Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бавен Компютър

Featured Replies

• Автор

Сайта не ми позволява да кача снимката. Отгоре на вентилатора пише 1А02С3W00 и под това - N 2014 06 20 2M. Със мултицет ще измеря 12V линия как е. След като се оправя със температурите ще преинсталирам и ОС.

• Отговори 53
  • Прегледи 4,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 часа, wASSabi написа:

Сайта не ми позволява да кача снимката.

Качи я някъде другаде и пусни линк. Искам да видя "кечето" под вентилатора.

• Автор

P_20160521_153015.jpg  P_20160521_153035.jpg

Благодаря. Всичко изглежда нормално.

Остава да се проверят две неща:

- захранващият блок

- захранващите напрежения на процесора

И за двете трябва осцилоскоп.

Може да провериш дали някоя от индуктивностите(черните кубчета) не е много по-гореща от останалите. Възможно е да е много гореща - пипай внимателно!

ПП Смяна на захранването е много препоръчително.

Редактирано от oavramov (преглед на промените)

• Автор

Захранването на 12V линия показва 11.84V (измерено с мултицет на черен и жълт кабел). Индуктивностите ще ги проверя във Вторник, че сега нямам възможност. За захранване ще търся най-малко 500W. Какво мислите за Meanwell?  

• Автор
на 22.05.2016 г. at 19:31, Julian Clark написа:

wASSabi  не цепи...

Тези неща ще ги направя след като си инсталирам Win7 Ultimate x64. Днес сложих сребърна термопаста, температурите паднаха с около 3-5 градуса, това нормално ли е? Захранването ще бъде сменено в бъдещите 1-2 седмици, а в това време компютъра няма да се натоварва.

• Автор

Компютъра не е овърклокнат, вентилатора не е махан от радиатора, игри не играя, защото много се вдигат температурите (~100C-~110C). Рядко температурите стигат 55C-59C във idlе иначе държи 71C-75C-80C при обикновено сърфиране. Обмислям и смяна на вентилатора на процесора. Търся най-доброто за около 50лв.-55лв. за FM2 сокет.

stj.png

Редактирано от wASSabi (преглед на промените)

Стига с това захранване ...........настолна машина със 80 градуса при сърфиране е безумие .Ако захранването му е кахър компютъра ще се изключи ,няма да е печка.Тази машина е за сервиз и оглед на цялата дънна платка

Автора да изключи  от биос външната видео карта,тоя процесор нал има вграден чип да пробва само с вградената графика

Максималната температура на тоя процесор е 75 градуса

• Автор

След като превключих на вградената видео карта, температурите не се промениха. BIOS показва на 12V линия 11.6A.

Занеси компютъра си в сервиз за пълна диагностика .

Термопаста сложи ли ?
Видях че си слагал но правилно ли?

И кое грее? Процесора или видеото?

Казваш че грее само видеото, сменял си и видео?

Може проблемът да се окаже по сериозен.

Да не би да лъже датчика?

Реално оставял ли си да работи известно време и да провериш след изключване веднага корпуса на процесора и видеото?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Процесора грее, термопастата е сложена с минимални загуби по шпатулката.Сега си карам с Palit GTX 750Ti Dual, с температурите с които дадох след слагане на термопаста. След като превключих на вградената видео карта, температурите си останаха същите. За датчика не знам, но и във BIOS показва същите температури.

преди 2 часа, Tanner Foost Foust написа:

Реално оставял ли си да работи известно време и да провериш след изключване веднага корпуса на процесора и видеото?

Под корпуса на CPU не знам какво имаш в предвид, но най-долните части на радиатора му пареха. Сега след слагането на термопастата не съм пипал.

• Автор
преди 2 часа, Julian Clark написа:

Аз не бих го влючвал на такива температури ще се запали лятото ....

