Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Импулсен генератор

Featured Replies

Здравейте, начинаещ радиолюбител съм, искам някой да ми каже проста схема за преобразуване на постоянното акумулаторно напрежение 12 волта, във импулси със 12волта и неголяма честота например 10 пъти във секунда. Може ли да стане със транзистор и кондензатор, кондензатора се зарежда, и се разрежда към базата и емитера на транзистора и така го отпушва периодически. Някой знае ли нещо по подробно, ще съм ви много благодарен, моля обаче за проста схема за изпълнение от начинаещ като мен:(.

преди 20 часа, рибар написа:

Здравейте, начинаещ радиолюбител съм, искам някой да ми каже проста схема за преобразуване на постоянното акумулаторно напрежение 12 волта, във импулси със 12волта и неголяма честота например 10 пъти във секунда. Може ли да стане със транзистор и кондензатор, кондензатора се зарежда, и се разрежда към базата и емитера на транзистора и така го отпушва периодически. Някой знае ли нещо по подробно, ще съм ви много благодарен, моля обаче за проста схема за изпълнение от начинаещ като мен:(.

Мързела е страшна работа  и направо мъчи! След 10 секунди търсене в Google  

edit

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

преди 19 минути, Кумчо вълчооо написа:

Мързела е страшна работа  и направо мъчи! След 10 секунди търсене в Google  

http://www.todopic.com.ar/foros/index.php?topic=15316.0

А не е ли още по-лесно

https://www.google.bg/search?q=мултивибратор&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=YmpQV8DaEaXs8wfrgrmgDw

За да стане добре, е нужна още информация. Искаш променливо напрежение или пулсиращо? И най вече за каква мощност става дума-от това зависи каква да е схемата. Това с таймер 555 е за стабилни честоти и е прекалено сложно .

Редактирано от B3M2W0 (преглед на промените)

преди 1 час, B3M2W0 написа:

Това с таймер 555 е за стабилни честоти и е прекалено сложно .

Моля?????:angry: Кое е сложното?????

преди 11 часа, mir4a написа:

Не, не е!:no-no: Бих коментирал, но ще се въздържа! Това относно отговора на последния цитат!

преди 10 часа, Филипов написа:

Хайде идиотите да спрете да трепете рибата с ток, а?

Май във форума имаше забрана за незаконни неща.

М, даааа! И вече съжалявам,че постнах!!!! Не се досетих!

Сложното, Кумчо вълчо, е това, че този таймер, със всичките му температурни компенсации и възможност за включване на кварц, е предназначен за генераторни схеми с високи изисквания. Освен това изходът му е високоомен( слабоват) и след него ще трябва допълнително стъпало на мощност. За това го попитах за още подробности. С този таймер не може и една муха да утрепе. Предлагам му проста и мощна схема, вторичното напрежение на която може да се прави по желание. Извинявам се, че я нахвърлих така на бързо, ако му хареса, ще получи и подробности. За честоти до 2 КХЦ трафото може да не е феритно. 

11113.jpg

преди 16 часа, Филипов написа:

Това прочете ли го господин B3M2W0!!!!???? Аз вече съжалих, че писах!

преди 7 минути, B3M2W0 написа:

Сложното, ххххххххххххххххх

Е, браво!!!! Уникален си :no-no::angry:

Представям си , ако влезете в месарница, сигурно ще припаднете... 

• Автор
на 2.06.2016 г. at 22:42, Филипов написа:

Аз не напразно съм с ник рибар в този форум, но ловя риба с въдица и съм противник на токаджиите които само поразяват рибата с ток. Обичам да експериментирам с разни схемички освен риболова другото ми хоби е електричарството.

Пък тук си хрупаме тревица сочна, зелена . . . . 

Колкото за експерименти и учебни цели в магазините има преголям набор китове за всякакви неща.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.