Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте,

От около седмица имам проблем с компютъра. Той е, че след като го включа, издава по-силен звук от преди ( като всичко си беше ок ) , на монитора нищо не се показва, а той си продължава със силното звучене... Задържам копчето за вкл. за да го изключа, изчаквам 10 сек и го пускам и се оправяше. Но на другия ден проблема беше отново същия, но този път пак задържах копчето за вкл да се изключи, около 3-5 пъти, докато се включи без шум и проработи нормално. На какво може да се дължи този проблем? Чистих го от прах, не мисля, че е от това. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

1. Какво да разбираме под силен звук? Зарежда ли се Windows, чуват се така наречените Beeps ( последователни звуци) или се чува звук от блокирал компютър?

2. Как си чистил компютъра? Не ми казвай, че е било с прахосмукачка, защото така нищо не си направил.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Зависи какъв е звука и не е описано нищо много подробно. Какви са компонентите, как се използван, какво правено преди да се появи проблема, от къде се издава звука? Ако звука идва от спикъра, то е много вероятно да има проблем с настройките на биос или рам паметта. Тъй като звука е един дълъг, именно така се тълкува при повечето производители. Тествайте рам паметта с memtest86, опитайте да я преместите в друг слот или да я смените временно с друга, да почистите слотовете, ако са мръсни, или има прах в тях.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

За прах не мисля, че има, но може да пробвам да сложа рам паметта в другия слот. Не се чуват звуци от Windows, монитора все едно си е изключен. Не е чистен с прахосмукачка, разбира се. Нещо като компресор, само силен въздух без масло и т.н. 

 

Това са компонентите :

QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 MHz (9 x 267)

ASRock G41M-VS3  (1 PCI, 1 PCI-E x16, 2 DDR3 DIMM, Audio, Video, LAN)

DIMM1: A-Data    4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM  (8-8-8-22 @ 609 MHz)  (7-7-7-20 @ 533 MHz)  (6-6-6-17 @ 457 MHz)  (5-5-5-14 @ 380 MHz)

Тип BIOS    AMI (04/21/11)   , Видеокарта    NVIDIA GeForce GT 640  (1024 MB)

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това е звук когато системата блокира. Явно не минава някакъв тест. Като за начало е хубаво компютъра да се разглоби и да му се направи основно почистване. Ако трябва слотовете да се напръскат с контактен спрей.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Този контактен спрей, често пъти може да има и точно обратния ефект, а именно нарушаване на контакта между проводниците. Като цяло те не са никакво решение на проблеми от такова естество. По-вероятно е контактните пластини, с времето да са се окислили. Това може да бъде решено, като се постави платката рам памет и след това извади в слота, няколко пъти. Именно това води до леки надрасквания на самите контактни пластини, както и разрушаване на допълнителния слой от окисленията, който действа като изолатор. Това е по-вероятното решение на проблема, ако изобщо е свързан с рам паметта.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 8 минути, Blue Ray написа:

Този контактен спрей, често пъти може да има и точно обратния ефект, а именно нарушаване на контакта между проводниците. Като цяло те не са никакво решение на проблеми от такова естество. По-вероятно е контактните пластини, с времето да са се окислили. Това може да бъде решено, като се постави платката рам памет и след това извади в слота, няколко пъти. Именно това води до леки надрасквания на самите контактни пластини, както и разрушаване на допълнителния слой от окисленията, който действа като изолатор. Това е по-вероятното решение на проблема, ако изобщо е свързан с рам паметта.

Исках да кажа, почистващ спрей. Досега не съм имал проблеми при използването му.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Рам паметта не съм я вадил никога от там, не ми се е налагало. Нова съм я купувал, може и да е вече на 2 години +- . Ще я преместя в другия слот, но ако така не се оправи, не знам... 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не видях какво е захранването, но си мисля е някакъв боклук за 20 лв. с префърцунена кутия. В сервиз като не разбираш, а това е очевадно от писанията ти.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 54 минути, Филипов написа:

Не видях какво е захранването, но си мисля е някакъв боклук за 20 лв. с префърцунена кутия. В сервиз като не разбираш, а това е очевадно от писанията ти.

Мисля, че форума е за да си помагаме, и ако можем да се справим с проблема безплатно, а не да даваме пари ( които нямаме ) на хора, за проблем, който може би можем и ние да решим. Няма нужда да ми казваш от какво разбирам, и от какво не. 

--

Сложих рам паметта на другия слот, и за сега се включи както трябва, но ще видим утре как ще е. Който се интересува захранването е GoldenField ATX-S500 ( нищо особено ) 

 

Редактирано от combg (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

За жалост проблема не се е оправил...  Пуснах го преди 10 мин и отново правеше същите неща, като вчера. Опитах се да Ви запиша звука, който издава. http:// http://dox.bg/files/dw?a=10968ee5ea

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход


×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.