Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за конфигурация на хост машина.

Featured Replies

Да знаеш,че сървърната рам не е с цената на десктоп рамта 16G DDR4 2133 ECC REG SMICRO

Тахумба хостинг машина не се  взима да седи под бюрото в детската   и ако мисли така да направи ще е хвърлил  парите за глупости.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Мхм цените не са много приятни HP 8GB (1x8GB) Single Rank x4 DDR4-2133 CAS-15-15-15 Registered 726718-B21 най добре попитай консултант от там където ще закупуваш сървъра, питай го дали имат втора ръка сървърна рам.

Другия вариант е да си платиш 200+ лв. за 8ГБ плочка. Защото по принцип е добре рамите да са от една и съща марка, един и същ модел.

Това ли си избра  HP ProLiant DL380 G7 който е модел от 2011 ?  Ще дадеш 3000  лева за сървър на 6 години  !!!! Аз се мъча да ти предлагам чисто нов  за същите пари  ма щом те бият пачките в челото   и си мераклия  да си купиш скраб за  толкова пари  ти си решаваш .

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

• Автор
преди 6 часа, AlkatrazBG написа:

Това ли си избра  HP ProLiant DL380 G7 който е модел от 2011 ?  Ще дадеш 3000  лева за сървър на 6 години  !!!! Аз се мъча да ти предлагам чисто нов  за същите пари  ма щом те бият пачките в челото   и си мераклия  да си купиш скраб за  толкова пари  ти си решаваш .

Сървърната машина,която ми даде е "симпатична",но... 1x8 RAM има. За сървъри каквито аз ще поддържам е нужна доста повече RAM+ искам да е сървърна. За HP може и да не е то и дори да е то няма да дам 3000лв. за толкова стар модел може да го взема 2-ра употреба от : http://www.kvantservice.com/Sarvari_detaili/Artikul_10119_ProLiant+DL380+G7.html

Но сега се зачудих дали 150GB HDD ще са ми достатъчни и ако ги сменя ще ми излезе 120лв/150лв отгоре. За това мисля да си взема :

http://www.kvantservice.com/Sarvari_detaili/Artikul_10139_PowerEdge+R610.html

500лв. +- по-скъп,но с 0.50 GHz по-бърз процесор и 64GB RAM повече.

Редактирано от arunbg (преглед на промените)

В Квант има памет и дискове, каквито поискаш.  Машината е доста шумна и не може да се ползва в жилищна сграда:) Ако си в блок, ще те чуват през три етажа.

SANDISK 480GB 2.5" SSD, CloudSpeed Eco Gen. II, SATA III, 7mm /SDLF1DAR-480G-1HA1/ 

GIGABYTE X150M-PRO ECC, C232, DDR4 2133 MHz, M.2 Socket, SATA Express, LGA1151 

INTEL XEON, E3-1270V5 QUAD, 3.60GHz, 8MB, BOX, LGA1151, Skylake 

SEASONIC Захранване SSR-430ST Bronze, 430W 

FRACTAL DESIGN Core 1500, USB3.0, Micro ATX, BLACK w/o PSU 

Крайна цена 1 550 лв.

пс. И остават достатъчно пари за каквато и колкото рам ти душа иска. 

Най-добре да се смени и охл. на процесора с нормален.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Сървър със 6 месеца гаранция и спукан  от работа !!!  Това е сървър за монтитане в рак  и ако чуеш  как бучи като излитащ самолет   ще ти мине мерака много бързо . Дет се вика приятно слушане :)

• Автор
преди 20 часа, AlkatrazBG написа:

Сървър със 6 месеца гаранция и спукан  от работа !!!  Това е сървър за монтитане в рак  и ако чуеш  как бучи като излитащ самолет   ще ти мине мерака много бързо . Дет се вика приятно слушане :)

Такива сървъри могат да се монтират в рак,но не е задължително. Погледнал съм за шумът. ;) 

Май ще се взима Dell-а. Та може ли да ми предложите някакви UPS-и,които да го издържат за час + рутера.

Редактирано от arunbg (преглед на промените)

2000лв. за LGA1366 заради 98-то ГБ рам. и 2x xeon X5670 ти май не слушаш какво ти се говори за новото поколение. Взимай по-добре това: HP ProLiant ML150-G9. Има 16ГБ рам памет ти какво ракети на наса ли ще хостваш.

Имаш някъв измислен Minicraft и цс 1.6 сървъри които машината ще ги хоства като игри на тетрис. Няма смисъл изобщо да сравняваш LGA1366 със LGA2011-V3  и рам памет ddr3 със DDR4 която е в пъти по-бърза. Не можеш да сравняваш 6 месеца гаранция със чисто нова не натоварвана машина със 36 месеца гаранция. И сега ако не са вземеш в ръце, няма кога!  

ПС:

За останалите пари FORTRON EP1500 SP UPS между другото не съм много добър в избора на USP, но това намирам като първо предложение. Според мен е добър избор. При положение че няма да има допълнително монитор, няма да има видео карта, защото тези две неща дърпат най много ток. Имайки предвид ватовете които предлага и UP TIME мисля че е добър избор.

Но пак казвам не съм много добър в избора на UPS, и ако нещо греша, то нека някой ме поправи и предложи по добро решение.

products_25078_845818375248907_800x600_b

И другото което, да наистина minicraft иска много рам: http://minecraft.gamepedia.com/Server/Requirements/Dedicated но все пак си помисли колко слота ще пускаш защото само тя ще ти товари и иска най много ресурси. За цс 1.6 сървъри няма смисъл даже да се говори. Те ще летят и на домашна машина перфектно и с I3 процесор и 4 ГБ рам. Но като за начало можеш да почнеш с 16ГБ рам и да пуснеш 100 слота. След което ще ги увеличаваш до като разбереш дали ще имаш проблем с 200 слота. И не забравяй че DDR4 не е DDR3 което не е споменато в сайта за изискванията за рам памет!

Редактирано от goodly (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.