Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Програма за автоматична интернет връзка

Featured Replies

Търся  сигурна програма за автоматично стартиране и поддръжка на pppoe връзка! Всичко написано в интернет там за разни скриптове и глупости  - естествено не работи! Това което намирам в блогове и малки лични сайтове пък е бъкано с вируси! 

Та, дайте някакво леко, работещо и чисто приложение / програма за целта!

OC  Win 8.1

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

Най-лесното свързване по PPPoE е с rasdial стартирано през груповите политики - работи безотказно при липса на проблеми с мрежата (аз така се закачам).

gpedit.msc

- User Configuration
  - Windows Settings
    - Scripts (Logon/Logoff)
                                          Logon - кликни двукратно по етикета. Кликни Add->Browse и навигирай до C:\windows\system32\rasdial  и го посочи. В долния ред въведи в следния ред:
Ime_na_PPPoE User pass
Потвърди с ОК и пак ОК. При следващото зареждане на системата, след като се логнеш в Windows автоматично ще набере доставчика ти.

Работи на всички версии и издания на Windows, които имат групови политики.

Еквивалентно е на:
C:\Windows\System32\GroupPolicy\User\Scripts\scripts.ini:

Цитат

[Logon]
0CmdLine=C:\Windows\System32\rasdial.exe
0Parameters=PPPoE_Name User Password

Записваш горния текст като scripts.ini (с празен ред отгоре и празен ред отдолу - както е по-горе показано) в папка
C:\Windows\System32\GroupPolicy\User\Scripts

И си ти.

Но е важно да се знае, че ако друг потребител се впише в друг профил под Windows няма да се свърже.
За да е валидно за машината, трябва ini файлът да е в
C:\Windows\System32\GroupPolicy\Machine\Scripts

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

А ако си вземеш един рутер и на него направиш PPPoE връзка няма ли да ти работи без проблеми.

• Автор
преди 47 минути, Емил Костов написа:

А ако си вземеш един рутер и на него направиш PPPoE връзка няма ли да ти работи без проблеми.

Е, то с рутер бях, но нещо все не случвам! Предишният изгоря, а пък сега на новия замина адаптера! Понеже не мога да купя на мига то за ден два ще съм на  pppoe!  Знам, че са нищо ден - два, но като се свикне не автоматична връзка и след това убива!!!! 

преди 1 час, ExaFlop написа:

Най-лесното ххххххххххххххх

То , преди време пак задавах въпрос на тази тема и знам, че много опити правих с какво ли не и в крайна сметка нищо не се получи! Това и не само това при мен не действа по една или друга причина!  За това търся нещо готово, но ако няма то ще изтрая този 1- 2 дена!

• Автор
преди 14 минути, Емил Костов написа:

По някаква причина, когато е на компютър подобна връзка винаги се чупи.

Е нямам нерви да се занимавам с това недоразумение pppoe! То връзката се разпада и след събуждане на машината!  

Донесоха ми някакъв адаптер от незнайно какво и от незнаен произход, но поне на изисквания волтаж отговаря! Ще пробвам като се освободя малко и то или ще стане или нещо ще изпушва!

Не виждам причина да не се свързва с команда....

rasdial "PPPoE_Name" User pass

• Автор
преди 6 минути, ExaFlop написа:

Не виждам причина да не се свързва с команда....

rasdial "PPPoE_Name" User pass

Не само ,че не се свързва, но и в ръчен режим не ще да се стартира след провеждане на процедурата!  

Не! Благодаря за отговорите! Благодарен съм, че отделяте време в опит за помощ Но определено не ми достигат нерви! Както казах по - горе донесоха ми някакъв адаптер, с който ще опитам да подкарам рутера, а ако изпуши ще купя нов, но определено не ми се занмиава вече с pppoe

При несвързан компютър отвори cmd като админ и напиши командата в прозореца. Като завърши изпълнението на командата снимай прозореца да видим какъв пробллем докладва. Покрий си паролата преди да споделиш картинката.

Ето ти още един вариант. Отваряш notepad и въвеждаш следния текст в него:

START Rasdial "pppoe-name" "user" "password" 

като съответно замениш съответните записи с твоите. После записваш този файл като ime.bat и го поставяше в Startup папката на Windows. От мрежи направи връзката pppoe да е по подразбиране. Това по стари спомени работеше без проблеми след като се логнеш в Windows.

преди 8 минути, exwol написа:

...

Ако не е спрян UAC, мисля, че  това може и да не тръгне.

преди 32 минути, ExaFlop написа:

Ако не е спрян UAC, мисля, че  това може и да не тръгне.

Ами не мисля, ще си тръгне без проблем. UAC няма да му иска права, за да набере връзката. Въпроса, е че ако има парола на акаунта ще сработи, чак след като я е въвел и се е логнал в Windows. Aко това го устройва ще стане. Пробвайте де, карам по спомени.

• Автор

Бе, подкарах рутера, но от чисто любопитство ще продължа  да "експериментирам" на база това което сте предложили - от чисто любопитство!

Няма да е точно днес, но ще пак пиша при проблем!

П.П. Не се сдаржах и пробвах всичско предложено и естествено резултата е  0!

Предупредиха ме да не се занимавам с глупости защото 99 % няма да подкарам автоматично тази връзка! Най малкото ще се разпада при заспиване ,което също къса нерви! Добре ,че хората са измислили рутерите!

• Автор

Не става! Много изчетох и много изпробвах - не става нищо! Ще се стартира плейър или всичко друго но не и връзката, в някои случаи дори се блокира и ръчното стартиране! Възможно е само ръчно стартиране! Както казах много гледах и четох, включително и коментари в чужди форуми и в повечето случаи коментарите са - "не може да се случи автоматична връзка", а така хубаво се случваха нещата в XP!

• Автор
Току що, Gangosa написа:

Да си кажа честно не ги разбирам тези работи ,но искам да ви помогна и потърсих и аз нещо 

Ето-------------------------------------->     

Хора  - спрете се! Проблема е решен! 

Пак казвам, благодаря на всички, които отдтелиха време в опит да помогнат! 

Подкарах си рутера отново, а напъните ми във връзка с темата са от чисто любопитство вече! Не се случват нещата и не смятам да продължавам с опитите защото това си е чиста загуба на време!

преди 4 часа, Кумчо вълчооо написа:

П.П. Не се сдаржах и пробвах всичско предложено и естествено резултата е  0!

Предупредиха ме да не се занимавам с глупости защото 99 % няма да подкарам автоматично тази връзка! Най малкото ще се разпада при заспиване ,което също къса нерви! Добре ,че хората са измислили рутерите!

Редактирано преди 2 часа от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

Ок разбрах, че проблема е решен, така че радвам се за което. Обаче само за протокола искам да отбележа пък и на мен ми стана любопитно та се докопах до Windows 8.1 машина за теста. Пробвах това, което аз предложих в поста си по-горе с .bat файла поставен в папката startup и нещата работят без проблем по този начин. Т.е. искам да кажа, че спомените не са ми толкова прахолясали и след логин в Windows автоматично се набира връзката pppoe и всичко е в реда на нещата. Тествах само това, защото ми се видя най-бързо, не виждам обаче проблем да не стане и с другите предложения дадени в темата. Явно нещо при теб се случва по-специфично , но няма значение де, щом си решил проблема.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.