Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми при инсталиране на Windows

Featured Replies

Здравейте,вчера си купих нов лаптоп (HP ENVY ) и самият лаптоп няма СД/ДВД .И беше със инсталиран Уиндолс10. Понеже аз го НЕнавиждам, и реших да си инсталирам 7-мицата.И качих уиндолсана УСБ и като рестартирах компютъра и влезнах в боот менюто  и ми изписа следната грешла ( ще я кача на снимка ) 
Някой който е  наясно със проблема, ако може да ми удари едно рамо:) Благодаря предварително 

1.jpg

Като за начало трябва да влезеш в биос на лаптопа и да направиш следните настройки.

USB enable

Legacy boot enable

Secure boot off.

Освен това ако хард диска е в GPT формат Windows 7 няма да го види. Ще трябва да го направиш в MBR формат. 

Освен това кажи точния модел на лаптопа, за да не се окаже, че няма драйвери за Windows 7. Ако в сайта на производителя няма е безмислено да правиш инсталация на седмицата.

• Автор
Току що, Емил Костов написа:

Като за начало трябва да влезеш в биос на лаптопа и да направиш следните настройки.

USB enable

Legacy boot enable

Secure boot off.

Освен това ако хард диска е в GPT формат Windows 7 няма да го види. Ще трябва да го направиш в MBR формат. 

Освен това кажи точния модел на лаптопа, за да не се окаже, че няма драйвери за Windows 7. Ако в сайта на производителя няма е безмислено да правиш инсталация на седмицата.

Модела е  HP Envy 6-1002et. Видях че има драйвери за 7ца. Благодаря  за бързият отговор,сега  ще видя настройките от биоса 

Коя версия на 7-цата качи на флашката?

Този проблем при мен се появява при разни орязани версии. С други - проблем нямам.

Качи примерно Professional MSDN. Може и от програмата с която си правил boot-ващата флашка да е, според мен, но е по-малко вероятно. Ако имаш време за експерименти - пробвай Rufus.

Да, има драйвери за windows 7. Остава да се внимава да не са направили глупост в bios да не може да инсталираш Windows 7.

Трябва да направите флашката със Windows-7-USB-3-0-Creator-Utility  или подобно.

Може да погледнеш тази тема. Първо прочети проблема на човека и после погледни на страница 3 второто и третото мнение.

Редактирано от mantis (преглед на промените)

• Автор

Успях да го подкарам до инсталиране на уиндолса, но стигна до "завършване на инсталацията" и ми изписа --" Windows Setup could not configure Windows to run on this computer`s hardware. " Някакви идей??  

По-горе "Емил Костов" ми е написал:
"Освен това ако хард диска е в GPT формат Windows 7 няма да го види. Ще трябва да го направиш в MBR формат."
Това как мога да го направя? От къде се променя

Видях друг човек е имал подобен проблем и са го оправили по следния начин

" Следвах метод 2, просто промених настройката от RaidOn на АHCI. "
Това също ако знаете как се прави?

Редактирано от Мирослав Михайлов (преглед на промените)

Ето как се прави смяната. А по принцип би трябвало Хард диска да ти е сложен на AHCI. 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

.

От GPT на MBR лесно се минава. Трият се партишъни и се пресъздават през уиндоус сетъпа.

До колкото виждам при теб няма проблем с партишъните.

На тази грешка се клика Shift + F10.

Въвеждат се няколко команди и се прескача проблема.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.