Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на комютър към 5.1 система за домашно кино

Featured Replies

Здравейте, 

Имам един стар DVD Player (система за домашно кино), който искам да свържа към компютъра си за да извадя 5.1 звук, но изобщо не съм наясно как да го направя. Входовете на ТВ-то и на ДВД-то са различни и не знам има ли начин все пак да използвам това ДВД за 5.1 звук. Това са входовете на ДВД-то, а това са тези на ТВ-то (модел Panasonic TX-42AS650E). Звуковата карта не съм сигурен дали е 5.1, но мисля, че е. Дънна е и моделът на дъното е този

Принципно не ми пречи да си купя и ново ДВД, но бих искал да използвам колоните от моето. Проблемът е, че е доста старо и както се вижда на снимките, кабелите за колоните са с две кабелчета + и - а вече такива ДВД та няма.

Чудех се също дали не мога да използвам някакви преходници или конвертори, за да свържа буксите на ТВ-то с тези на ДВД-то.

Някакъв съвет как да си наглася 5.1 звук с това което имам или с нещо друго?

Благодаря за вниманието :)

Редактирано от Kylexxx (преглед на промените)

Всъщност напротив, колоните на домашното кино винаги са с 2 кабелчета + и -. (но в повечето случай са безветни, а плюса има дълга непрекъсната черта, а минуса прекъсната черта)

Иначе, можеш да ги свържеш с прост кабел 3.5мм > чинч. (3.5мм включваш в жака за слушалките на телевизора, а чинчовете в портовете под секцията "Aux In" на DVD-то)

• Автор

Тогава ще го извади двуканално, а аз искам 5.1. :/

преди 25 минути, Kylexxx написа:

Тогава ще го извади двуканално, а аз искам 5.1. :/

На това ДВД има само стерео вход.Какво 5.1 искаш от него,като не става.

• Автор

Какво мога да да си купя, за да си вържа компютъра тогава? Просто искам да използвам колоните, които вече имам.

Купи си ресйвър който отговаря по мощност на колонките. Дано откриеш разликите сам Harman Kardon AVR 151, 5 канала, 75W RMS

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Телевизорът изобщо не влиза в схемата, ако искаш да занесеш звук от компютъра към колоните. И понеже DVD player-ът работи и като усилвател за колоните, те интересува връзката от компютъра към него. Какъв модел е player-ът?

• Автор

Говоря за телевизора, защото главната ми цел е да гледам филми на 5.1, като отдавна съм вързал телевизора с HDMI кабел към компютъра и ми се искаше да пусна звука от телевизора към DVD-то и така да изкарам 5.1, но явно няма как да стане с тези букси, които има. Моделът на DVD-то е Eltax NOVA :)

Наистина всичко, което очаквам от DVD-то е да играе ролята на усилвател, но ако не става явно ще трябва да си купувам аудио ресийвър, лошото е, че са доста пари.

Той звука не излиза от ресийвъра - няма никакъв смисъл за се дават маса пари за ресийвър ако ще го ползваш с тея смешните тонколонки от двдто.

На това DVD Eltax Nova ,ако е същото като твоето,в характеристиките пише че има оптичен аудио вход.Пробвал ли си да го свържеш с оптичен кабел към телевизора? 

• Автор

Да, това е ДВД-то, но не съм пробвал да го вържа към телевизора с оптичен кабел, така и не виждам такава букса отзад. Ето снимка отзад. Кой изход се очаква да е оптичен?

• Автор

Да, но скарт вади двуканално аудио. 

• Автор

Знам какво ми предложи и ти благодаря за предложението, но това не ми върши работа, защото нито е удобно да записвам дискове, нито това е целта ми. Нямам записвачка, а и ДВД-то реже последните 10-15 минути от всеки диск по някаква причина. Ако исках нещо подобно щях да си купя едно ново ДВД и да му сложа една флашка с филма, много по-лесно е.

Порових се из сайта на дъното и под аудио пише:

Audio

Realtek® ALC887 8-Channel High Definition Audio CODEC *2
- Supports : Jack-detection, Multi-streaming, Front Panel Jack-retasking

*2:Use a chassis with HD audio module in the front panel to support an 8-channel audio output.

Бъркам ли се или звуковата ми карта е 7.1?
Ясно е вече, че това ДВД няма да ми свърши работа, така че бих си купил или ново или ресийвър или там каквото ще е най-удачно, просто търся мнения какво да купя, така че да върши работа и да не особено много пари.

преди 59 минути, Kylexxx написа:

Бъркам ли се или звуковата ми карта е 7.1?
Ясно е вече, че това ДВД няма да ми свърши работа, така че бих си купил или ново или ресийвър или там каквото ще е най-удачно, просто търся мнения какво да купя, така че да върши работа и да не особено много пари.

Не се бъркаш. От компютъра можеш да изкараш 7.1 и имаш избор - аналогови канали или цифров изход. От телевизора можеш да ползваш оптичният изход (в този случай ще свири само това което си пуснал на TV).

Най-евтиното е компютърни колонки 5.1 или 7.1 с аналогов вход, но не очаквай особено качествен звук.

Следващото е домашно кино с оптичен вход.

• Автор

Благодаря за отговорите, момчета. Ще си взема или друго двд или усилвател :) 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.