Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с андроид ъпдейт

Featured Replies

Здравейте ! Имам таблет Blaupunkt Endevour 1000 HD. със андроид jelly bean 4.1.1. OS много често взе да се скапава и трябва постоянно фактори ресет да правя. Затова реших да го ъпдейтна и проблема е налице. От опцията за ъпдейт ми казва, че няма връзка със сървъра. Реших да потърся в сайта на производителя единственото което намерих беше това http://www.blaupunkt.com/servicesupport/tablet-pcs/downloads/ но първо не за точния модел, второ въобще не се инсталира драйвера както трябва. Възможно ли е да намеря накакъв ъпдейт който да не е брандиран ( намерих такъв за нексус, който очевидно няма да ми свърши работа) или отнякъдеда си сваля чист андроид и да го преинсталирам ? До сега не съм преинсталирал андроид ОС, едва ли е нещо сложно. Благодаря за помощта ! 

"Възможно ли е да намеря накакъв ъпдейт който да не е брандиран" - не.

" отнякъдеда си сваля чист андроид и да го преинсталирам" - не.

" До сега не съм преинсталирал андроид ОС, едва ли е нещо сложно" - приятел, ти едни драйвери не можеш да инсталираш, пък си тръгнал Android да сменяш ... :D . Не че е нещо кой знае колко сложно. Но версията на Android и начинът на инсталиране са специфични за различните марки и модели. Няма универсален подход.

"OS много често взе да се скапава и трябва постоянно фактори ресет да правя. Затова реших да го ъпдейтна" - и защо реши, че ъпдейт ще ти реши проблема?... :D . Напротив, по-новите версии на Android са по-тежки. ОС ти се скапва, защото я пълниш с разни ненужни приложения.

Да ти кажа откровено - таблетът ти е боклук. Радвай се, че изобщо работи, и не се опитвай да го преинсталираш, да не го брикнеш съвсем. 

Което пък може и да е за добро, след това ще си купиш истински ;) .

Може да си сложите Google Now лаунчера - и ето ви чист Android. Иначе ако ви се занимава - търсите си ROM за модела из нета, примерно XDA.

• 9 месеца по-късно...

имам прблем с телефона си преинсталирах андроид версията на телефон Huawei P1 U9200.Преди беше с 4.1.1 но не можах да намеря същия и за това качих 4.0.3 някакъв азиатска версия.Но няма инсталиран Google Play и т.н.как мога да го упдеитна до 4.1.1 или малко по нова версия така че да има инсталиран Google Play и всички останали неща

преди 15 часа, Naiden Valkov написа:

имам прблем с телефона си преинсталирах андроид версията на телефон Huawei P1 U9200.Преди беше с 4.1.1 но не можах да намеря същия и за това качих 4.0.3 някакъв азиатска версия.Но няма инсталиран Google Play и т.н.как мога да го упдеитна до 4.1.1 или малко по нова версия така че да има инсталиран Google Play и всички останали неща

изтеглете и инсталирайте gapps. 

Трудно ще намери такива за ICS. Трябва да се намери фабричен фърмуер, различен от ICS. Като гледам, единствените му варианти са JB и custom rom.

==============================

Разрови се за инструкции как да флашнеш CyanogenMod 11 от niisp (ще ти трябва custom recovery - twrp за предпочитане). Google Apps дърпаш от http://opengapps.org (ARM, 4.4, Pico), флашват се в recovery също като андроида.
Ако успееш, получаваш напълно функционален, чист kitkat с play store.
Ако не ти се занимава, търсиш фабричен фърмуер(JellyBean) и го флашваш с SP Flash Tool. Само не мога да ти кажа дали имат вградени google apps, или трябва отделно да ги слагаш.

Редактирано от hudyr (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.