Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за конфигурация на хост машина.

Featured Replies

https://www.senetic.bg/product/MZ-75E500B/EU - SSD

http://nikem-bg.net/cart/56797p1r56829p1r3098p2rf.html - CPU / RAM \ Mainboard

Та скоро ще си взимам хост машина за поддържане на Minecraft и CS сървъри и парите,с които разползагам са между 2500/3000 лева. Исках да ви попитам дали може да направите някаква комфигурация за тази сума. Аз направих една и ако е "симпатична" да добавите добро захранване,защото... и някоя евтина кутия,която да може да ги събере + няколко охладителя?

Редактирано от arunbg (преглед на промените)

Име на продукта Бр. Ед. цена Общо
XEON E5-2620V4 2.1GHz 20M BOX 1 913.63 лв. 913.63 лв.
ASROCK X99 EXTREME 4 /2011-V3 1 421.67 лв. 421.67 лв.
Thermalright CPU Cooler HR-02 Macho Rev.B 1 92.90 лв. 92.90 лв.
8G DDR4 2133 ADATA 4 56.43 лв. 225.71 лв.
PALIT GTX750TI STORMX DUAL 2G 1 251.00 лв. 251.00 лв.
Corsair RM550x 550W GOLD CP-9020090-EU 1 200.24 лв. 200.24 лв.
FD DEFINE R4 BLACK 1 155.82 лв. 155.82 лв.
SanDisk Extreme Pro 960GB SDSSDXPS-960G-G25 1 714.06 лв. 714.06 лв.
Междинна стойност: 2 975.01 лв. с ДДС, натрупани отстъпки: 55.50 лв.
Обща стойност: 2 919.52 лв. с ДДС

Ако 1тб са много вземи 

SSD Samsung 850 EVO Series 500 GB

• Автор

Толкова много памет като за старт не ми трябва. Взех захранването и кутията от конфигурацията,която ми даде + смених RAM-та и добавих охладител : http://nikem-bg.net/cart/56797p1r56829p1r56200p1r2215p1r46459p1r54844p1r56659p2rf.html

Дали всичко ще си върви или ще има проблеми. Не знам как да меря дали нещата ще се пъхнат в кутията...

Кутията е достатъчно голяма аз съм със такава и нокут д14 споко....Рама много скъп и ако вземете две плочки от 8гб по 60.лв няма да видите разлика със тая която избрахте.
Охлаждането което избрахте е много скъпо.
Ако искате подобно   BE QUIET! Dark Rock PRO 3 (по евтино),   NOCTUA CPU Cooler NH-D15S Thermalright Silver Arrow IB-E- 2 x 140mm  .

• Автор

За RAM-та... не виждам никаква информация в nikem ,а бих искал да поръчам всичко от едно място... Мисля,че ще бъде по-добре,ако сложа "вентилаторчета" на всякъде,където може да се сложи. + Добавих някакъв HDD колкото да се праща новата информация на него,защото разбрах,че с времето SSD диска се захабяа. + Монитор...А да попитам ще ми е нужна ли някаква видео карта ,за да мога да отварям browser-а и да свалям някой файл и дали сегашната комфигурация ще работи както трябва... ? 

http://nikem-bg.net/cart/56797p1r56200p1r46459p1r54844p1r54131p5r56829p1r56659p2r49170p1r49263p1r40528p1rf.html

Име на продукта Бр. Ед. цена Общо
XEON E5-2620V4 2.1GHz 20M BOX 1 919.36 лв. 919.36 лв.
Corsair RM550x 550W GOLD CP-9020090-EU 1 200.24 лв. 200.24 лв.
FD DEFINE R4 BLACK 1 156.79 лв. 156.79 лв.
SSD Samsung 850 EVO Series 250GB 1 179.60 лв. 179.60 лв.
2T SG ST2000VN000 64MB NAS 1 173.77 лв. 173.77 лв.
A4 MOP-59D 2X MINI OPT USB 1 9.30 лв. 9.30 лв.
ASROCK X99 EXTREME 6 /2011-V3 1 480.89 лв. 480.89 лв.
Noctua NH-U14S CPU Cooler 1 132.88 лв. 132.88 лв.
8G DDR4 2133 ADATA 4 56.78 лв. 227.13 лв.
22 LG Full HD IPS 22MP58VQ-P 1 252.69 лв. 252.69 лв.
GB N75TOC2-2GI GTX750 TI 2G D5 1 251.36 лв. 251.36 лв.
FD 140MM SILENT SER R3 2 14.14 лв. 28.29 лв.
Междинна стойност: 3 012.30 лв. с ДДС, натрупани отстъпки: 53.58 лв.
Обща стойност: 2 958.72 лв. с ДДС

Количка
Защо взимаш по скъпото дъно със usb 3.1 съмнявам се че ще го използваш.
Рама е еднакъв само че адат са по евтини.
Монитора нека е със IPS (може и втора ръка да намериш не къв за 100.лв)
Този процесор няма интегрирано видео и е задължително външно!
5 вентилатора WTF?! имаш два които идват със кутията аз ти сложих още два 140м ще са достатъчни за охлаждането на системата.

