Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с ГОЛФ 3

Featured Replies

Здравейте, имам Голф 3, 96 г. чист дизел. Преди време беше започнал да ми гасне по време на движение и сменихме реле 9 след което се оправи. Сега пак започна да прави същите номера, сменихме релето, но продължава да гасне. Какъв може да е проблема? Благодаря предварително.

Шегувах се;)

Виж сега. Колите малко трудно се ремонтират по форуми. Иди в сервиз най добре.
Другия ти вариант е ако евентуални е някоя дреболия да обясняваш много подробно.Това "продължава да гасне" може да се дължи на куп причини.
Обяснете поне ситуацията в която ви се случва.

Колата на жена ми Лагуна 1,9 dci правеше същите мизерии.........оказа се мръсен резервовар и задръстена сонда.Няма достатъчно приток на гориво към ГНП   и засмукваше въздух .Пробвай да обезвъздушиш системата със........има едно като гумена топка нейде из коша

• Автор
преди 1 час, BMW Маниак написа:

Обяснете поне ситуацията в която ви се случва.

Ситуацията е такава:

Майка ми, баща ми и детето ми пътуват в момента към София. Както си карат с прилична скорост 100-110 км/ч изведнъж колата угасва и така 10-15 пъти...

седмица преди това са сменили релето, от което се оказа предния път проблема, но този път не помогна...

• Автор
преди 7 минути, The Piper написа:

На колко хиляди километра си сменяте филтърът за гориво.

на всеки 10 000 заедно с маслото

преди 2 часа, kemi написа:

на всеки 10 000 заедно с маслото

Подобен проблем се получи с опела на един приятел. Оказа се, че маркуча, който отвежда горивото от резервоара до двигателя, и прекалено остарял и от него се отделят малки парченца, които го запушват или намаляват притока на гориво, така горивото, което отива към двигателя е недостатъчно и колата гасне. Смениха му горивния маркуч и колата вече не гасне.

Провери горивопроводите и дали от някъде не смуче много въздух. Колата гасне по време на движение, а иначе върви ли?
Възможни виновници може да бъдат клемореда или клапана за гасене. При дизеловите Ford има електромагнитен клапан, който има постоянно подадени 12V и когато искаш да изгасиш колата, спира напрежението и клапана затваря. При VW не съм уверен как е точно, но и тоя клапан е заподозрян. Ако е вървяла нормално и изведнъж гасне. Ако има и други проблеми, да не се окажат нещата по-сериозни.

преди 56 минути, simtech написа:

Провери горивопроводите и дали от някъде не смуче много въздух. Колата гасне по време на движение, а иначе върви ли?
Възможни виновници може да бъдат клемореда или клапана за гасене. При дизеловите Ford има електромагнитен клапан, който има постоянно подадени 12V и когато искаш да изгасиш колата, спира напрежението и клапана затваря. При VW не съм уверен как е точно, но и тоя клапан е заподозрян. Ако е вървяла нормално и изведнъж гасне. Ако има и други проблеми, да не се окажат нещата по-сериозни.

Много ме кефят коментари на хора де не са се доближавали до въпросната марка кола и да дават съвети на килограм. Коли не се ремонтират по форуми да ви напомня.

От 95 година WV имат имобилайзер на запалването! Много искам да ми покажеш къде е този клапан за който говориш на ГНП на който като му пуснеш +12 ще приведеш мотора в готовност за запалване ?

преди 40 минути, BMW Маниак написа:

Много ме кефят коментари на хора де не са се доближавали до въпросната марка кола и да дават съвети на килограм. Коли не се ремонтират по форуми да ви напомня.

От 95 година WV имат имобилайзер на запалването! Много искам да ми покажеш къде е този клапан за който говориш на ГНП на който като му пуснеш +12 ще приведеш мотора в готовност за запалване ?

До марката съм се доближавал, имам такава, но бензин. И няма имобилайзер. Не всички имат. Авторът не е споделил има или няма, нито е казал нещо повече за колата. Карал съм и дизелов Ескорт. На дизеловият Ескорт има електромагнитен клапан, на който при запалена кола има постоянно подадени 12V. Единственото, което не съм имал е дизелов Голф.
А ти нямаш нищо общо с тия коли и си нямаш и идея как работят. Мога да ти демонстрирам как Ескорт-а никога няма да запали, ако няма 12V на клапана. Всъщност тоя ескорт, който е чист дизел можеш да го караш почти без акумулатор, ако му направиш байпас на клапата на горивото. Там акумулатора има функция да дава ток на стартера, да дава ток на клапана и да дава ток на радиото в колата.(и светлините).

току що, simtech написа:

До марката съм се доближавал, имам такава, но бензин. И няма имобилайзер. Не всички имат. Авторът не е споделил има или няма, нито е казал нещо повече за колата. Карал съм и дизелов Ескорт. На дизеловият Ескорт има електромагнитен клапан, на който при запалена кола има постоянно подадени 12V. Единственото, което не съм имал е дизелов Голф.
А ти нямаш нищо общо с тия коли и си нямаш и идея как работят. Мога да ти демонстрирам как Ескорт-а никога няма да запали, ако няма 12V на клапана. Всъщност тоя ескорт, който е чист дизел можеш да го караш почти без акумулатор, ако му направиш байпас на клапата на горивото. Там акумулатора има функция да дава ток на стартера, да дава ток на клапана и да дава ток на радиото в колата.(и светлините).

Няма кола на VAG след 95 година която да няма имобилайзер, поне за Европа. И вярвай ми тези коли съм ги карал като са били нови,не знам защо казваш че съм нямал нищо общо с тях !!!
А твоята ако е по стара нищо че е бензин няма и как да има имобилайзер!

преди 8 минути, BMW Маниак написа:

Няма кола на VAG след 95 година която да няма имобилайзер, поне за Европа.

Сега видях годината на колата, 96. Възможно е да има функционален имобилайзер, ако не е байпаснат.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 2 минути, simtech написа:

Чист дизел с код на двигателя 1Y се произвежда от 1991 до 1996. Шансът този автомобил да е без имобилайзер е 4:1 Дори и да има, не се знае дали е функционален. Авторът не говори нищо за имобилайзер. Предполагам, че няма. Авторът ще каже. Стига спами. Карал си ти като са били нови. Айде бе.

Ало, аз имах Корадо в зората на демокрацията, кога модела беше на две години и къде и да го спра все се снимаха с него ти ми говориш за разни голфчета тука де им се радвате след 25 години !!!

току що, BMW Маниак написа:

Ало, аз имах Корадо в зората на демокрацията, кога модела беше на две години и къде и да го спра все се снимаха с него ти ми говориш за разни голфчета тука де им се радвате след 25 години !!!

Значи просто лъжеш, като разказва колко бедно ти било в България и как си бил заминал от тука.  Просто е.

преди 4 минути, simtech написа:

Значи просто лъжеш, като разказва колко бедно ти било в България и как си бил заминал от тука.  Просто е.

Я го намери този мой пост и веднага получаваш 100€ лесни пари.
Аз съм много пробивен и не мрънкам и не се оплаквам, само стискам зъби! Та дали в България или в чужбина все щях да съм по добре от мнозинството.
Аз сега да се прибера в България имам собствено жилище в центъра, няколко апартамента под наем и мога да си живея пред компа без да мисля за нищо. Въпроса е че няма нещо което да ме влече за да се върна!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.