Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за онлайн магазин

Featured Replies

Здравейте, смятам да си обновявам компа и след малко проучване на цените, се спрях на онлайн магазина pro-bg.com. Интересува ме обаче, как се справят с гаранционното обслужване. Ако е възможно някой от вас, който се е сблъскал с тази неприятна за всички процедура, да изкаже мнение. 

Защо не ползвате скай,никем или емаг? Също така не е зле да кажете какво ще купувате за да можем да ви дадем адекватен съвет.

• Автор

смятам да купувам i5-6600 с дъно asrock z170a-x1/3.1 и рам (не съм се спрял на конкретна). Скай са ми неизвестни; емаг по принцип продават компонентите скъпо и те дори не ги продават , ами препращат към ardes.bg и си ги купуваш реално от там; а от никем съм много доволен - до сега все от тях съм пазарувал, то точно този процесор им е със завишена цена (на всички останали свалиха цените само на на 6600 я вдигнаха) 

Добре е да посочиш бюджет за да може да ти се помогне адекватно а колкото до магазините всичко хора от форума пазаруват от тях... ето едно предложение от мен.

ASROCK Z170A-X1/3.1 LGA1151
I5-6600/3.3/6M/BOX/LGA1151

Обща стойност - 682.85 лв. с ДДС

от никем гледам,че си си харесал дъно със Z чипсет ако се простиш с клока може да ти излезе малко по-евтино.

GB X150-PLUS WS C232 LGA1151
Intel Xeon E3-1220 v5 8M Cache 3.0 GHz

Обща стойност - 640.78 лв. с ДДС

преди 1 час, Т.Тодоров написа:

Добре е да посочиш бюджет за да може да ти се помогне адекватно а колкото до магазините всичко хора от форума пазаруват от тях... ето едно предложение от мен.

ASROCK Z170A-X1/3.1 LGA1151
I5-6600/3.3/6M/BOX/LGA1151

Обща стойност - 682.85 лв. с ДДС

от никем гледам,че си си харесал дъно със Z чипсет ако се простиш с клока може да ти излезе малко по-евтино.

GB X150-PLUS WS C232 LGA1151
Intel Xeon E3-1220 v5 8M Cache 3.0 GHz

Обща стойност - 640.78 лв. с ДДС

Това пък второто за какво му е на автора на темата? И как така решихте да стигнете до този бюджет,като все още не са ясни целите на авторът,нито пък наличната конфигурация каква е.Ясно само,че иска обновление.

Хайде без да се нападаме казал е,че иска i5-6600 и горепосоченото дъно с оглед на оскъдната предоставена информация това съм му предложил.Колкото до втория вариант каза,че му било скъпо и за това го предложих ако е толкова за 30-60лв разлика. А вие до какъв бюджет стигнахте то да не е битак. :D

То ако става дума и с по-малко може да мине (около 500-550лв с 6400/6500 и B или H чипсет) ама нали си вадим думите с ченгели има време докато се разбере ... отделно не е посочил другите компоненти като рам,захранване видео и тнт.

Редактирано от Т.Тодоров (преглед на промените)

• Автор

Както вече казах компонентите които съм харесал са i5-6600 и asrock z170a-x1/3.1. В никем процесора струва 480лв, а в про-бг е 450лв. Дъното има 1лв разлика в двата сайта, така че без значение. В никем съм връщал гаранционно хард с 4лоши сектора и ми го смениха с нов без никакви ядове, а за про-бг нямам опит и не можах да открия отзиви. Затова попитах тук

Чипсета държа да е z170, защото рамта която ще взимам ще е на 2400 или на 2666. 6600 е по-добър от 6500, а 6600к не ми трябва, защото няма да го клоквам и освен това ако взема 6600к трябва да купувам и охлаждане 

Сайта е като всеки друг сайт,който разчита на клиентите си,за да оцелее.

Моля кажете за какво ще ползвате конфигурацията,ще клоквате ли,както и какви са наличните компоненти,включително и захранването.

п.п. Дъното е за клокерски процесори,а процесора който сте си харесал,не е такъв.В случая и дъно за 100 лв ще свърши работа.

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

• Автор

Захранването ми  е Corsair CX430 V2 , видеото ми е R9 270 - нямам намерение и възможност да ги сменям на този етап. Сегашният ми процесор е А6-3500 с дъно asrock A75m-hvs. Компютърът го ползвам за игри, филми и интернет и т.н.
Дъното което съм харесал е такова, защото другите чипсети не поддържат честота на рамта над 2133, а аз държа да е поне 2400; Освен това след 2-3 години може да реша да си взема i7-6700k (примерно) и затова по-добре да дам някой лев повече сега за по-добро дъно, отколкото да го сменям пак след време

Направих поръчка във варио.бг, понеже се впечатлих от бързата им реакция и чудесното им отношение. Снощи бях писал в сайта - днес имам личен отговор на имейла и си коригираха цената си на процесора с 13лв. Крайния резултат е:

• 1 x G.Skill Aegis DIMM 8GB F4-2400C15S-8GIS65.00
  • 1 x ASRock Z170A-X1/3.1 90-MXB0F0-A0UAYZ217.00
  • 1 x Intel Core i5-6600 BX80662I56600462.00
  • Доставка:.00лв.
  • Обща сума с ДДС:744.00лв

Досега съм пазарил части от Stantek, Nikem и Emag. От Stantek си сглобих компютър преди няколко години, от който бях доволен, но особеното е, че нямат голям избор. При Emag предимство са светкавичните и безплатни доставки, както и големите намаления, като последното не е точно така. Преди да пристигнат частите ми от Nikem вчера - 2Х4GB Рам на Corsair и Toshiba 1TB на обща цена 186лв + 5лв за доставката, бях проучил колко биха ми излезли в Emag - около 215лв. Харда, който взех и в Никем и в Емаг е по 24 месеца гаранция, но рамта в Емаг е 60 месеца, а в Никема ми дадоха 120 месеца... Ако пазаруваш от Никем обръщай внимание особено много на доставката. Емаг в това отношение са перфектни и нямат грешка, но от Никем вече за втори път ме дразнят...

• Автор

Моите наблюдения са, че в емаг компонентите са скъпи(единствено при рамта чат-пат пускат изгодни промоции), Те 60 месеца са 5 години така че ако не е дефектирала до тогава най-вероятно няма да има проблем и след това, пък и да има то след 5 години вече сигурно ще има ддр5 стандарт и ще е време за нова конфигурация. А безплатна доставка мисля че всички предлагат над определена сума. Като цяло винаги в някой магазин ще е малко по-изгодно от друг(зависи кой кога колко и на каква цена е се е снабдил с продукта), но покупката е едно на ръка и ако няма проблем всички са доволни. По-интересно става ако ти се наложи да ползваш гаранцията която са ти дали - тогава си проличава кои фирми са коректни и сериозни

Досега съм използвал само веднъж гаранция и то беше за видеокарта от Емаг. За която в последствие се оказа, че е наред и няма никакви проблеми, а друг компонент ми правеше парчета и това беше захранването, което беше чисто ново, но беше за 40лв. китайско от близък магазин в квартала.

И за цялото транспортиране и диагностика за видеокартата не съм дал нито лев. Всичко беше за тяхна сметка, но измина 1 месец, докато ми я върнат :D . Та, Емаг досега са били коректни с мен, но цените им не са това, за което претендират. Разбира се негативни мнения има за всички фирми.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.