• Автор

Ммм за това дъно някаква видео карта за 100/150лв. има ли ?

GB N730-2GI ще свърши работа.
Дъното от 560.лв и това за 480.лв няма никаква разлика освен със usb 3.1.

Видях сайта на асрок че това дъно не поддържа  XEON E5-2620V4 .....http://www.asrock.com/mb/Intel/X99 Extreme6/?cat=CPU
Но това дъно да  GB X99-UD4 /X99/LGA2011-3 http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=5123
....

Редактирано от nesa007 (преглед на промените)

MSI X99A SLI PLUS LGA2011-v3 USB3.1 е дъното което е единствено в наличност в никем, и което поддържа xeon V5-2620 V4 тъка че скачай на него! www.msi.com -Motherboard X99A SLI PLUS SUPPORT CPU

Избрано е бързо SSD 500G, бърз хард диск 10К Rpm, видео карта нова до 100лв. колкото за графика и точно за това което е нужно. Монитора най простия без изгъзици щом ще се ползва за браузване.

Кутията е идеална и събира всичко и идва с два вентилатора по 1000rpm 1 отзад и 1 отпред, но ако желаеш да добавяш още вентилатори: be quiet Silent 140mm fan PURE WINGS 2 BL047

Количка

ПП/

Само не разбрах под конзола ли ще се пускат сървъри и какви сървъри CSGO или 1.6 ?

Сори за правописните грешки "Кутията идва с кутията" и др.

Редактирано от goodly (преглед на промените)

• Автор

На Linux под конзола. Ще пускам Minecraft и Counter-Strike 1.6 сървъри,защото все още на CS:GO не се играят странични сървъри,а само competative. = 1 Minecraft сървър,който искам да e с максимум 200 слота и да ги държи без лаг. и 8 Counter-Strike 1.6 съръвра.

Ето това стана : http://nikem-bg.net/cart/56797p1r56200p1r46459p1r54844p1r49170p1r49263p1r40528p1r52202p4r55276p1r56301p5rf.html

Не знам защо ми давате толкова голямо SSD ,след като за начало 250 GB са си добре и за следващите 3 месеца(колкото да видя дали ще потръгне) няма да ми трябват повече.

ПП : Видео карта намерих. А колко Mbps upload ще са ми нужни?

70, 80 upload минимум със фибер връзка. За дисково пространство както си решиш, но при такъв бюджет и такава цел бих се запасил със пространство за хост.

Ще решиш да качваш разни неща, да отваряш фтп, само предполагам. За това иначе и ссд от 120 ще ти стигне даже.

• Автор

Разглеждах из нета маркови машини и се спрях на тази : 

HP PROLIANT DL380 G7

Бихте ли могли да ми предложите UPS,който да може да държи няколко часа машината и интернета.

Значи за dell е изгоден като цена в сравнение параметри на HP което е 12 ядра с повече хорцове и 24 гб ненужна памет. За HP в сравнение това което сме ти сглобили е възможно най лош вариант. Защото при такъв сървър ще платиш за ненужни неща като рамта примерно. На всичкото отгоре това са стари платформи които са и по тромави, и които не са нови а са рециклирани от чужбина. Не казвам че не стават за сървъри защото те са пригодени точно за това, но там е работата че не можеш да ги сравняваш с ново поколение. По добре сървър от ново поколение като този за същите пари и горе долу същите характеристики с малко разлики HP ProLiant ML10-G9 c процесор Intel Xeon E3-1225v5 (3.30 GHz / 4 core), 8GB DDR4 2133 MHz UDIMM, 2 x 1TB 7200 rpm, 300 W но много по бърз от тези на които попадна ти.

Но не е само това проблема, ти ще хостваш сървъри добре, но я си представи един ден ако решиш да спреш да се занимаваш какво ще я правиш машината. Няма ли по-добре да ти е пригодена за desktop. Защото новото поколение сокет 2011-v3 става и за сървъри и за desktop което е много добра комбинация и е много бърза платформа.

Сървър HP ML110-G9, шест-ядрен Intel Xeon E5-2620 v3 2.4GHz/3.2GHz (15MB Cache), 8GB RAM LRDIMM DDR4 2133MHz, 1TB HDD, DVD-RW, 2x Lan1000, 5x USB3.0, 5x PCI-E 3.0, 350W PS, без ОС 

Не се занимавай с глупости да асемблираш сървърни конфигурации   ми си купи готова сертифицирана и асемблирана от  инженери . На сървъри не се слагат най бюджетните хардове и SSD ако не им е ясно на някой хора. UPS   който да държи подобна машина няколко часа  струва  колкото нея. За 3000 лева  може да се наеме готов сървър  направен от професионалисти  и да играете 10 години . На сървър  видео карти от 100 лева  не му трябват изобщо :) Има сървърни процесори със вградено видео в тях  което стига за  работа.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Все пак моето предложение с 8 ядрен и 16 физически ядра както и 20Mb cache процесор си остава по-доброто предложение като цена, нужни компоненти и мощност!

