Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем след преинсталация на win 7

Featured Replies

Здравейте, нека първо спомена,че пиша от телефона и се извинявам ако съм объркал някои от условията на сайта :)

Имах проблем с лаптопа и се наложи да го преинсталирам днес, но след преинсталацията той се рестартира отново и отново. Както и се досещате - дадоха ми този win 7, похвалиха го и така. Чак след това прочетох, че е за ddr2 и ако се инсталира на ddr3 дава точно този проблем. 

Не съм разбирач, ползвам лаптопа главно за работа и наистина не мога да се справя с проблема. Казаха ми, че било защита на самия лаптоп и да потърся как да се оправя от BIOS, но не намирам нищо... Може би защото и не знам какво точно да търся.

Наистина ми е много важно, защото имам изпит след 2 дни и няма откъде да се подготвя, а ако го дам за ремонт - няма стане до утре...

Наистина много се извинявам ако има някаква грешка, просто много ще съм благодарен ако ме опътите какво да правя :)

При стартиране на компютъра натискай (помпи) F8, със стрелките избери Disable automatic restart on system failure и натисни Enter. Син екран ли се появи или отново рестартира?

Ако е син екран - снимай го и го покажи тук.

Ако продължава да се рестартира от менюто след F8 избери Safe mode натисни Enter.

Ако зареди до работен плот, пиши тук.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

А какъв е този лаптоп ?Марка модел?

• Автор

Ами, всъщност нямам такава опция. Единствено мога да натискам F2 и del, които в случая изпълняват една и съща функция - BIOS. 

Не знам дали има значение, че съм на лаптоп, дали е от марка(Acer),  от уиндолс или нещо друго, но е много различно, отколкото беше на компютъра. Пробвам да му дам с пускането да отваря диск като приоритет, за да го преинсталирам отново, но той не зацепва, че има диск в него.

Acer aspire 5755G е лаптопът.

Занеси утре лаптопа в сервиз да му направят една профилактика и проверка.

1. Няма такъв Windows 7, който да върви на DDR2 памет, а не на DDR3.

2. Без номера на BSOD грешката не може да разберем точно откъде е проблема.

3. Откъде си сигурен, че лаптопа е бил за преинсталация.

Да не би да трябва да си оправи приоритета на буут устройствата?

преди 33 минути, manu1878 написа:

Пробвам да му дам с пускането да отваря диск като приоритет, за да го преинсталирам отново, но той не зацепва, че има диск в него.

1. А сигурно ли е (доказано), че диска е буутъбъл ?
    Изпробвай го на друга машина (лаптоп или десктоп) - колкото да тръгне.
  2. Виж в опциите на BIOS - дали е разрешено използването на Boot manager (ако те е - включи го) и после - го отваряш с F12. И си избираш от кое устройство да зарежда.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

• Автор

Пробвах да оправя този приоритет, но честно казано не знам как да ги подредя.

Наистина не съм вещ в нещата, може и да говоря глупости, не знам. Говорих с хора, които са имали същия проблем и казаха, че няма как да го подкарам и трябва да се преинсталира с нов.

Стига единствено до логото Acer, отдолу пише да натисна F2 за BIOS и това е. При натискане, задържане и каквото и да било на F8, започва да пищи и пак си се рестартира. Прави това на всеки 2-3 секудни, сами преценете докъде зарежда.

А всъщност виждаш ли изобщо четирицветната анимация на Windows 7? Или преди това се рестартира?

• Автор

Преди това. 

Пак казвам, че не разбирам,но ми казаха, че един вид заради несъвместимостта, то не открива въобще ОС на хард диска и затова се рестартира така.

Всъщност аз не изтрих старата ОС и при старт ми даваше възможност да избера къде да да влезна, но сега и там не стига.

Ще взема диск от приятел с надежден win 7 и ще пробвам с него. Дали ще е проблем да ми кажете как да променя настройките, за да го отчита веднага с включването на лаптопа ? Ще снимам екрана, за да видите какво ми показва :)

преди 23 минути, manu1878 написа:

Дали ще е проблем да ми кажете как да променя настройките, за да го отчита веднага с включването на лаптопа ?

Не е проблем, но по добре виж на ей тоя сайт - http://usabuzz.net/page/video/acer-aspire-5755g-how-to-change-the-boot-order-from-startup. Имо доста видео-уроци за твоята машинка. Доста добре е обяснено.

Е, вярно че е на английски, ама ...

преди 38 минути, manu1878 написа:

.

Всъщност аз не изтрих старата ОС и при старт ми даваше възможност да избера къде да да влезна, но сега и там не стига.

:)

Голямо мазало си направил. Трябвало е да форматираш дяла с Windows и да инсталираш на чисто.

Уиндоус не се инстересува от вида памет и нейната скорост ,има определени изисквания за количество .Който ти е казал подобна простотия значи е толкова компетентен.

Bootloadera вероятно е омазан ,може да се пробва с фикс на MBR дяла.

Линк това може да помогне

• Автор

Благодаря ви много, ще прегледам всичко като се прибера и ще пиша :)

Така като се замисля,ако не е форматирал системния дял ,сигурно има 2 MBR дяла и там е конфликта

преди 4 минути, Иво Димов написа:

Така като се замисля,ако не е форматирал системния дял ,сигурно има 2 MBR дяла и там е конфликта

MBR е запис и може да е само един защото има специфично място. Но може да има няколко записа за chain boot

Кой знае какво му е било iso-то ,и какво е мацал :)

преди 2 часа, manu1878 написа:

Всъщност аз не изтрих старата ОС

Какво да се разбира под преинсталация? Инсталирал си на системния дял без да форматираш? И изобщо инсталира ли?

• Автор

Благодаря за отделеното време :)

Не се получават нещата и ще се наложи да го нося на ремонт :) Обикновено какво се прави в такива случаи и колко да очаквам да ме забавят ? Ще го отнеса при познат, който веднага ще се заеме с моя лаптоп. 

Съвсем ориентировъчно питам, за да знам дали ще е готов поне преди 8ми и какви пари д/г излиза :)

преди 10 часа, manu1878 написа:

Благодаря за отделеното време :)

Не се получават нещата и ще се наложи да го нося на ремонт :) Обикновено какво се прави в такива случаи и колко да очаквам да ме забавят ? Ще го отнеса при познат, който веднага ще се заеме с моя лаптоп. 

Съвсем ориентировъчно питам, за да знам дали ще е готов поне преди 8ми и какви пари д/г излиза :)

На тези въпроси си го питай, тука не сме врачки та да знаем колко време и пари  ще ти отнеме. Зависи от мазеляка дето си направил.

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

преди 12 часа, manu1878 написа:

Обикновено какво се прави в такива случаи и колко да очаквам да ме забавят ? Ще го отнеса при познат, който веднага ще се заеме с моя лаптоп. 

Става за времето от 3часа до 2дни. Плащането е мн. относително - от 20-50лева

преди 2 часа, ExaFlop написа:

Става за времето от 3 часа до 2 дни. Плащането е мн. относително - от 20-50 лева

... или - "по договаряне"

Е, да. Понякога върви и натуралният бартер - аз на теб, ти на мен. :)

• Автор

Знаете ли, взех хубав win 7 и всичко тръгна, следвах стъпките от урока, който ми дадохте и т.н. 

После ще го инсталирам, но как да изтрия другите или по време на инсталация ще ми даде такава опция ?

Сега след включване ми излизат два windows 7 и избирам в кой да влезна. Ето тях искам да махна и да инсталирам новия :)

Направи една снимка. Да не би единият да е Windows 7 Setup?

А форматирането на предишни инсталации тук:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.