, ако не загряваш какво ти разправям. До тогава си ги снимай навън дечицата.

преди 13 часа, Белгиеца написа:

На Никоните има възможност за автоматично ИЗО. Избираш си достатъчно бърза скорост, за да не ти се размазват мърдащите деца. Затваряш блендата на около Ф2.2 за да не е прекалено мека снимката. Това е на ръчни. Апаратът сам ще вдигне ИЗО-то до максималната му стойност която си разрешил.

Това всички марки вече го имат... На Canon първият такъв модел мисля е 7D.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.