Изобщо не ти е добро предложението за  сървър.  За работна станция е супер  но за сървър  не става тая  конфигурация.

1. Сложил си най ниския клас  SSD 

2. Сложил си  бавен NAS   диск  който е предназначен за складиране  на информация.

3. Сложил си видео карта за десктоп от която няма никаква нужда.

4 Сложил си охладител за клок  на машина която ще работи на 30%  от капацитета си  в 99%  от времето.

Виж цената на тоя диск и  си  помисли ти какво си предложил  за хостинг машина  300GB SG SAS SAVVIO 10K.6

Направо ме учуди, кое не става за хостване на сървъри, след като 2011-V3 е перфектното решение за това с такъв ксеон бърз hard ссд и рам която може да добави след време още ???

Пич не може да слагаш  SSD  със най ниския клас памет във  какъвто и да е сървър защото  тоя диск ще умре след 1 година . Ти имаш ли  си представа колко записа се правят на един сървър за 1 минута  та предлагаш  Ево модела на Самсунг който е за секретарски конфигурации ? Предлагате тука някакви сбирщайн  конфигурации  за 3000 лева  дето   не са мислени за сървъри изобщо. MSI X99A SLI PLUS  е дъно за геймъри а не за сървъри . Ти къде си видял сървър със 2 видео карти ? Сървърите бачкат през конзола и подобни дъна нямат никакво място там  и никога няма и да имат. Каква е тая умряла геймърска рам памет дето си я боднал ? Ти къде си виждал сървър със подобна рам памет ? Къде ти е втората лан карта или  опцията за  оптика  ? Къде ти е възможността да сменяш хард дискове без да спираш машината ?  Какво е това  жълто захранване правено в час по трудово ? Къде ти е  хардуерния райд контролер  на дъното ?

Дано сега да си разбрал защо не става  за хостване тази конфигурация.

Е нали е сървърен и е 10,000 оборота, което би трябвало да значи че ще обработва информацията още по-бързо отколкото 7200рпм. A SSD ще е 850 нисък клас какво от това ? Нали скороста на четене и записване е добра?

Относно охладителя го добавих защото не знаех какви температури ще държи тоя процесор ако му се наложи да се товари максимално. А относно Видето съм го сложил за да има картина и монитора е най евтиния заедно с видеото.

Знам че имаш предвид наистина не му трябва визуализация след като ще влиза във сървъра през putty или друг конзолен вариант. Просто е предложение за да му е по лесно!

Признавам че греша за някои компоненти, но ти ако имаш по добро предложение за хард и ссд дай един вариант на човека с моето предложение. Защото тоя процесор който съм предложил е по-добър.

На моето като му смени процесора и е екстра :)  Дори не му е нужен и тоя процесор да ти кажа. Раптора не е сървърен диск  и никога не е бил .Сървърните дискове са SAS   и са предназначени за голямо натоварване .Раптора е просто бърз диск а не сигурен  и тн. Аз съм му предложил готово  решение на което само трябва да си инсталира линукс дистрибуция и да  работи. Нито сме по-умни от HP   нито от Dell  та да  асемблираме сървъри :) Ако те  не могат да правят сървъри значи никой не може .

Тогава нека автора закупи предложението на AlkatrazBG !

Не вярвам че между сървърни компоненти със цокъл 2011-V3 и настолни има толкова голяма разлика. Вярвам само в едно, че го правят за пари. Сигурен съм че и 2011-v3 за десктоп ще върши не далеч добра работа както и сървърните маркови сглобки. Но не твърдя че е точно тъка, защото нито съм гледал тестове, нито съм се интересувал, как, защо, по какъв начин едното е по добро от другото и с колко много или малко е по-добро.

Най-добре си купи готов сглобен сървър вместо да слушаш разправии тук. За ЮПС взимаш си що годе качествен като му гледаш колко вата поддържа и му закачаш един 100 амперчаса акумулатор и ще ти дърши 2 часа минимум. Повечето ЮПС се сглобяват с малките батерии за да можеш да си запишеш това което правиш и да изключиш компютъра вместо да изгасне и да загубиш данни :)

AlkatrazBG, много въпроси си задал, ама първо виж какво точно си предложил.

А питащия май не е съвсем наясно, щом пише "отварям browser-а и да свалям някой файл" и вероятно смята да си държи машината вкъщи  и да си я ползва и като десктоп.

Според мен за Minecraft и CS сървъри му трябва добър процесор, много памет, може и да не е ECC, елементарна дискова система с RAID-1, (по-добре софтуерен) и много интернет. Никакви монитори, мишки, видеокарти и т.н.т. Е, ще му трябват за да качи ОС, но после ги маха.

• Автор

Реших да поддържам сървърите на HP-то с ОС Linux Debian без графичен интерфейс. Причината поради,която реших да взема него е,защото дъното му поддържа 396GB  RAM,а процесорите общо са 12 ядра и дори да не са ново покуление са достатъчни за поддържане на Minecraft и CS  сървъри. На Minecraft сървърът му е нужен много RAM , а CS не са толкова тежки,че процесора да не ги издържа.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.