Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Настройки Rufus

Featured Replies

Трябва ми да си направя boot флашка с  Windows 7 64. Свалих си Rufus, но в форумите има противоречива информация за настройките при направа на boot флашка за Windows. Първо MBR или GPT? И второ FAT32 или NTFS да се зададе при форматиране на флашката? Основното, което се споменава е, че ако се избере GPT задължително се избира FAT32. Четох на няколко места две комбинации при избор на MBR се комбинира с NTFS или FAT32. Къде е истината?

• 11 месеца по-късно...

Реших да ползвам готовата тема.
Правя бутваща флашка на Wn XP с Rufus обаче лаптопа хич не я засича.
Лаптопа е Dell със забранено  UEFI  но не отразява флашката !
Пробвах преди това с \WinSetupFromUSB-1-4 и нямаше проблеми с бутването от флашката но там инсталацията е на две стъпки за XP и нещо втората стъпка не се получи след рестарта.
Искам да инсталирам XP от бутваща флашка на друга флашка (исото ми е човъркано и ги вижда флашките) обаче нещо не ми се получава стартиране на инсталацията. Със стари лаптопи които си бяха с BIOS съм нямал подобни проблеми.
Къде може да е проблема ?
Много ми трябва да стартирам една програма под XP че нещо с тия виртуални ОС или стартирване под XP mod  на win10 не работи стабилно. Иска си чисто XP та за това са тия гимнастики.

преди 2 часа, дръндю написа:

качи си седмица

Нямам инсталационна седмица която мога да инсталирам на флашка а хард диска ми в лаптопа е GPT, Отделно ми се струва че и тя няма да стане. Тази програма в частта си на програматор горе долу работи стабилно под виртуална машина на XP, но кога трябва да предава живи данни към компютъра и почва да ми изкарва съобщения че губи връзка с порта RS232. Аз там съм с преходник от USB към RS232.
А и по хелп инструкциите си пише че се поддържа само до XP
34009218353_2314a49b65_b.jpg

Изобщо има ли вариант да сложа XP инсталирано на флашка на моята машина ? На толкова други лаптопи съм го инсталирвал на флашка но са били с биос.

виж това дали ще ти е от полза

пс 

десетката си има монтиране на ISO...ъ-ъ-ъ...тъй де, не ти трябва деймън тул

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 2 часа, BMW Маниак написа:

хард диска ми в лаптопа е GPT

...

Дръпни си една чиста седмица(professional x64 sp1), сложи я на флашка с winsetupfromusb и си я инсталирай. Ще е хубаво, обаче, да споменеш какъв е точният модел на лаптопа(евентуално и с какъв процесор е), понеже, ако е в чиста UEFI среда, ще трябва да инсталираш под Legacy режим с пълен формат(абе, май можеше да се конвертира GPT дял в MBR, но не съм се интересувал от тоя процес), което не вярвам да те устройва особено.

преди 2 часа, BMW Маниак написа:

А и по хелп инструкциите си пише че се поддържа само до XP

Тоя хелп е писан едно време, когато windows vista е бил още в на чичо бил сънищата. Това въобще не значи, че няма да работи под по-нов windows. Да, някои стари програми не се държат нормално под 8 или 10, но под 7 99% работят както трябва.

Редактирано от hudyr (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.