Имам да правя протоколи по училище иначе не го ползвам за друго. Ще взема сребърна термопаста (AG Silver 0.5gr.) и охладителя който предложи Roujin Z (DeepCool GAMMAXX 300 или ще дам малко повече за GAMMAX 400). Имам два вентилатора в кутията сложени както е обяснено в една от темите за летните горещини.

Този компютър има сериозен хардуерен проблем,нито нов охладител нито вентилатори ще свършат работа.Тази машина само за нет и офисна работа не би следвало да е над 40-45 градуса.Редно е да отиде в сервиз за обстоен преглед .Сребърната паста е много добрa..........но е електро проводима,трябва да се работи много внимателно с нея.И тази паста придобива 100% от качествата си 2-3 дена след поставянето.

Редактирано от Иво Димов (преглед на промените)

• Автор

Кутията е Trendsonic FC-SI08A. Термопастата е сложена преди около една седмица.

• 3 седмици по-късно...
на 22.05.2016 г. в 19:31, Julian Clark написа:

Virtual memory /Change   премести виртууалният файл в Hard disk дет е по празен. (никога на SSD) най добре на  Ramdisk

Ще ми обясниш ли какъв е смисълът от това упражнение ? Виртуалната памет се използва за временно съхраняване на данни при недостиг на RAM памет! И създаването на рам диск за виртуална памет е точно безмислено и пълна простотия на н-та степен според мен. Ако е SSD смисъл има, защото SSD-то е с много по-висока скорост на четене и запис от обикновен HDD и тогава има подобрение в производителността на ОС при недостиг на рам. Да твърдиш че никога не трябва да имаш виртуална памет на SSD и да правиш рам диск за целта, е глупаво според мен

на 1.06.2016 г. в 21:02, Julian Clark написа:

Термопастата четвърт /до половин грахово зърно в центъра на кристала с внимателно монтиране  на охладителя.

Единствените процесори в момента които нямат IHS са процесори на лаптопи и процесори на които им е махнат IHS. Процесорът си има IHS но самата контактна площадка на охладителят е около 1кв.см. Така, че и да сложи много, и да сложи малко ще бъде почти един и същи ефекта. И това колко термо паста трябва да се сложи зависи от големината на процесора, защото не може да сложиш на един процесор за сокет 2011-v3 термо паста колкото едно грахово зрънце, просто защото процесорът е много голям и за никъде няма да стигне. В някои случаи се използва Х метода. Целта е да се покрие просто възможно най-голяма площ. Единственият проблем е слагането на прекалено малко паста (едвам да можеш да се изцапаш), при който няма да има добър контакт м-у процесора и радиатора 

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Писах на Никем за DeepCool GAMMAXX 400. Отговориха, че го нямат и предлагат аналогичен - LC-POWER Cosmo Cool LC-CC-120. Струва ли си? Ако не, предложете охлаждане за процесор за максимум 50лв.

Редактирано от wASSabi (преглед на промените)

Поръчай го от Скай като го няма в Никем. Само че виждам защо се хвърляш на по-скъпия като модела от 30 лв. е напълно достатъчен.

http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&path=1_10&product_id=12027&sort=p.price&order=ASC

http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&path=1_10&product_id=8461&sort=p.price&order=ASC

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Такааа, сложих Deepcool GAMMAXX 400 със сребърна паста отделно купена, но това което ме притеснява са температурите които сега държи, нормално ли е да е толкова натоварен процесора, а да има тези температури? Най-ниската температура която засякох беше 52*C. Снимка

Колко точно ще е зависи от много неща но под 70 градуса ли е всичко е наред.

Виж Аида какво показва понеже в началото говореше за неща от рода на 80-110 градуса което очевидно не е вярно (щеше да изключи).

Но в тия жеги 52 са супер.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Какъв ти беше процесора?

на 5/12/2016 в 7:30, wASSabi написа:

Arctic Cooling Freezer Pro 7 rev 2.0

Аз съм с такъв на Q6600@3GHz с паста MX-2. С пуснати браузъри и folding аритметика на Light  поддържа 60-65С

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.