Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с преинсталацията

Featured Replies

Здравейте, не знам дали тук е мястото, но ако не е ще съм благодаррен да ми напишете къде да я пусна :) 

И така, имам проблем с преинсталирането на един лаптоп с Уиндоус 7 стига ми до ''Setup is seting'' и курсора на мишката се върти в продължение на 3 часа вече , първия път започна и самата преинсталация,но  спря нещо и не успях да разбера какъв беше проблема, ако някой има някаква идея от какво може да е да пише :) Благодаря на отзовалите се предварително

Вероятни причини за проблема.

1. Повредено DVD устройство - тества се с друго такова или се прави опит за преинсталация с флашка.

2. Повреден DVD диск, на който е записан Windows - Тества се на друг компютър или се прави нов такъв.

3. Повреден хард диск - По принцип хард диска се сменя с нов. Може да се тества как е положението с хард диска ако се закачи за друг компютър като втори хард диск или си правиш един Bootable диск на Hiren пакета и с някой от инструментите там тестваш хард диска.

• Автор
преди 10 часа, Емил Костов написа:

Вероятни причини за проблема.

1. Повредено DVD устройство - тества се с друго такова или се прави опит за преинсталация с флашка.

2. Повреден DVD диск, на който е записан Windows - Тества се на друг компютър или се прави нов такъв.

3. Повреден хард диск - По принцип хард диска се сменя с нов. Може да се тества как е положението с хард диска ако се закачи за друг компютър като втори хард диск или си правиш един Bootable диск на Hiren пакета и с някой от инструментите там тестваш хард диска.

и аз мисля че е хард диска защото лаптопа не се включва, не може да зареди уиндоус-а

Благодаря много

преди 2 минути, ایوانف دیمیتار написа:

и аз мисля че е хард диска защото лаптопа не се включва, не може да зареди уиндоус-а

Благодаря много

Пуснете проверка на харда за лоши сектори с някоя програма от Hiren's BootCD 15.2

Току що, ایوانف دیمیتار написа:

включва се, но не стига до зареждането на уиндоус

Bios на лаптопа вижда ли хард диска като устройство?

• Автор

не ми дава да отворя и биоса  изключва се

Щом BIOS намира бут сектора на диска сигурно и диска ще вижда.

Вероятно лоши/бавни/ сектори в Windows дела. Един бавен формат на дела може и да помогне.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор
преди 11 часа, ExaFlop написа:

Щом BIOS намира бут сектора на диска сигурно и диска ще вижда.

Вероятно лоши/бавни/ сектори в Windows дела. Един бавен формат на дела може и да помогне.

IMG_20160408_161115.jpg

Батерията за CMOS имаше предвид. Най-вероятно е стара и не си поддържа напрежението и компютърът оглупява.

А дискът си го познава - Western Digital

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор
преди 10 часа, ExaFlop написа:

Батерията за CMOS имаше предвид. Най-вероятно е стара и не си поддържа напрежението и компютърът оглупява.

малката батерийка като на настолните компютри?

Ако е батерията, сменя се с нова.

Ако е двд диска записва се на нов диск с бавна скорост

Ако е двд рума купува се нов и се сменя.

Прибягва се до инсталация през флашка.

Прибягва се до преинсталация през Windows PE, WinNT.

Прибягва се до инсталация през мрежа.

Прибягва се до инсталация директно от партишън. Като предварително един свободен партишън се форматира, копират се на него инсталационните файлове на операционната система. С EasyBcd се добавя в бут мениджъра. Като се избере windows pe winnt и се посочи пътя до партишъна в който е инсталацията на ОС-а. Всичко това се прави като се откачи диска и се закачи за друга система с работеща операционна система.

Правят се тестове на диска с пoсоченият тулсет по горе или например със Strelec.

Ако се окаже че дискът е заминал.

Прави се един Low level format.

И се молиш проблемите да са логически. Ако са физически няма оправия.  Ще ти издържи системата известно време и пак ще умре.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Теста на рама не е за пренабрегване.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.